Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Hamburger SV - SV Werder Bremen - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hamburger SV – SV Werder Bremen

Optakt: Hamburger SV – SV Werder Bremen

Optakt, 2. Bundesliga, HSV

Sæsonens første kamp om Nordtyskland står for skud i det traditionsrige Nordderby. Kampen mellem de to klubber er kamp nummer 107 i Bundesligaen, hvilket er historisk rekord. Efter endnu en dårlig sæsonstart har begge hold alt at vinde.

Kampfakta:
Spillested: Volksparkstadion
Dommer: Deniz Aytekin
Kamptidspunkt: Lørdag 18.30

Holdnyt

Hamburger SV:
Efter sejr i sæsonens første to runder var der håb om en bedre sæson for HSV, men traditionen tro er klubben på ny at finde i bunden af rækken. Efter sejren i anden runde har holdet tabt de efterfølgende fire kampe, hvilket har sendt holdet fra tredje til femtendepladsen. Den dårlige stime på fire nederlag i træk er især bekymrende, da man ikke har formået at score i nogle af kampene og lukket tre mål ind i de sidste to runder. Stimen er den dårligste under Markus Gisdol.

Kampen er anledning til klubbens 130 års fødselsdag, så man har alletiders mulighed for at give alle omkring klubben den perfekte gave med en sejr over de nordlige rivaler. Hvis de fortsætter stimen fra de sidste tre hjemmekampe mod Werder, kan de finde inspirationen til en god fødselsdag, da de er ubesejrede med syv ud af ni mulige point. Seneste kamp tabte de dog 2-1 på Weser-stadion, så de har revanche til gode.

Truppen har allerede fået en tidlig fødselsdagsgave, da både Albin Ekdal og Aaron Hunt er kampklare igen. Ekdal har været ude med rygproblemer i de sidste to kampe, mens Hunt har været ude med lårproblemer de sidste fire kampe. De kan derfor håbe, at Hunt kan bringe holdet tilbage på sejrskurs og gøre det onde ved sin tidligere klub, hvor hans seniorkarriere startede med 286 kampe. Skal Ekdal vende tilbage, træder han formentlig ind i stedet for Walace, mens Hunt kan erstatte Holtby på midtbanen. Derudover kan Tatsuya Ito være en kandidat til venstrefløjen.

Gosdal må undvære Thoelke, van Drongelen, Kostic, N. Müller og Schipplock til rundens derby.

SV Werder Bremen:
Hvis HSV har det hårdt med ikke at have vundet i fire kampe, kan de altid trøste sig med, at rivalerne fra Bremen slet ikke har formået at få en sejr endnu. Werder har endnu engang fået en dårlig sæsonstart og ligger på næstsidste pladsen efter tre uafgjorte resultater. Med en sejr kan smilet komme til Bremen for en runde, da de kan bytte plads med HSV og sende dem under nedrykningsstregen. Sidst de besøgte Volksparkstadion endte det 2-2. Die Grün-Weißen har ikke vundet i Hamborg siden 21. September 2013.

Nouri har derfor blæst til angreb i Hamborg og har udtalt, at de er klar til at tage kampen op i en opgør med stor værdi. Derfor kan han også glæde sig over, at hans sædvanlige anfører Junuzovic har været tilbage på træningsbanen siden tirsdag. Så hvis du håber at kunne se Delaney fører Werder Bremen på banen som anfører, kan der være dårligt nyt. Spørgsmålet er dog, om han Junuzovic klar til 90 minutter eller må nøjes med at starte på bænken.

Mens Junozovic kan være tilbage til Nordderbyet, er der dårligt nyt omkring Sané og Augustinsson, som begge er tvivlsomme til opgøret. Nouri har udtalt, at han afventer indtrykket fra træningen for at følge deres udvikling. Sikkert er det dog, at han må undvære sidste sæsons topscorer Max Kruse, så målene må findes andetsteds.

Karantæner:
Hamburger SV: Ingen
SV Werder Bremen: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hamburger SV: Mathenia – Diekmeier, K. Papadopoulos, Mavraj, G. Sakai – Ekdal, Jung – Hahn, Holtby, Hunt – Wood
SV Werder Bremen: Pavlenka – Ro. Bauer, Veljkovic, Moisander – Gebre Selassie, M. Eggestein, Augustinsson – Kainz, Delaney – Bartels, Belfodil

Vidste du, at…:
historien spår, at kampene mellem de to hold bliver tætte? Statistikken siger 38 sejrer til Werder Bremen, mens 34 er tallet for antal uafgjorte og HSV sejre. Det til trods for at Werder Bremen har haft det svært i Hamborg, hvor det kun er blevet til 11 sejre i 53 kampe. På hjemmebane har HSV et godt tag på gæsterne, da de har vundet 24 og spillet 18 af kampene uafgjorte.

Dom:
Holdende ligger næsten side om side i tabellen, så det bliver formentlig endnu et tæt opgør mellem to hold i dårlig form. Kampen ender 1-1.

Læs også: Fodboldrejse til Hamburger SV

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
HSV, Hamburger SV, Nur der HSV
HSV får UEFA til at ændre Målhymne til EM
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?