Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Danskerstatus: Dansk-Dortmund succes og målfarlige Yussuf - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: Dansk-Dortmund succes og målfarlige Yussuf

Danskerne i Bundesligaen og 2. Bundesligaen udfolder sig i øjeblikket, og langt hen af vejen ser det ganske fornuftigt ud. Nogle får kampe for andetholdet for at udvikle sig, mens en enkelt slet ikke har spillet en eneste kamp i år. Og så kan vi selvfølgelig heller ikke komme udenom både Yussuf Poulsen og Jacob Bruun Larsen, der begge har gang i store sæsoner.

 

Thomas Delaney – Borussia Dortmund

Sad måske lidt overraskende på bænken mod Bayern München i sidste rundes storkamp, da Favre til den lejlighed havde valgt Julian Weigl. Det har fået enkelte eksperter til at stille spørgsmål ved Delaneys fremtidig rolle hos BVB, men set fra vores stol, så var eksperimentet med Weigl et forsøg på at kontrollere spillet på midten. Et forsøg der mislykkedes de 45 minutter, tyskeren var på banen.

Delaney er stadig en vigtig brik hos Dortmund, men vi vil givetvis se kampe, hvor enten Weigl eller Dahoud vælges frem for danskeren alt afhængig af modstander og taktisk oplæg, mens kollega Witsel omvendt ser ud til at være indiskutabel på holdkortet.

Delaney har efter sin ankelskade stille og roligt arbejdet sig tilbage i startopstillingen hos Bundesligaens førerhold, og selvom han kun fik otte minutter mod Bayern, så gjorde han det godt i opgøret mod Wolfsburg runden forinden. Her stod han nemlig for en assist – måske af den mere tilfældige slags – i 1-0-sejren, og han var også blandt de bedre, da Dortmund tabte sæsonens hidtil eneste kamp i Madrid i Champions League.

Kampe: 13

Mål: 0

Assists: 3

 

Jacob Bruun Larsen – Borussia Dortmund

Danskeren har ikke helt haft samme succes, som sidste gang vi så nærmere på de danske spillere, men han er stadig i forrygende form. Han har ikke scoret siden CL-debuten mod Monaco, men han får fortsat godt med spilletid, hvor han i øjeblikket virker til at være et mulehår foran Cristian Pulisic. I hvert fald var danskeren valgt foran sin tidligere roommate, da Dortmund mødte Bayern, hvor han gjorde det ganske fornuftigt. Mest bemærkelsesværdigt var dog den måde, hvorpå han forlod banen, da han tog sig til logoet på trøjen og med ild i øjnene opildnede publikum til at bære holdet frem de sidste minutter. Dortmund er glade for Bruun Larsen, men Bruun Larsen virker også svært glad for sin tyske arbejdsgiver.

Selvom han nærmest er fast starter hos Bundesligaens førerhold, så har Bruun Larsen endnu ikke fundet vej til A-landsholdet, men som vi også skrev i sidste danskerrundtur, så tror vi på, at hvis han fortsætter, så kan der ikke gå lang tid, før han skal i betragtning til det danske A-landshold.

Lige nu er han med på U21-landsholdet, der også har en slutrunde til sommer at se frem til.

Kampe: 11

Mål: 3

Assists: 2

 

Yussuf Poulsen – RB Leipzig

Vi håber, at landstræner Åge Hareide følger med Bundesligaen i øjeblikket, for Yussuf Poulsen er i fremragende målform. Den danske angriber kommer i hvert fald med rygsækken fuld af selvtillid til de kommende landskampe, da han blev dobbeltmålscorer i weekendens kamp hjemme mod Bayer Leverkusen.

Generelt går det rigtig godt for Leipzig, når Yussuf Poulsen kommer på tavlen, for de har nemlig kun tabt en enkelt kamp, hvor danskeren har scoret, hvilket var i den første Europa League-kamp mod Salzburg.

Ellers har Leipzig-danskeren været en stabil spiller, og han har da også sin andel i, at Leipzig kun har tabt en enkelt kamp i Bundesliga indtil videre og er med i toppen af ligaen. I sidste danskerstatus forsøgte vi at give en forklaring på den nyfundne målform hos danskeren, der også bare helt generelt virker til at være blevet en bedre afslutter i de sidste par måneder.

Kampe: 19

Mål: 9

Assists: 4

 

Andreas Poulsen – Borussia Mönchengladbach

Som ung spiller i en tysk storklub må man væbne sig med tålmodighed, og det er også, hvad Andreas Poulsen gør i øjeblikket. Lige nu sker udviklingen for Andreas Poulsen hos reserverne, der spiller i Regionalliga West.

Her har han på nær to kampe, spillet samtlige kampe i 90 minutter i Regionalliga West, hvor Gladbach i øjeblikket indtager en femteplads. Skal vi tror de lokale medier, har det været ganske fine præstationer for venstrebacken.

Han har ikke været med i førsteholdstruppen siden anden spillerunde mod Augsburg, så Bundesliga-debuten ligger formentlig fortsat lidt ude i fremtiden.

Kampe: 7

 

Frederik Rønnow – Eintracht Frankfurt

Det er desværre ikke meget fodbold, som Frederik Rønnow får spillet i øjeblikket. Men omvendt er det mere, end hvad vi havde forventet, sidst vi skrev danskerstatus. Da Eintracht Frankfurt kørte Fortuna Düsseldorf over med 7-1 i oktober måned, blev Kevin Trapp nemlig udskiftet med en mindre skade.

Det kastede sjældne minutter af sig til Rønnow, der også fik hele kampen mod Apollon Limassol i Europa League en lille uges tid senere. Her gjorde danskeren en fin figur og holdte buret rent, men da Trapp var klar igen, røg han tilbage på bænken, og det er fortsat her, han kommer til at tilbringe resten af efteråret, såfremt den tyske landsholdsmålmand ikke ryger ind i en ny skade.
Kampe: 5

Clean sheets: 2

 

Emil Berggreen – 1. FSV Mainz 05

Den dansker angriber er fortsat ramt af en muskelskade, der har gjort, at han stadig ikke har spillet i denne sæson. Vi krydser fingre for, at Emil Berggreen snart kommer ud af sit skadeshelvede. Ikke mindst med tanke på, at hans kontrakt med Mainz udløber til sommer. En kontraktforlængelse ligger ikke umiddelbart i kortene for angriberen.

Kampe: 0

 

Frederik Sørensen – FC Köln

Vi har snart skrevet om Frederik Sørensen et par gange, og det er det samme, som vi skriver hver gang. Danskeren er ude i kulden i Köln, efter han tilbage i sommers udtalte, at det nok ikke var i Köln, at hans fremtid lå.

I starten af denne måned kom Frederik Sørensen dog på banen for Köln, da han fik tre minutter i topopgøret ude mod HSV, som blev tabt med 1-0. Ellers har Sørensen fået lov til at tage plads på bænken frem for tribunen, da han er blevet udtaget til truppen de sidste fire kampe, hvilket er forholdsvis positivt nyt.

Kampe: 1

 

Nikolas Nartey – FC Köln

Den 18-årige dansker er ligesom Andreas Poulsen i gang med at etablere sig i en tysk klub, og han er heller ikke i betragtning til førsteholdet endnu. Til gengæld er midtbanespilleren kommet tilbage efter en fodskade, og han er derfor stille og roligt begyndt at spille flere og flere minutter med Regionalliga West.

Kampe: 5

 

Jakob Busk – Union Berlin

Nogle gange er det hårdt at være målmand – især hvis man ikke er inde i varmen. Det oplever Jakob Busk i øjeblikket, da han ikke længere er førstemålmand i Union Berlin, ligesom han var det i store dele af sidste sæson. Indtil videre har Busk ikke stået en eneste kamp, men han har til gengæld set til fra bænken. I sidste runde var han så helt ude af truppen, da han havde fået et slag på foden inden den sidste træning, men det forventes, at han igen er med på bænken efter landskampspausen.

Kontrakten løber frem til 2020, men ændrer situationen sig ikke snarligt, er det ikke utænkeligt, at danskeren begynder at se sig om efter spilletid andetsteds.

Kampe: 0

 

Asger Sørensen – Jahn Regensburg

Han rejste tidligt udenlands, og derfor er hans navn måske ikke så stort i Danmark. I Tyskland ved de dog godt, hvad den 191 cm høje dansker står for. Stabilitet. Han har nemlig spillet samtlige minutter i 2. Bundesliga i denne sæson på et hold, der er ubesejret i de seneste otte kampe!

Opholdet i Jahn Regensburg har været en succes for danskeren, men det er også et ophold, der med al sandsynlighed slutter til sommer, når lejeaftalen med klubben ophører. Fortsætter Asger Sørensen takterne det næste halve år, så er der dog formentlig andre tyske klubber, der er klar til at købe ham fri fra Red Bull Salzburg, der har papir på danskeren frem til 2020.

Kampe: 14

Assists: 2

 

Brian Hamalainen – SC Dynamo Dresden

En af de danskere der, ligesom Asger Sørensen, også gør det rigtig godt for tiden er den tidligere Lyngby-spiller Brian Hamalainen. Fik fuld spilletid i sæsonens første 11 kampe, men har siddet ude med en skade i de sidste to runder. Derfor var han heller ikke med, da Dresden røg ind i en gevaldig øretæve og tabte med hele 8-1 ude mod Köln i seneste runde.

Skaden skulle heldigvis ikke være så slem, og i Dresden håber de på, at Hamalainen snart er klar igen. Holdet er efter en fin start på sæsonen nemlig rutsjet lidt ned gennem tabellen, omend der stadig er god afstand til stregen.

 

Vil du en tur ned og se forrygende fodbold og de mange danskere i enten 1. eller 2. Bundesliga, så kan du lige nu få tre uforpligtende tilbud på din næste fodboldrejse

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 3: Farvel til Musiala
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union
Union Berlin, optakt
Sæsonoptakt: Union Berlin: Jerndefensiven med CL-bold på programmet
Bayern München, optakt, Manuel Neuer
Podcast: Neuers angreb på Bayern, tysk transfervindue og kokainskandale i Frankfurt