bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt og spiltips: Bayer 04 Leverkusen – VfB Stuttgart

Optakt og spiltips: Bayer 04 Leverkusen – VfB Stuttgart

Fredag aften står den på bundopgør mellem to hold, der nok ifølge deres egen selvopfattelse, ikke burde spillet et sådant opgør. Begge hold så rigtig gode ud sidste sæson, men ingen af de to, har indtil videre kunne finde samme form.

Kampfakta:

Spillested: BayArena, Leverkusen
Dommer: Schröder
Kamptidspunkt: Fredag 20:30
TV: TV3 MAX – Du kan streame kampen og Bundesligaen direkte her

Holdnyt:

Bayer Leverkusen:

Det var ikke særlig fornøjeligt at være Leverkusen-tilhænger i sidste uge, da ”die Werkself” blev slået af RB Leipzig med 3-0. En kamp hvor danske Yussuf Poulsen i øvrigt scorede to gange.

Generelt har det ikke været særlig fornøjeligt at være Leverkusen-tilhænger i denne sæson.

Leverkusen lignede før sæsonens begyndelse et interessant hold med gode muligheder for at kæmpe med i toppen, og Julian Nagelsmann udnævnte dem endda som hans favorit til titlen.

Det har holdet dog på ingen måde levet op til. Udover en god afslutning på oktober måned med to store udesejre, så har Leverkusen være ekstremt skuffende i denne sæson, hvor de inden fredagens kamp er placeret på en 13. plads.

Med spillere som Bailey, Brandt, Alario, Volland og ikke mindst Kai Havertz, der for nylig fik debut for det tyske landshold, er offensiven i særdeleshed til mere end en 13. plads.

Med det spillermateriale Heiko Herrlich har til rådighed, så bliver det spændende at følge, hvor stor tålmodighed den sportslige ledelse med Rudi Völler i spidsen har. Indtil videre har den krølhårede tysker udadtil signaleret tillid, men den tillid er ikke meget værd, hvis ikke formkurven ikke snart knækkes.

Den langtidsskadede finne Joel Pohjanpalo er den eneste, der ikke med til aftenens opgør, og dermed har Herrlich maser af muligheder for at sammensætte sin start 11’er. Alario kan muligvis få pladsen i front, mens Bellarabi er tilbage efter endt karantæne. I defensiven kan Jedvaj måske afløse Wendel på backpositionen.

VfB Stuttgart:

I sidste hentede Markus Weinzierl efter fire kampe sin første sejr i Bundesligaen for Stuttgart, da holdet på udebane slog Nürnberg med 2-0. Dermed endte en horribel stime med tre nederlag i træk og en målscore på 0-11.

Man må håbe på for ”die Schwaben”, at det bliver et gennembrud for sæsonen. Sidste forår blomstrede de med blandt andet en mindeværdig 1-4 sejr ude over Bayern, men denne sæson har været alt andet end en dans på roser.

Ligesom i Leverkusens tilfælde er spillermaterialet i Stuttgart til meget mere end en bundplacering, men det kræver især, at defensiven bliver stabiliseret. Mod Leverkusen møder de en offensiv med masser af fart, hvilket de tydeligvis har haft svært ved at håndtere i de forgangne uger.

Weinzierls drenge agerer lige nu bundprop i Tysklands bedste fodboldrække, men heldigvis for dem er det en tæt bund. Med en sejr i aften kan de midlertidigt lægge sig op på en 14.-plads i tabellen.

Sydtyskerne må til aftenens opgør se bort fra Badstuber og Didavi. Der er usikkerhed om, hvorvidt Timo Baumgartl kommer til at spille. Han har nemlig døjet med noget sygdom i løbet af ugen, så hvis ikke han når at blive klar, kan Kempf rykkes ind centralt, mens Insua så kan få spilletid på backen.

Karantæner:

Bayer Leverkusen: Ingen

VfB Stuttgart: Ingen

Bud på startopstillinger:

Bayer Leverkusen: Hradecky; L. Bender, Tah, S. Bender, Jedvaj; Baumgartlinger, Aranguiz; Bellarabi, Havertz, Brandt; Volland

VfB Stuttgart: Zieler; Beck, Baumgartl, Pavard, Kempf; Aogo; Maffeo, Ascacibar, Gentner, Gonzalez; Gomez

Vidste du, at…:

med 12 mål, inklusiv to hattricks mod Leverkusen, har Mario Gomez tidligere været en stor fare for fredagens modstander? Mon ikke Stuttgart håber på at deres målmager, der til trods for at have haft en lidt svingende sæson, kan hive et par scoringer op af hatten?

Dom og spiltips:
Bayer Leverkusen er trods svingende formkurve favoritter i kampen, og Herrlichs tropper vil formentlig forsøge at sætte sig på kampen fra start af. Det er to defensiver med store problemer, så vi tror på mål og en 3-1 sejr til hjemmeholdet.

Spil på kampen og alle de andre Bundesligakampe hos vores partner fra YouBet. Vi anbefaler spillet ”Begge hold scorer og ikke uafgjort” til odds 2,20.
Spil minimum 200 kr. på Leverkusen – Stuttgart via Mobil eller App og hvis begge hold scorer, så får du et freebet på 100 kr.

Foto: www.bayer.de

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”