bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > 10 spillere, der skiftede mellem Borussia Dortmund og Bayern München

10 spillere, der skiftede mellem Borussia Dortmund og Bayern München

Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München

Dortmund og Bayern München har haft mange stjernespillere gennem tiden, og flere gange har de hentet spillere hos hinanden. Her får du 10 af de spillere, der har taget det direkte skifte mellem ”Der Klassiker” klubberne.

 

Michael Rummenigge

Bayern München – Borussia Dortmund (1988)

Den første, der tog skiftet mellem Borussia Dortmund og Bayern München, var Michael Rummenigge. Efter seks sæsoner i Bayern München, hvor han vandt det tyske mesterskab tre gange og DFB-Pokal to gange, skiftede Rummenigge den røde trøje ud med Dortmunds gule.

Midtbanespilleren var dog ikke en populær herre blandt Dortmunds fans, da han kom til klubben. Dette ændrede sig dog i løbet af Rummenigges første sæson, da han var med til at vinde Dortmunds første titel i 32 år, DFB-Pokal.

Michael Rummenigge scorede blandt andet et mål i 3-2 sejren over Schalke 04 i ottendedelsfinalen, og han spillede hele finalen mod Werder Bremen, som de sortgule vandt 4-1. Rummenigge nåede fem sæsoner i Dortmund, inden han i 1993 skiftede til japanske Urawa Reds. Hvis du synes, at efternavnet lyder bekendt, så er det fordi, han er lillebror til Bayern-legenden Karl-Heinz Rummenigge

Jürgen Wegmann

Bayern München – Borussia Dortmund (1989)

Året efter Rummenigge skiftede til Dortmund, fik han selskab af Jürgen ”Kobra” Wegmann. Wegmann havde sæsonen forinden vundet det tyske mesterskab samt den tyske Super Cup, men han valgte nu at prøve sig af i Dortmund. Her blev han dog ramt af en alvorlig skade, der holdte ham ude i næsten to sæsoner.

Men det var faktisk ikke første gang, at han spillede for Dortmund, da han fra 1984 til 1986 nåede 70 kampe for klubben. Her blev Wegmann den store helt, da han scorede i overtiden i en Bundesliga-playoff kamp, der gjorde at Dortmund fik endnu en opgør mod Fortuna Köln. Dortmund vandt den tredje kamp 8-0, og de sikrede sig en ny sæson i Bundesligaen.

På grund af det vigtige mål fik Wegmann heltestatus, men han blev hurtigt en skurk for fansene, da han efterfølgende skiftede fra Dortmund til rivalerne Schalke 04 i 1986.


Thomas Helmer

Borussia Dortmund – Bayern München (1992)

Næste spiller på listen er Thomas Helmer, der spillede over 190 kampe for både Borussia Dortmund og Bayern München. En imponerende bedrift, der har givet ham nogle sjove episoder.

En af de første gange, hvor Helmer skulle møde Dortmund, glemte han, at han nu var Bayern spiller. Han løb ned i den forkerte ende under opvarmningen, men indså hurtigt sin fejl, da Dortmund fansene begyndte en pibekoncert mod ham.

Skiftet til Bayern München var kontroversielt, da Dortmund slet ikke ønskede at sælge Helmer. Den dag i dag er Helmer nok glad for skiftet, da han i modsætning til en titel med Dortmund, vandt hele syv titler med Bayern München.

Når man omtaler Thomas Helmer, kan man ikke undgå at nævne ”Die Phantomtor” fra 1994. I en afgørende kamp mellem Bayern München og FC Nürnberg forsøgte Helmer, tæt under mål, at gøre det til 2-1. Han mislykkedes fuldstændig, og bolden rullede i stedet ud over baglinjen.

Linjedommeren mente dog, at bolden havde været inde over stregen, og dømte mål til Bayern München. Den besynderlige kendelse fik dog FIFA til at annullere resultatet, og besluttede at kampen skulle spilles på ny. En omkamp som endte 5-0 til Bayern München.


Christian Nerlinger

Bayern München – Borussia Dortmund (1998)

Christian Nerlinger var endnu en spiller, der havde langt større succes hos Bayern end hos Dortmund. Nerlinger var fast mand på den defensive midtbane på et Bayern holdder som vandt det tyske mesterskab, DFB-Pokal samt UEFA Cuppen.

Nerlinger valgte dog at skifte hjem til barndomsbyen Dortmund i 1998, hvor han nåede tre sæsoner. Hans bedste resultat var en tredjeplads i Bundesligaen i 2001, og Nerlinger skiftede efterfølgende videre til skotske Glasgow Rangers.

Christian Nerlinger vendte tilbage til Bayern München i 2008 i rollen som team manager, og efterfølgende som sportsdirektør. Han havde overtaget rollen som sportsdirektør fra Uli Hoeness, men formåede ikke at føre de gode resultater videre. Nerlinger vandt kun det tyske mesterskab en enkelt gang inden sin afskedigelse i 2012.

 

Torsten Frings

Borussia Dortmund – Bayern München (2004)

Torsten Frings huskes bedst som en legende hos Werder Bremen, men han nåede også forbi ”Der Klassiker” klubberne. I perioden 2002-2004 spillede Frings for Dortmund med så stor succes, at Bayern München hentede ham til Säbener Straße.

Her var han med til at vinde The Double, men Frings var dog ikke tilfreds med, hvordan hans sæson havde været under træneren Felix Magath. Han blev eksempelvis sat til at spille på uvante positioner, og derfor blev det kun til en enkelt sæson under Magath i Bayern.

Frings vendte hjem til Werder Bremen igen i 2005 og spillede her seks sæsoner, hvor han vandt DFB-Pokal i 2009. Inden karrierestoppet i 2013 nåede han et par sæsoner i MLS med Toronto FC.

Mats Hummels

Bayern München – Borussia Dortmund (2008, 2009) og (2019)
Borussia Dortmund – Bayern München (2016)

Nu er vi nået til den første spiller på listen, der stadig spiller i en af klubberne i dag, og Mats Hummels kender om nogen turen mellem Borussia Dortmund og Bayern München. Første gang han skiftede var faktisk i 2008, hvor han røg på en lejeaftale til Dortmund, som i 2009 blev gjort permanent.

Ni sæsoner blev det til på Signal Iduna Park, hvor han blandt andet vandt to mesterskaber i 2011 og 2012. I 2016 var Mats Hummels anfører for klubben, men han valgte alligevel at skifte tilbage til sin barndomsklub i Bayern.

I sin anden periode hos ”Die Rekordmeister” spillede Hummels tre sæsoner, hvor Bayern München vandt tre mesterskaber og tre Super-Cup titler i træk samt en enkelt DFB-Pokal. Højst overraskende meldte Hummels efterfølgende ud, at han ville tilbage til Dortmund, og derfor tog han endnu en gang skiftet i 2019.

Mario Götze

Borussia Dortmund – Bayern München (2013)
Bayern München – Borussia Dortmund (2016)

Maria Götze er også at finde til tirsdagens kamp mellem Borussia Dortmund og Bayern München, og ligesom Hummels, er Götze godt bekendt med rejsen mellem de to klubber.

Mario Götze var en vigtig del af Jürgen Klopps mandskab, der vandt mesterskabet i 2011 og 2012, men Götze ville dog alligevel til Bayern München og Pep Guardiola. I 2013 blev hans ønske opfyldt, da Bayern udløste Götzes frikøbsklausul på 37 millioner euro. Et skifte der blev meldt ud, dagen før Dortmund skulle møde Real Madrid i semifinalen i Champions League

Efter skiftet til rivalerne fra München, havde Götze stadig stor respekt for sin tidligere klub. Dette var tydeligt i hans første kamp tilbage på Signal Iduna Park, hvor han scorede for Bayern, men ikke valgte at fejre scoringen.

VM-helten fra 2014 havde dog mange skadesproblemer i sin tid hos Bayern, og da Carlo Ancelotti overtog rollen som træner, var der ikke længere plads til Götze. I 2016 var han derfor tilbage i den gule trøje og udtalte, at han faktisk havde fortrudt sit skifte til Bayern München.

Om Götze har fortrudt sit skifte til Dortmund vides ikke, men det er netop blevet annonceret, at han til sommer forlader klubben.

Robert Lewandowski

Borussia Dortmund – Bayern München (2014)

Bayern München må i den grad være lykkelig over, at de fik Robert Lewandowski til klubben i 2014, da han lige siden har været ustyrlig. 10 trofæer er det blevet til, og Lewandowski har scoret imponerende 155 mål i 184 Bundesligakampe.

Både som Dortmund- og Bayernspiller har Lewandowski formået at vinde die Torjägerkanone. En gang med Dortmund og tre gange med Bayern, og det ser ud til, at Robert Lewandowski også i år bliver topscorer i Bundesligaen. Her har han inden tirsdagens ”Der Klassiker” scoret 27 mål.

Den polske angriber er den spiller, der har scoret flest mål, når Dortmund og Bayern München har mødt hinanden i Bundesligaen. 16 gange har han gjort det onde mod Dortmund, men kun en enkelt gang har han fået nettet til at blafre mod Bayern München i Bundesligaen. Til gengæld scorede han hattrick mod Bayern, da Dortmund i 2012 vandt pokalfinalen med hele 5-2.

 

Sebastian Rode

Bayern München – Borussia Dortmund (2016)

Den seneste spiller, der har skiftet mellem de to klubber, er Sebastian Rode. Efter en god periode hos Eintracht Frankfurt hentede Bayern München Rode tilbage i 2014.

Hos Bayern spillede den blonde midtbanespiller blot 1359 minutter fordelt på to sæsoner, og han var ikke tilfreds med manglen på spilletid.

Sebastian Rode var som barn stor fan af Dortmund, og det var derfor en drengedrøm, der gik i opfyldelse, da han i 2016 skrev under på en fire årige kontrakt med klubben. Drengedrømmen blev dog hurtigt til et mareridt, da Rode blev ramt af flere skader og missede hele 2017/2018 sæsonen.

For at få spilletid efter sin lange skadespause, blev Sebastian Rode udlejet til sin gamle klub Eintracht Frankfurt i januar 2019, og lejeaftalen blev senere hen permanent. Rode spiller stadigvæk hos Frankfurt i dag, og er fast mand på Adi Hütters mandskab, der senest tabte til netop Bayern München.

 

Toni Schumacher

Bayern München – Borussia Dortmund (1995)

Det kan diskuteres, hvorvidt Toni Schumacher hører til på denne liste, men de to sidste klubber han spillede for var Bayern München og Dortmund.

Målmanden, som flere nok husker for sin vanvidstakling på franske Patrick Battiston, stoppede sin aktive karriere i 1991. Efterfølgende begyndte Schumacher en lang periode, hvor han var målmandstræner flere steder i Bundesligaen, og i denne rolle skiftede han i 1995 fra Bayern München til Dortmund.

Schumacher havde dog nok ikke regnet med, at han ville ende med at vende tilbage fra pensionen i en Dortmund trøje. Ikke desto mindre skete dette i Dortmunds mesterskabssæson i 1996.

Med to minutter tilbage af sæsonens sidste kamp, valgte Ottmar Hitzfeld at indskifte den 42 årige Schumacher. Til stående ovationer løb målmands legenden på banen, og blev dermed den ældste tyske mester nogensinde. En rekord som stadig står den dag i dag.

You may also like
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – Bochum: Sanchos tilbagekomst
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til runde 2 i Bundes Manager: Dobbelt op på Bayern
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane