bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?

Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?

Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München

Bayern München er ubesejrede i de seneste ti der Klassiker-kampe mod Dortmund, men rekordmestrene har fået en uventet rædselsfuld optakt til kampen med et pinligt pokalexit. Omvendt er Dortmund ubesejrede i 20 hjemmekampe i træk, og BVB må være hævntørstige efter sidste sæson, hvor Bayern stjal mesterskabet for næsen af Dortmund på sidste spilledag. 

Borussia Dortmund

Der skal næppe den store peptalk til fra Edin Terzic, når han i katakomberne under et gyngende og feststemt Signal-Iduna-Park skal sige de sidste ord til sine spillere lørdag omkring kl. 18.20. Bayern München er modstanderen, og det i sig selv må være motivation nok for Terzic’ spillere. 

For det var Bayern, der vandt mesterskabet på sidste spilledag i sidste sæson foran BVB, som selv gled på målstregen. For Dortmund kunne egentlig bare have gjort arbejdet færdigt selv, men det skete som bekendt ikke. 

Og selvom mange i starten af sæsonen satte spørgsmålstegn ved, hvorvidt BVB kunne rejse sig igen efter den massive skuffelse det var, da die Meisterschale gled ud af hænderne på klubben på sidste spilledag, så har Edin Terzic alligevel formået at få holdet til at stå stærkt. 

Der blev godt nok stillet spørgsmålstegn ved flere af hans dispositioner efter de første par kampe. Men siden hen har piben fået en anden lyd, og Terzic har igen fået arbejdsro. 

Borussia Dortmund er sammen med Bayer Leverkusen og lørdagens modstander Bayern München det eneste hold, der stadig er ubesejrede i Bundesligaen i indeværende sæson. Senest spillede BVB 3-3 ude mod Frankfurt i et livligt opgør med chancer til begge mandskaber, hvor Dortmund var bagud 2-0 og 3-2, men alligevel kom  igen. 

Det blev til et enkelt point, og det betyder, at Dortmund er placeret på fjerdepladsen med 21 point. 

I midtugen spillede die Schwarz-Gelben sig også videre i DFB-Pokalen, da de ekspederede Hoffenheim ud med en smal 1-0-sejr på hjemmebane. Og det er altså ikke bare sådan lige at spille sig videre i den turnering, det ved Dortmunds modstandere lørdag aften alt om. 

Men opgørene mod Bayern München har altid deres eget liv, og især når de finder sted på Signal-Iduna-Park. Her plejer BVB at være et helt andet hold med en helt anden selvtillid, end når de er gæster på Allianz Arena. 

Vi kan derfor godt forvente os et BVB-mandskab, der går offensivt ind til kampen, selvom det uden tvivl bliver svært for Hummels og co. at holde målfarlige Harry Kane fra fadet. Dortmund har da også grund til at tro på egne evner, da de ikke har tabt en Bundesliga-kamp siden besøget på Allianz Arena i sidste sæson. Det er trods alt 17 kampe siden.

Det ændrer alligevel ikke på, at Bayern plejer at være Dortmunds onde ånd – også på hjemmebane. For vi skal nemlig fem år tilbage i tiden for at finde den seneste BVB-sejr over Bayern på eget græs. Det var dengang Paco Alcácer, naturligvis, blev skiftet ind og scorede sejrsmålet. 

BVB-fansene hungrer med andre ord efter en sejr over de evige rivaler, der også vil sende et signal til resten af Bundesligaen, mens BVB med tre point også kan overhale Bayern i tabellen. 

Den mission i sig selv er svær, og i skrivende stund kan Edin Terzic ikke vide sig sikker på at have sin anfører Emre Can til rådighed, mens Duranville er sikker på ikke at komme i aktion. 

Bayern München

For tredje gang på fire sæsoner er Bayern München færdige i DFB-Pokalen efter anden runde. Og for første gang i 23 år røg Bayern ud til et hold fra 3. Liga. Saarbrücken formåede nemlig at levere sensationen, da de onsdag aften havde besøg af mægtige Bayern, der stillede med mange profiler fra start. 

Bayern kom ellers planmæssigt fra start, da Thomas Müller bragte favoritterne foran efter et kvarters spil. Men kort før pausen fik hjemmeholdet udlignet til 1-1, og så havde man igen en fodboldkamp. Bayern sad dog tungt på opgøret, hvor de efter pausen havde bolden i 77% af tiden. Men det kan sådan set være ligegyldigt, hvis man ikke kan score, og det kunne Bayern ikke. 

Men det kunne Saarbrückens Marcel Gaus, der på et kontraangreb i det 96. minut gjorde det onde ved Bayern. Sensationen var en realitet, og en stor del af Bayen-spillerne skyndte sig i omklædningsrummet efter endnu et Pokalaus. Thomas Müller var dog en af de få, der gik ned for at takke klubbens fans, og han har efterfølgende sendt en stikpille mod sine egne holdkammerater, der ikke viste respekt overfor klubbens medrejsende fans. 

Rekordmestrene har på mange måder fået en rædselsoptakt til lørdagens der Klassiker på Signal-Iduna-Park, hvor Bayern dog ikke har tabt siden 2018. En skidt indgang til opgøret, for Bayern har stadig ikke tabt i Bundesligaen, hvor de i den seneste runde vandt 8-0 over Darmstadt i et vanvittigt opgør med tre røde kort, en scoring af Kane fra egen banehalvdel og en anden halvleg med alle otte mål. 

Alligevel kan man ikke lade være med at løfte øjenbrynene, når man ser på onsdagens resultat, hvor Bayern skuffede alt og alle. Og det er ikke første gang i DFB-Pokalen, at de flopper. 

Men de er dog så rutinerede, at de skal kunne lægge den massive skuffelse bag sig og fokusere på lørdagens Kracher. Der er vigtige point på spil, og det plejer altid at være underholdende, når to af Tysklands bedste hold de seneste mange år krydser klinger. 

Hvem husker ikke Modestes sene udligning senest de to klubber mødtes i Dortmund, eller da Tuchel fik en drømmestart som cheftræner for Bayern med en sikker sejr over BVB? 

Lørdag bliver et nyt kapitel i der Klassiker-historien skrevet. 

Det kapitel bliver dog uden kaptajn Joshua Kimmich, der fik rødt kort mod Darmstadt, og det kan vise sig at blive dyrt for Bayern. Midtbane-ankeret fylder meget for Bayern, og han må forventes at blive erstattet af Leon Goretzka, der er tilbage efter sin håndskade. Derudover er Mathijs de Ligt også skadet, hvilket baner vejen for Dayot Upamecano kan gøre comeback. 

Karantæner

BVB: Ingen
Bayern: Joshua Kimmich

Bud på startopstillinger

BVB: Kobel – Ryerson, Hummels, N. Schlotterbeck, Bensebaini – Özcan, Sabitzer – Malen, Reus, Brandt – Füllkrug
Bayern: Neuer – Mazraoui, Upamecano, M.-J. Kim, Davies – Laimer, Goretzka – Coman, Musiala, L. Sané – Kane

Vidste du, at..:

Bayern München er ubesejret i de seneste ti kampe mod Dortmund? Det er blevet til hele ni sejre og kun et enkelt uafgjort resultat, som altså kom i sidste sæson. 

Dom

Der Klassiker er svær at forudsige, men hvis det går, som præsten prædiker, så vinder Bayern. Eller hvad? Midtugens fadæse gør, at man må så tvivl om den påstand. Vi tror på en underholdende kamp, hvor begge hold scorer, 2-2. 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!