bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Julian Brandt (Borussia Dortmund) mod Joshua Kimmich (Bayern München)

Ugens duel – Julian Brandt (Borussia Dortmund) mod Joshua Kimmich (Bayern München)

Det er endnu en gang blevet tid til ”Der Klassiker” mellem Dortmund og Bayern München. Det er sæsonens sidste opgør mellem de to hold, og både Julian Brandt og Joshua Kimmich kommer til at være afgørende for, hvem der får det bedste resultat med fra kampen.

Fire point adskiller de to hold, og Dortmund har derfor brug for en sejr, hvis de vil bevare håbet om et tysk mesterskab. Senest Dortmund og Bayern München mødte hinanden, styrede ”Die Rekordmeister” store dele af spillet, og på et tomt Signal Iduna Park kan dette også blive tilfældet. Dortmund har brug for at deres kontraspil fungerer, og her spiller Julian Brandt en stor rolle.

Julian Brandt er en stor trussel i omstillingerne, hvor han med sit overblik og gode pasningsevner står bag flere nøgleafleveringer hos Dortmund. I Revierderbyet havde han eksempelvis en fod med i alle fire scoringer, og to af gangene var en direkte assist.

Det har dog ikke været tilfældet hele sæsonen, hvor Brandt blot har bidraget med fire assist og 33 nøgleafleveringer, men efter Lucien Favre systemskifte har Brandt fået en vigtig rolle, og Dortmund har næppe haft en bedre playmaker siden Ilkay Gündogan var på toppen.

I en kontrafase vil Brandt helt sikkert blive mødt af Bayerns Joshua Kimmich, og han har i denne sæson været god til at bryde modstandernes omstillinger. Fra sin plads på den defensive midtbane har han erobret bolden 21 gange i denne sæson, og bliver derfor manden som Brandt skal forbi. Dette bliver ikke nemt for Brandt, da Joshua Kimmich er den spiller i hele Bundesligaen, som løber flest meter, og derfor kan det forventes, at Kimmich er her, der og alle vegne

Det er dog ikke kun i kontrafasen, at duellen mellem Brandt og Kimmich kan få en betydning for kampens udfald. Begge hold har en stjerneangriber i henholdsvis Erling Håland og Robert Lewandowski, og det bliver derudover også afgørende, hvem der bedst kan sætte deres angriber i scene.

Her har Kimmich også en vigtig rolle, da han er den spiller i Bundesligaen, der har haft bolden flest gange, og det meste af Bayerns spil går gennem den unge tysker. Ligesom med Brandt, er det dog sjældent at Kimmich laver en direkte assist, da det kun er sket fem gange, men Bayerns midtbanespiller er stadig garant for nøgleafleveringer. I kampen mod Union Berlin havde han flest afgørende afleveringer af alle på banen, og bedømt på hele sæsonen har hans afleveringer 63 gange ført til et skud på mål.

Når Dortmund kommer i boldbesiddelse, er Julian Brandt også en vigtig brik, og det er især i rummet mellem Bayerns midtbane og forsvar, at hans kreativitet kan komme til udtryk. Bayern Münchens forsvar havde flere problemer defensivt i deres seneste kamp mod Frankfurt, og hvis det lykkedes Julian Brandt at få den nødvendige plads i dette område, kan det åbne op for de afgørende afleveringer til eksempelvis Erling Håland eller Thorgan Hazard.

I denne fase af spillet skal Brandt dog også forvente en masse dueller med Kimmich, da Bayern spilleren kommer til at være tæt på ham. I det hele taget bliver det afgørende for Julian Brandt og Joshua Kimmich at vinde deres indbyrdes duel, da det meget vel kan betyde en sejr for deres respektive hold i ”Der Klassiker”, og i sidste ende titlen som tyske mestre.

 

Ugens duel.
Statistik i Bundesligaen 2019/2020:


Julian Brandt:
Kampe: 26.
Assist: 4.
Nøgleafleveringer: 33 (1.3 per. kamp)
Dueller vundet: 50.1 % af 441 dueller.

 

Joshua Kimmich:
Kampe: 26.
Assist: 5.
Nøgleafleveringer: 63 (2.4 per. kamp)
Dueller vundet: 56.2 % af 470 dueller.

Foto: www.bvb.de og www.fcbayern.com

Få spiltips til samtlige af kampene i Bundeligaen hos SpilXperten

You may also like
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München 
Union Berlin, optakt, udebanefans, sæsonkort
Så meget koster et sæsonkort i Bundesligaen i 2023/24 sæsonen
Optakt, Bayern München, højdepunkter
Sæsonoptakt: Bayern München: Alle gode gange 12 – Nu med Harry Kane
BVB, Borussia Dortmund, Sébastien Haller
Sæsonoptakt: Borussia Dortmund: Kunsten at lære fra en tragedie