bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt og spiltips runde 27: Mesterskabskamp og oprykningsduel i 2. Bundesliga

Optakt og spiltips runde 27: Mesterskabskamp og oprykningsduel i 2. Bundesliga

Borussia Dortmund

Landsholdspausen er endelig slut, og det betyder også, at bolden ruller igen – både i Bundesligaen og i 2. Bundesligaen, hvor vi har spændende kampe på programmet. RB Leipzig, der ikke har tabt siden slut-januar, møder Hertha BSC, der har hårdt brug for point, mens Dortmund skal forsøge at holde snor i Bayern, når Wolfsburg gæster Signal-Iduna Park. Også oprykningsaspiranterne i 2. Bundesligaen, Köln og HSV, skal i aktion i weekenden.

 

Optakt: Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg: Må Delaney en tur på bænken?
Spillested: Signal-Iduna-Park, Dortmund
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Dommer: Schmidt
TV: Live stream kampen Borussia Dortmund – Wolfsburg

Dortmund tager lørdag eftermiddag imod VfL Wolfsburg på Signal Iduna-Park og efter en ræderlig februar måned, kom Dortmund inden landsholdspausen fornuftigt i gang igen. Det blev først til en hjemmesejr mod Stuttgart på 3-1, mens Hertha BSC blevet besejret ude med 3-2 i en vanvittig slutfase. Dortmund var presset kampen igennem, og vi skulle helt hen til den 92. minut, før kampen blev afgjort, da Marco Reus sparkede den forløsende 3-2-scoring i nettet. Kampen havde alt: fem mål samt to røde kort – begge til Hertha, og vi kan i hvert fald håbe på, at underholdningsværdien er den samme, når Wolfsburg lægger vejen forbi Dortmund.

Historisk set er det Dortmund, der har overhånden i de indbyrdes kampe mod Die Wölfe, og vi skal faktisk tilbage til pokalfinalen i 2015 for at finde den seneste sejr til Volkswagen-klubben mod Dortmund. Men Wolfsburg har fået en god start på det nye år, og tager vi nederlaget mod Bayern på 6-0 væk, har det set mere end fornuftigt ud. I sidste runde fik holdet i hvert fald tanket en masse selvtillid, da Düsseldorf blev besejret med hele 5-2. Hollandske Wout Weghorst viste prøver på sit talent, da han lavede hattrick i netop den føromtalte kamp, hvilket var hans første i karrieren.

Der er dog ingen tvivl om, at Dortmund er favoritter til at snuppe de tre point på hjemmebanen, og selvom Maximillian Phillip, Piszczek eller Christian Pulisic er ude med skader, har Favre  fået Witsel, Götze og Alcácer tilbage. Det betyder, at den schweiziske træner kan vælge både at spille 4-2-3-1 eller forsøge sig med en 4-1-4-1 som i kampen mod Stuttgart. Går han med sidstnævnte formation betyder det formentlig, at Thomas Delaney må en tur på bænken.

Bud på startopstillinger

BVB: Bürki – M. Wolf, Akanji, Zagadou, Diallo – M. Götze, Witsel, Reus – Sancho, Paco Alcácer, Guerreiro
Wolfsburg: Casteels – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Guilavogui – Gerhardt, Arnold – Steffen, Mehmedi – Weghorst

Dom:
Sejren i Berlin i sidste spillerunde har uden tvivl givet Dortmund et boost, og det skal “Die Schwarzgelben” forsøge at bygge videre på. Det er også sjældent, at de skuffer på hjemmebanen, og vi tror BVB snupper en 3-1-sejr. Spil på kampen her.

 

Foto: Matthias Henriksen

Optakt: RB Leipzig – Hertha BSC: Første hjemmesejr i foråret til Yussuf Poulsen og co?

Spillested: Red Bull Arena, Leipzig
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
Dommer: Storks
TV: TV3 SPORT Live stream kampen RB Leipzig – Hertha BSC

Ubesejret i Bundesligaen siden den 19. januar 2019. Det lyder egentlig meget godt, hvis man tager Leipzig-brillerne på, men helhedsindtrykket mudres en smule af de mange uafgjorte kampe. Blandt andet er det derfor endnu ikke blevet til sejr på hjemmebane i foråret. Inden landsholdspausen fik Leipzig en udesejr mod kriseramte Schalke, og efter Gladbach er gået i stå, ligner Leipzig nu pludselig en favorit til at tage tredjepladsen.

De får dog i den grad deres opgave for, når Hertha BSC venter i lørdagens sene kamp, og selvom Berlin-klubben er placeret på 10. pladsen, er det ikke hvem som helst, der venter. Hertha spillede, som tidligere nævnt, helt op mod Dortmund i sidste runde, og de kommer helt sikkert til Leipzig med håbet om at ødelægge Leipzigs positive stime.

RB Leipzig er dog et utrolig svært mandskab at spille imod, og i de otte kampe, hvor holdet er ubesejret, er der blevet holdt rent bur i seks af kampene. Ralf Rangnick kommer dog ikke til at se sit normale førstevalg på højreback, Lukas Klostermann, på banen, da Klostermann blev skadet i landsholdstjeneste i kampen mod Serbien. Vi kan næsten heller ikke nævne RB Leipzig uden også at tale lidt om Yussuf Poulsen, der også for det danske landshold fortsatte sit storspil. Yussuf Poulsen var således en af de bedste i Danmarks vilde 3-3-kamp mod Schweiz, hvor Leipzig-angriberen også blev noteret for en assist.

Læs mere om netop Yussuf Poulsen og de andre danskere i vores seneste gennemgang af de danske spillere i Tyskland

Selvom Hertha spillede lige op med Dortmund i sidste runde, kan man bestemt ikke sige, at de er godt kørende i øjeblikket. Hovedstadsklubben har nemlig kun formået at vinde tre ud af 12 kampe, og der er inden runden sparkes i gang fredag aften hele syv point op til de europæiske pladser, som Hertha gerne ser sig selv ende på.

Ibisevic er ude med karantæne efter et af de mest tåbelige røde kort længe, så Dardai sætter formentlig sin lid til Kalou og Selke oppe foran.

Bud på startopstillinger
RB Leipzig: Gulacsi – Mikiele, Konaté, Orban, Halstenberg – Kampl, T. Adams – Sabitzer, Forsberg – Y. Poulsen, T. Werner
Hertha BSC:
Jarstein – Lazaro, Stark, Rekik, Mittelstädt – Grujic, Maier – Leckie, Duda, Kalou – Selke

Dom:
RB Leipzig er i den grad ved at finde sig selv igen, og det er svært at se, hvordan et selvtillidsramt Hertha-mandskab skal kunne hamle op med Leipzig på Red Bull-Arena. Vi tror, at Leipzig vinder 2-0. Spil på kampen her.

Foto: Henrik Toudal Offersen

Optakt: VfL Bochum – HSV: Kan Hamburger SV rejse sig?

Spillested: Vonovia-Ruhrstadion, Bochum
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 13.00
Dommer: Koslowski

Det er ikke kun i Bundesligaen, at der i weekend spilles spændende opgør, for kigger vi i 2. Bundesligaen er der også to lækkerbiskner på programmet. Vi begynder med VfL Bochum, der møder HSV. Bochum, der indtager 9. pladsen i 2. Bundesligaen, virker ved første øjekast ikke som et hold, der kan slå oprykningsfavoritterne fra nord, men man skal bestemt aldrig sige aldrig. Godt nok tabte Bochum i sidste runde ude mod Bielefeld, og i netop den kamp blev Jan Gyamerah udvist, hvilket betyder, at højrebacken ikke er med i lørdagens kamp.

Der kommer uden tvivl masser af mennesker Vonovia Ruhrstadion, og det er nok de færreste af fansene, der ikke kunne tænke sig at se det lokale hold nedlægge Dinoen fra Hamburg. HSV kom også ned på jorden inden landsholdspausen, da de hjemme formåede at smide en 2-0-føring mod Darmstadt, som tog fra Hamburg med en 3-2-sejr, og den har uden tvivl gjort ondt i havnebyen. Det er aldrig sjovt at gå på landsholdspause med et nederlag, men måden det skete på, må ikke gentage sig igen, hvis HSV vil rykke op. De er derfor også tvunget til at hente en sejr i udekampen mod Bochum, hvis ikke Union Berlin for alvor skal lægge pres på bagved.

Og så skal man heller ikke glemme, at Köln har en kamp i hånden på førstepladsen. HSV har generelt ikke haft nogen god landsholdspause, da den tyske profil Lewis Holtby offentliggjorde, at han efter denne sæson søger nye udfordringer efter fem sæsoner i det nordtyske.

Bochum går højst sandsynligt ind til opgøret med en defensiv indstilling, som HSV skal forsøge at bryde op i løbet af kampen, og det kunne godt se ud som om, at Bochum stiller op i en 4-2-1-2-1 for at få en kompakt midtbane, som HSV-midtbanen ikke bare lige kan løbe over.

Bud på startopstillinger:
VfL Bochum: Riemann – Celozzi, Hoogland, Fabian, Römling – Losilla, Tesche – Zoller – Y. Lee, Pantovic – Weilandt
HSV: Pollersbeck – G. Sakai, Bates, van Drongelen, Douglas Santos – Janjicic – Narey, B. Özcan, Mangala, Jatta – Lasogga

Dom:
HSV burde i lørdagens opgør vise, hvem der ligger til oprykning, og hvem der ligger og roder i midten af rækken. En 2-1-sejr til HSV vil ikke være uden for rækkevide, og mon ikke formstærke Lasogga gerne vil sende HSV-fansene i en ny rus af lykke, som han gjorde det mod rivalerne fra St. Pauli? Spil på kampen her.

 

Optakt: FC Köln – Holstein Kiel: Sidste chance for Kiels drømme om oprykning

Spillested: Rhein-Energie-Stadion, Köln
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 13.30
Dommer: Aytekin

To hold, der begge kæmper for at rykke op, hvor det ene hold har væsentlig bedre kort på hånden. Det kan kun blive godt, når Köln brager sammen Holstein Kiel. Köln har vundet fire kampe i træk, og på trods af den udsatte kamp mod Duisburg fører de fortsat 2. Bundesligaen med 51 point.

Da de to mandskaber mødtes tidligere på sæsonen, endte det 1-1, men Köln har været stærke på hjemmebane, hvor det kun er blevet til tre nederlag i indeværende sæson. Holstein Kiel går ind til opgøret med selvtillid i bagagen, da de kommer til Köln med en 5-1-sejr over Erzgebirge Aue i bagagen.

Groft sagt kan Köln godt tillade sig at tabe, da de altså har den ene kamp i hånden ift. HSV, men en sejr vil i den grad gøre situationen endnu bedre for Markus Anfangs mandskab. Et nederlag til Holstein Kiel vil også betyde, at det ser meget svært ud for holdet, der i sidste ssæon spillede Relegations-kampe, da de så vil være mere end fem point efter Union Berlin på tredjepladsen.

Vi tør godt garantere, at der bliver knald på på Rhein-Energi-Stadion i Köln, hvor tilskuerne uden tvivl forventer en hjemmesejr. Markus Anfang har også fået en væsentlig spiller tilbage fra en skade, da publikumsfavoritten Anthony Modeste er klar igen, og ifølge Kicker begynder angriberen på banen lørdag eftermiddag.

Bud på startopstilling:
FC Köln: T. Horn – L. Sobiech, Jorge Meré, Czichos – Schaub, Höger, Geis, J. Hector – Drexler – Modeste, Cordoba
Holstein Kiel: Kronholm – Dehm, Schmidt, Wahl, J. van den Bergh – Meffert – Mühling, Benes – J.-s. Lee – Okugawa, Honsak

Dom:
Det bliver efter alt at dømme et tæt opgør, da det er to mandskaber, der ligger forholdsvis godt til hinanden. Köln burde dog fortsætte deres kurs mod oprykning og hente en sejr mod Holstein Kiel, der også har et svært kampprogram i øjeblikket. Endnu en 2-0-sejr til hjemmeholdet vil ikke være utænkeligt. Spil på kampen her.

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt: RB Leipzig – Schalke: Rykker Schalke ned igen?
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort, spillerunder
Optakt: Dortmund – Mainz: Bliver Dortmund tysk mester?
HSV, oprykning
Optakt til runde 34 i 2. Bundesliga: Rykker HSV op i Bundesligaen?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Guide: Fodboldrejse til Holstein Kiel