bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hertha BSC – FC Bayern München

Optakt: Hertha BSC – FC Bayern München

Det er millionbyernes møde, når Bayern søndag gæster Berlin og Olympiastadion. Det er Bayerns første kamp siden fyringen af Carlo Ancelotti, og det bliver spændende at se, hvilken indflydelse det vil få på dagens kamp.

Kampfakta:
Spillested: Olympiastadion, Berlin
Dommer: Osmers
Kamptidspunkt: Søndag 15:30

Holdnyt:

Hertha BSC:
I sidste weekend måtte Hertha sande, at det stadig er væsentlig svære at spille uden end hjemme, da det blev til et 1-0-nederlag mod Mainz.

Hovedstadsklubben er dog kommet fint i gang med sæsonen. De indtager pt. ligaens 8.-plads og holder dermed fast i subtoppen. I Europa League går det dog mindre godt. Efter 0-0 mod Athletic i den første kamp, tabte Hertha med 1-0 mod Östersunds FK

En af de Hertha-spillere der i de første par kampe har gjort et godt indtryk er den australske kantspiller Matthew Leckie. Han blev købt i sommers fra Ingolstadt, og har med fire mål i de første seks runder vist sig ganske fint frem i Hertha-trikoten.

Hertha er lidt pressede på angrebsfronten, hvor Selke og Schieber sidder ude med skader, mens Ibisevic sidder ude med karantæne efter en udvisning i sidste runde.

FC Bayern München:
I sidste runde smed Bayern en komfortabel 2-0-føring, og de endte med at spille 2-2 hjemme mod Wolfsburg. I den kamp så Sven Ulreich ikke al for heldig ud, og den tyske målvogter har fået en del kritik på det seneste. Bayern München hænger dog på ham lidt endnu, da Manuel Neuer som bekendt ikke ventes klar før januar.

Ugens helt store nyhed i det sydtyske har naturligvis været fyringen af Ancelotti. Italieneren blev afskediget dagen efter nederlaget på 3-0 til PSG i Champions League, og Bayern har generelt haft lidt svingende sæson hidtil.

I ligaen halser de lidt efter Dortmund, mens stjerner som Robben, Müller, Ribéry og Lewandowski alle har givet udtryk for deres utilfredshed med tingenes tilstand.

Som afløser for Ancelotti er assistenttræner Willy Sagnol blevet ansat. I første omgang dog kun som en midlertidig løsning. Thomas Tuchel og Julian Nagelsmann nævnes som favoritter til posten, mens en Jürgen Klopp spøger i kulissen.

Karantæner:
Hertha BSC: Ibisevic
FC Bayern München: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hertha BSC: Jarstein; Weiser, Stark, Rekik, Plattenhardt; Skjelbred, Darida; Leckie, Duda, Kalou; Esswein
FC Bayern München: Ulreich; Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba; Rudy, Tolisso; Robben, Müller, Ribery, Lewandowski

Vidste du, at…:
som spiller havde Willy Sagnol stor succes i Bayern Mücnhen? Fra 2000-2009 vandt han fem mesterskaber, fire pokaltitler og én Champions League-titel. Han måtte dog indstille karrieren i 2009 pga. en skade i akillessenen.

Dom:
Bayern er ikke i strålende form, og Hertha er stærke på hjemmebane. Vi tror på en mindre overraskelse i form af et remis. 2-2.

Læs også: Guide til en fodboldrejse til Hertha BSC

You may also like
Optakt, højdepunkter, Fortuna Düsseldorf, Hertha BSC
Højdepunkter og mål: Fortuna Düsseldorf – Hertha BSC 3-3
Optakt, RB Leipzig
Optakt: RB Leipzig – Bayer Leverkusen
Robert Skov Hoffenheim
Optakt: Hoffenheim – Bayern München
Højdepunkter, Hertha BSC, FC Köln
Højdepunkter og mål: Hertha BSC – FC Köln 0-5