Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Danskeroverblik: Sådan går det danskerne i Bundesligaen - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskeroverblik: Sådan går det danskerne i Bundesligaen

Bundesligaen og 2. Bundesligaen er for alvor ved at sætte sig, og det betyder også, at vi igen skal se lidt nærmere på, hvordan de mange danskere klarer sig i Tysklands bedste rækker. Særligt en enkelt spiller har markeret sig stærkt siden sidste danskerstatus, mens det omvendt også er blevet til en dansk trænerfyring og en ny skade for en endda meget uheldig dansker. Få hele overblikket over danskernes præstationer her.
Thomas Delaney – Borussia Dortmund

Efter den flotte start på sæsonen, har det været en måned på et lidt mere middelmådigt niveau for Thomas Delaney. Danskeren er stadig fast mand, men han er blevet pillet tidligt ud i et par enkelte kampe og presses også af Julian Weigl, der efterhånden er ved at være oppe i omdrejninger. Han gik glip af Champions League kampen i Brügge med en skade, og har nu også måtte forlade landsholdslejeren med lidt småskavanker.

Bedste kamp for Delaney var uden tvivl i nedsablingen af Nürnberg, hvor han indtog en mere igangsættende rolle end hidtil set, og blandt andet stod for en assist og flere gode bolde ned i bagrummet. Er stadig ved at finde sig til rette på Dortmunds hold, og skal de næste par kampe vise, at han er andet en bare en dygtig bolderobrer og presspiller.

Kampe: 8
Mål: 0
Assist: 2

 

Jacob Bruun Larsen – Borussia Dortmund

Wow, er det første ord, der falder os ind, hvis det overhovedet er nok til at beskrive danskerens præstationer den seneste måneds tid. Jacob Bruun Larsen har taget Dortmund, Bundesligaen og til dels Europa med storm, efter han også kom på tavlen i Champions League kampen mod Monaco.

Den mest imponerende aktion i Champions League debuten var dog oplægget til 3-0 målet, hvor han tørrede sin modstander på baglinjen og serverede bolden for fødderne af Marco Reus.

I Bundesligaen er han startet inde i de seneste tre kampe i træk og har kvitteret med to mål og et enkelt oplæg, og har generelt gjort det fortrinligt som en vandrende kantspiller, der meget gerne løber dybt inde centralt og gerne indgår i kombinationerne med de øvrige offensive spillere.

En næsten uvirkelig tid må det have været for den unge dansker, som mange eksperter mente burde få chancen på det danske landshold, men som i øjeblikket må ”nøjes” med en plads på U21-landsholdet. Men fortsætter Bruun Larsen sit høje niveau, varer det nok ikke længe, før Åge Hareide beder Thomas Delaney om at tage holdkammeraten med til landsholdssamling.

Kampe: 5
Mål: 3
Assist: 2

 

Yussuf Poulsen – RB Leipzig

Endnu en dansker, som har gjort det rigtig godt, hvilket altid er dejlig positivt. Yussuf Poulsen er ofte blevet beskyldt for ikke at lave nok mål, men særligt her på det seneste er målene begyndt at komme.

Når man tager et kig ned over Yussufs sæson indtil videre, er det altså nogle rigtig flotte tal, vi kan se. 13 kampe og 7 mål, og selvom det både gælder EL-kval, Europa League, DFB-Pokal og Bundesligaen, så er det stadig et mål i ca. hver anden kamp, hvilket er en rigtig god statistik for Yussuf Poulsen, der altså allerede har overgået sidste års måltotal.

Yussuf Poulsen er da også taget til Danmark for at optræde for landsholdet med en god portion selvtillid. Angriberen har nemlig lavet tre mål og en enkelt assist i de seneste to Bundesliga-kampe, og han er for alvor ved at finde melodien sammen med Timo Werner i Leipzig. En af årsagerne til de mange mål kan skyldes, at han under Ralf Rangnick er rykket lidt længere frem og ind centralt, mens Timo Werner til gengæld opererer mere på kanten.

Lad os bare krydse fingere for, at Yussuf Poulsen fastholder dette høje niveau, som han er på i øjeblikket!

Kampe: 13
Mål: 7
Assist: 3

 

Andreas Poulsen – Borussia Mönchengladbach

Andreas Poulsen har endnu sin Bundesliga-debut til gode, men dermed ikke sagt, at den unge dansker ikke får minutter i benene. Danskeren, som kom til fra FC Midtjylland i sommers, spiller nemlig på Gladbachs 2. hold, som til daglig gør sig i Regionalliga West. Her har Poulsen spillet fuldtid i tre ud af fire kampe i indeværende sæson, mens han har været med på bænken for Gladbach mod Augsburg og Leverkusen i starten af sæsonen.

Gladbach har været en af sæsonens positive overraskelser indtil videre – senest med 3-0 sejr ude mod Bayern München – og Dieter Hecking forventes ikke at rotere alt for meget i en defensiv, der indtil videre har leveret. Andreas Poulsen er indkøbt som fremtidens mand, og der skal nok en skade eller karantæne til, hvis vi skal se ham få spilletid i Bundesligaen på denne side af jul.

Kampe: 5

 

Frederik Rønnow – Eintracht Frankfurt

Et stort, rundt 0 står der ud for det antal kampe, som Frederik Rønnow har spillet i denne måned. Danskeren fik lov til at stå i Super Cuppen samt en kamp i Bundesligaen og enkelt i DFB-Pokal, inden Frankfurt hentede Kevin Trapp ind i august måned.

Den tyske landsholdsmålmand har gjort det godt siden tilbagekomsten, og Rønnow har dermed ikke udsigt til spilletid hos Frankfurt, der som bekendt allerede er ude af pokalen.

Den danske landsholdsmålmand var for nyligt ude at sige, at situationen ikke var optimal, men det er om ikke andet en situation, der ikke for alvor ser ud til at ændre sig over de næste par måneder. Frankfurt tror stadig meget på danskeren som fremtidig førstemålmand, og med Felix Wiedwald som et fint alternativ til Trapp, kan et lejeophold i januar måske komme på tale for danskeren.

Kampe: 3
Clean Sheets: 1

 

Emil Berggren – 1. FSV Mainz 05

Skade på skade på skade. Emil Berggren er i øjeblikket så hårdt ramt af skader, at selv Leon Andreasen ryster på hovedet. Den danske angriber var endelig tilbage på træningsbanen den 18. september efter en lang knæskade, blot for tre dage senere at rende ind i en muskelskade. Den danske angriber er derfor fortsat uden spilletid i denne sæson, men de sidste meldinger lyder, at han skulle være tilbage i træning inden for et par uger. Lad os håbe, at det holder lidt længere end tre dage denne gang.

Kampe: 0
Frederik Sørensen – FC Köln

Der er intet nyt at berette her, men lad os for en god ordens skyld opsummere situationen. Frederik Sørensen udtalte henover sommeren, at Köln måske ikke var stedet, hvor han skulle fortsætte med at spille, og det har i hvert fald forhindret ham i at få spilleminutter. Danskeren har nemlig overhovedet ikke set banen i denne sæsons 2. Bundesliga, hvor han ikke engang har været i truppen.

Han har spillet en enkelt kamp for Regionalliga West-holdet tilbage i august, og det er langt fra en optimal situation for Frederik Sørensen, der i princippet bare skal væk hurtigst muligt, så han kan få nogle minutter i benene igen.

Kampe: 1

 

Nikolas Nartey – FC Köln

Danskeren er desværre blevet ramt af en ret så alvorlig fodskade, som indtil videre har holdt ham ude i godt en måned. Derfor har Nartey heller ikke været i kamp for Regionalliga-holdet siden den 19. august.

Kampe: 3

 

Jakob Busk – Union Berlin

Danskeren har endnu ikke været på banen for hovedstadsklubben, da Union Berlin satser på Rafal Gikiewicz, som man hentede inden denne sæson. Og han har altså gjort det rigtig godt, desværre for Jakob Busk, som har måtte se samtlige kampe fra bænken.

Union Berlin har nemlig ikke tabt en eneste kamp endnu, og derfor ligger holdet også rigtig godt til i 2. Bundesliga, hvor klubben indtager 2. pladsen.

Kampe: 0

 

Brian Hamalainen – Dynamo Dresden

Den glemte dansker, kunne man fristes til at kalde ham. Stødte tilfældigt ind i Dynamo Dresdens ledelse på et hotelværelse i sommer, og det udmøntede sig så i en kontrakt for de næste to år for klubben med de fanatiske fans.
Mens Hamalainen måske ikke nyder så stor opmærksomhed i Danmark, så er de vældig begejstrede for ham i det tyske, hvor han på kort tid har udviklet sig til en nøglefigur og allerede har båret anførerbindet i en træningskamp for nylig. Danskeren har fået fuld spilletid i samtlige kampe for østtyskerne, der efter ni runder ligger på en aktuel niende plads i 2. Bundesliga.

Kampe: 10

Asger Sørensen – Jahn Regensburg

Danskeren er fortsat stamspiller i 2. Bundesliga-klubben, hvor han gør det rigtig godt. Han har fundet sig rigtig godt tilrette med Marcel Correia, der begge har haft en stor andel i succesen i øjeblikket. Den største præstation var helt klart, da holdet tog til Hamburg og bøllebankede HSV med 5-0 på Volksparkstadion, og her bidrog Asger Sørensen også med en assist. Efter en lidt skidt start på sæsonen er Jahn Regensburg nu ubesejret i fire kampe i træk og indtager en aktuel 8. plads i tabellen. Asger Sørensens gode præstationer på klubholdet er heller ikke gået ubemærket hen i det danske, hvor U21-landstræner Niels Frederiksen i øjeblikket har ham med i truppen i kvalkampene.

Kampe: 10
Assist: 2

 

Henrik Pedersen – Eintracht Braunschweig

Henrik Pedersen nåede kun at stå i spidsen i 12 kampe for Braunschweig, før klubben valgte at give danskeren en fyreseddel. Danskeren har mange spændende tanker om, hvordan fodbold skal spilles, men selvom hans ideer altid vil tage tid at implementere, så kunne ledelsen selvfølgelig ikke sidde de dårlige resultater overhørig. Nedrykkerne fra 2. Bundesliga havde forventet at spille med i toppen, men efter 11 runder ligger de i stedet sidst i 3. Liga, og 2-2 kampen mod Sportfreunde Lotte, hvor man ellers førte med 2-0, blev desværre sidste optræden i denne omgang for Henrik Pedersen i Eintracht Braunschweig

Kampe: 12
Sejre: 1
Uafgjort: 5
Nederlag: 6

Vil du en tur ned og se forrygende fodbold og de mange danskere i enten 1. eller 2. Bundesliga, så kan du lige nu få tre uforpligtende tilbud på din næste fodboldrejse

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg?