Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Bayern München – Fortuna Düsseldorf - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – Fortuna Düsseldorf

Optakt: Bayern München – Fortuna Düsseldorf

Optakt, Bayern München, øl på stadion

Kampfakta:

Spillested: Allianz-Arena, München
Dommer: Jablonski
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
TV: Viaplay – stream kampen og se Bundesligaen direkte her

Holdnyt:

Bayern München:

Er der et vendepunkt på vej i tysk fodbold? På trods af gode takter for Niko Kovac og resten af mandskabet før Der Klassisker, så ligner Bayern München på ingen måde det hold, man har været vant til at se de seneste seks år, hvor Bayern München har stået med Meisterschale i hænderne. Første halvleg i Dortmund var faktisk positiv, men i anden halvleg blev nogle af sydtyskernes problemer udstillet.

Bayern München har på nuværende tidspunkt en trup med en gennemsnitsalder på over 28 år, samtidig med at de kæmper gevaldigt med skader til bærende kræfter. Udenfor banen gør ledelsen ikke meget for at signalere ro på bagsmækken, og kigger vi på statistikkerne, er der også indikationer af, at Bayern igen er til at tale med.

Denne sæson har Bayern München hentet 20 point i 11 runder, hvilket er det laveste antal siden 2010/11 sæsonen.

Hvis Bayern skal lukke munden på kritikerne, og Niko Kovac ikke skal mærke Bayern ledelsen puste ham i nakken, så skal der tre-point på kontoen lørdag. Her er dagens modstander en ønskemodstander. Bayern München har i de seneste fire opgør vundet imod Fortuna Düsseldorf, hvor hjemmeholdet har scoret femten mål og kun fået to imod sig.

Der forventes, at Niklas Süle afløser Mats Hummels, der døjede med sygdom i sidste runde, men som også har haft spillemæssige problemer de sidste par uger. Arjen Robben er vendt tilbage fra sin skade og er med i truppen, men må formentlig nøjes med en plads på bænken. Her har der også været snak om, at Ribery skulle indfinde sig, efter franskmanden havnede i lidt håndgemæng med en fransk tv-vært efter seneste kamp, men Kovac insisterer på, at den epiode er overstået, og franskmanden ligner derfor en starter.
Fortuna Düsseldorf

Endelig skete det. Fortuna Düsseldorf vandt igen en Bundesligakamp efter syv kampes venten imod Hertha Berlin med hele 4-1. Den største sejr indtil videre for oprykkerne i denne sæson. Det betyder, at Düsseldorf ligger på en 17. plads inden turen til Allianz-Arena.

Generelt er det på hjemmebane, at Düsseldorf henter pointene. Også historisk set. På udebane har de medrejsende fans således ikke oplevet en sejr i de seneste 19 Bundesligakampe, og chancen for at det sker lørdag, er ikke særlig stor.

For oprykkerne mangler især en angriber med mål. Topscorer er Benito Raman med to fuldtræffere for et hold, der generelt har svært ved at skabe chancer. Samtidig har den bagerste kæde heller ikke fungeret specielt godt for Friedhelm Funkesl mandskab. Fortuna Düsseldorf er det hold i Bundesligaen, der har lukket flest mål ind. Hele 25 gange har Michael Rensing, der lørdag er tilbage på sin gamle hjemmebane, måtte hente bolden ud fra eget mål.

Stabiliteten er dermed stadig ikke nået helt ind til Düsseldorf endnu, og selvom der blot er to point op til den rigtige side af stregen, så ligner oprykkerne sammen med Nürnberg fortsat bedste bud på en nedrykker.

En sejr imod Bayern München vil derfor være noget af en sensation. Sidste gang Fortuna Düsseldorf vandt over Bayern München var i 1995 i pokalturneringen, hvor det blev til en 3-1 gevinst på hjemmebane. Sidste gang Düsseldorf vandt på udebane imod Bayern München var i 1991 foran 18.000 tilskuere på det gamle Olympiastadion med danske Brian Laudrup i holdopstillingen for Bayern München. Dengang scorede bomberen Thomas Allofs det afgørende mål og målet blev en fin tilføjelse på hans fornemme karriere med 148 mål i 378 Bundesligakampe.

Funkel skal forsøge at levere en gentagelse af den bedrift, men må blandt andet undvære den tidligere Bayern-spiller Diego Contento, der er langtidsskadet, ligesom Wolf og Sobottka også er ude. I den lokale presse spekuleres der i, at Düsseldorf går over til fem mand i bagkæden for at dæmme op for Bayerns offensiv.

Karantæner:

Bayern München: Ingen
Fortuna Düsseldorf: Ingen

Bud på startopstillinger:

Bayern München: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Süle, Alaba – Javi Martinez – T. Müller, Goretzka – Gnabry, F. Ribery – Lewandowski
Fortuna Düsseldorf: Rensing – M. Zimmermann, Bormuth, M. Kaminski, Gießelmann – Stöger, Bodzek – J. Zimmer, Usami – Lukebakio, Hennings

Vidste du, at..:

Düsseldorf har flere tidligere Bayern-spillere på holdet? Michael Rensing, Diego Contento og Takashi Usami har alle en fortid i det sydtyske.

Dom:

Der forventes en hård kamp, hvor Düsseldorf vil give alt, hvad de har og forsøge at holde stand så længe som muligt. Bayern har haft svært ved at nedbryde hold i denne sæson, men de bør ikke komme i problemer mod Düsseldorf. En hjemmesejr på 3-1 er vores bud.

Vil du en tur til München for at opleve Bayerns kampe for et udsolgt Allianz-Arena, så se her hvordan du får billetter til de sydtyske rekordmestres kampe i Bundesligaen

 

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!