bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – FC Bayern München Åben guldkamp eller tidlig afgørelse?

Optakt: Borussia Dortmund – FC Bayern München Åben guldkamp eller tidlig afgørelse?

Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort, spillerunder

For anden sæson i træk ser det ud som om, at Bayern ikke kommer lige så let til det tyske mesterskab, som de plejer. Dortmunds efterår var bestemt ikke uden problemer, men en hidtil strålende ”Rückrunde” gør, at Dortmund ligger lige i hælene på Bayern i kampen om ”die Meisterschale”.

Kampfakta:

Spillested: Signal-Iduna-Park, Dortmund
Kamptidspunkt: Tirsdag 18:30
TV: TV3+

Holdnyt:

Borussia Dortmund:

I weekenden hev Lucien Favres mandskab endnu en sejr hjem, da de på udebane slog Wolfsburg med 0-2. Endnu en gang lykkedes det også Dortmund at holde nullet, og det ser ud som, at de i Dortmund er ved at få styr på defensiven fem med clean sheets i deres seneste seks Bundesligakampe.

Hvis Bundesligaen ikke var blevet ramt af Corona-krisen, kunne vi tirsdag aften have set frem til et sydende og larmende Signal-Iduna-Park, men kampen bliver ligesom alle andre kampe i Bundesligaen spillet for lukkede døre. Det bliver nok den mærkeligste ”der Klassiker” nogensinde, når tilskuerne ikke er der til at bakke de to respektive hold op, men der er dog alligevel meget at se frem til.

Det er nemlig ligaens to bedste hold, der mødes, og hvis man skulle lave en liste over de ti aktuelt bedste hold i verden, ville begge mandskaber nok være at finde på den. For Dortmund er det bestemt ikke en fordel, at de ikke har deres fantastiske fans til at støtte dem, men vi så dog for halvanden uge siden, at Dortmund godt kan spille fodbold uden deres supportere, da de i Revierderbyet gav Schalke en fodboldlektion og vandt 4-0.

Med tre point til Dortmund vil holdet fra Ruhr-distriktet blot være et  eneklt point bag Bayern, hvilket åbner for en intens kamp om mesterskabet i de sidste runder af sæsonen.

Hvis man hverken er Dortmund- eller Bayern-fan, men følger de danske spillere i udlandet, er der også noget at se frem til. Thomas Delaney er startet inde i de to første kampe siden Corona-pausen, og den danske midtbanespiller har gjort det godt i de to kampe. Han gjorde det specielt godt i weekendens kamp mod Wolfsburg, og spørgsmålet er, om han får genvalg, nu når Emre Can er tilbage og Witsel formegentlig også er klar igen.

Aftenens kamp kommer til at få stor indflydelse på, hvordan resten af Bundesliga-sæsonen kommer til at forløbe, og derfor er det positivt for de sort-gule, at Mats Hummels ifølge Lucien Favre med 99 procents sikkerhed er klar til at spille, efter han måtte lade sig udskifte lørdag. Derudover kan Sancho måske få en plads i startopstillingen, efter at have været på bænken i de to seneste kampe.

FC Bayern München:

Lørdag aften var Allianz Arena tomt for tilskuere, da Bayern spillede på hjemmebane mod Eintracht Frankfurt. Målene kom dog ikke til at stå tomme, for i en målrig dyst vandt Bayern med 5-2.

Den 7. december tabte Bayern München 2-1 på udebane mod Gladbach. De har siden spillet tretten Bundesliga-kampe, en af dem er endt uafgjort, og så har de ellers vundet de resterende tolv. Hansi Flicks hold er stærkt, hvis nogen skulle være i tvivl! Det kan derfor være svært at se, hvem der skulle kunne slå Bayern, men det kunne måske lige netop være en aften som i aften, hvor Bayern kan komme i problemer.

Alligevel må Bayern være små favoritter til aftenens kamp. De har været nærmest urørlige i en lang periode, og så har de måske også lige lidt mere rutine end Dortmund, hvilket kan blive afgørende i kampe som denne. Og  skulle vi stille en kombineret startopstilling af de to hold, ville der nok også være flest Bayern-spillere på holdet – specielt i defensiven er Bayern lige det stærkere end Dortmund, hvilket bestemt ikke er uvæsentligt.

Udover Tolisso og Coutinho, der begge er skadede, går Thiago også glip af kampen. Til gengæld skule Boateng være klar igen efter at have fået et slag i kampen mod Frankfurt.

Ugens duel:
Julian Brandt vs Joshua Kimmich

Bud på startopstillinger:

Borussia Dortmund:
Bürki – Piszczek, Hummels, Akanji – Hakimi, Can, Dahoud, Guerreiro – T. Hazard, Brandt – Haaland
Bayern München:
Neuer – Pavard, J. Boateng, Alaba, Davies – Kimmich – Goretzka – Coman, T. Müller, Gnabry – Lewandowski

 

Vidste du, at…:

Robert Lewandowski i alt har scoret 27 mål i denne sæson, og at han i snit scorer hver 82. minut? Til sammenligning er Erling Håland oppe på 10 scoringer i sæsonen, men han skal til gengæld kun bruge 69 minutter per mål.

Dom:

Det kan virkelig gå begge veje i aften. Vi tror dog, at rutine og de manglende tilskuere bliver udslagsgivende i aften, og Bayern med en 1-2-sejr kommer til for alvor at lægge sig i pole-position til mesterskabet.

Få spiltips til samtlige kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

 

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München