Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Hamburger SV – 1. FC Union Berlin - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > 1. FC Union Berlin > Optakt: Hamburger SV – 1. FC Union Berlin

Optakt: Hamburger SV – 1. FC Union Berlin

Mandag aften er der topopgør i 2. Bundesliga mellem to varme bejlere til en plads i landets bedste række næste sæson. Det er traditionsklubben mod kultklubben. Det er det første møde mellem de to klubber i professionel fodbold. De to klubber mødtes sidst i 1923, men denne mandag står de for første gang i 95 år over for hinanden. HSV ligner på forhånd favoritter til kampen, men Union Berlin på rækkens tredjeplads kan bestemt komme til at drille ”die Rothosen”.

Kampfakta:

Spillested: Volksparkstadion, Hamburg
Dommer: Willenborg
Kamptidspunkt: Mandag 20:30

Holdnyt:

HSV:

HSV gik på landskampspause for to uger siden med en 3-1 sejr ude over Erzgebirge Aue, hvilket var med til at sørge for at de kunne pausere på førstepladsen i 2- Bundesliga.

En plads som de har mulighed for at generobre med en sejr mandag aften, efter Köln overhalede dem i weekenden.

HSV fik en lidt svingende start på sæsonen, hvilket noget overraskende kostede Christian Titz jobbet. Siden har de ansat Hannes Wolf, og selvom det måske ikke har været lige godt i alle kampe, så har han hentet fire sejre i fire kampe med en målscore på 8-1.

I de fire kampe har gode gamle Pierre-Michel Lasogga nettet fire gange, og han virker efterhånden til at være tilbage på det niveau vi senest så i 2013/14 sæsonen, hvor han var med til at sikre HSV overlevevelse med sine mange mål.

HSV må til aftenens topkamp se bort fra Steinmann, Samperio, Papadopoulos og Jung, mens Hunt er tvivlsom efter at have glippet det meste af træningen i l’bet af ugen med sygdom. På plussiden tæller det, at Hee-Chan Hwang formentlig er klar igen efter at have siddet ude med en skade.

Union Berlin:

Før landskampspausen vandt Union Berlin med 4-0 over Greuther Fürth hjemme på deres legendariske hjemmebane Stadion an der Alten Försterei.

Union har igennem sæsonen vist sig utroligt svære at spille imod, og de er fortsat det eneste ubesejrede mandskab i 2. Bundesligaen. De har til gengæld haft lidt svært ved at vinde deres kampe. De har efter de første tretten runder kun vundet fem gange, hvilket er lidt besynderligt for et hold, der ligger så højt i tabellen.

Det siges, at Union er holdet, der ikke ønsker at rykke op, da det vil ødelægge noget af den stemning og følelse, der omgiver klubben, men om ikke andet kan et godt resultat på Volksparkstadion være med til for alvor at sende dem op i topstriden. Med en sejr vil de således gå forbi ST. Pauli i tabellen og blot være et enkelt point efter HSV.

Kampen mod HSV er i øvrigt lidt speciel, da det er de klubbers første møde nogensinde. Union har tidligere mødt Hamburgs reserver, men aldrig førsteholdet. I 1923 duellerede de to klubber i en afgørende kamp om det tyske mesterskab, men ved den lejlighed gik Union under navnet SC Union Oberschöneweide.

Marc Torrejon vil ikke være til rådighed i aften ”die Eisern”, der til gengæld har Grischa Prömel tilbage efter endt karantæne. Også Felix Kroos er klar igen efter at have døjet med en skade de seneste par uger.

Karantæner:

HSV: Ingen
Union Berlin: Ingen

Bud på startopstillinger:

HSV: Pollersbeck; Sakai, Lacroix, van Drogelen, Santos; Narey, Hunt, Mangala, Holtby, Jatta; Lasogga
Union Berlin: Gikiewicz; Trimmel, Friedrich, F. Hübner, Reichel; Prömel, Schmiedebach, Zulj; Abdullahi, Polter, Mees                 

Vidste du, at…:

med en HSV-sejr i aften, bliver Hannes Wolf den første træner i klubbens historie til at vinde sine første fem betydende kampe?

Dom:

HSV har siden Hannes Wolf tog over lignet et stærkt og stabilt hold. Det mest sandsynlige udfald af aftenens opgør ligner en sejr til ”die Rothosen”. Vores bud lyder på 2-1 til HSV.

Vil du en tur ned for at opleve HSV og deres kamp for en hurtig tilbagevenden til Bundesligaen, så se her hvordan du får billetter

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
HSV, Hamburger SV, Nur der HSV
HSV får UEFA til at ændre Målhymne til EM
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?