bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: RB Leipzig – Hertha BSC

Optakt: RB Leipzig – Hertha BSC

Det er to hold, der så skarpe ud i weekenden, og hvis de kan tage niveauet fra deres to seneste kampe med, har vi udsigt til lidt af en forestilling onsdag aften i Leipzig.

Kampfakta:

Spillested: Red-Bull Arena, Leipzig
Kamptidspunkt: Onsdag 18:30
TV: TV3 Sport

Holdnyt:

RB Leipzig:

Da Julian Nagelsmanns drenge var på besøg hos Mainz i søndags, formåede de ikke at gentage bedriften fra efteråret, hvor de slog dem med de ydmygende cifre 8-0 på hjemmebane. Næsten lidt skuffende måtte de denne gang nøjes med beskedne 5-0.

Hvis søndagens kamp lærte os noget om Leipzig, som vi vel godt vidste i forvejen, så var det, at på deres bedste dage, er RB Leipzig uhyggeligt gode, og de kan de ikke blot ydmyge, men decideret ødelægge deres modstandere. Hvis Leipzig kunne præstere på noget, der minder om et sådant niveau i hver kamp, ville de være en yderst stærk titelbejler. Før Corona-pausen så vi dog, at østtyskerne indimellem havde lidt for mange udfald, og det så vi også i runden før Mainz-massakren, hvor de smed to dumme point på hjemmebane til Freiburg.

Søndag var Yussuf Poulsen i forrygende form i sin kamp nummer 250 for Leipzig, da han som anfører gik forrest med mål og to oplæg i opvisningen. Den danske landsholdsspiller har generobret den plads, han ellers så ud til at have mistet, men desværre for ham pådrog han sig i kampen mod Mainz en skade, sig han er derfor ude på ubestemt tid. Derudover er der tvivl om Konrad Laimer, der måtte lade sig udskifte i kampen mod Mainz.

Hertha BSC:

Hertha fik deres sejr nummer to efter Bundesligaens genopstart, da de fredag aften vandt Berlin-derbyet mod Union Berlin med resultatet 4-0. En fuld fortjent sejr, hvor Hertha var det bedste hold fra start til slut.

Hvis stillingen var blevet nulstillet før ligaens genopstart, havde Hertha BSC ført ligaen efter de første to runder. Så godt er det desværre ikke for ”die alte Dame”, men de kan glæde sig over, at de med sejre i de seneste to kampe har lagt en fin afstand til nedrykningskampen.

Lige nu er de faktisk tættere på at kæmpe med om Europa end om overlevelse. De har før onsdagens kamp 34 point, så der skal nok ikke mange flere point i land, før Hertha kan ånde lettet op og takke Bruno Labbadia for endnu en gang at have reddet et Bundesliga-hold fra nedrykning.

Dagens kamp er på parret en vanskelig opgave, men de bør faktisk have gode muligheder for at kunne få point. Leipzig har indimellem smidt nogle dumme point, ikke mindst på hjemmebane, og Hertha har i de seneste par kampe vist sig utrolig stærke i omstillingerne.

Det bliver dog uden Ascacibar, Kraft, Rekik og Stark, at Labbida skal sikre den tredje sejre af tre mulige, da de alle døjer med skader.

Til gengæld vil Matheus Cunha, der har scoret i de seneste fire kampe i træk, nok være ekstra opsat, når han onsdag vender tilbage til sin gamle hjemmebane.

Bud på startopstillinger:

Leipzig: Gulacsi – Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Mukiele, Sabitzer, Kampl, Angelino – Nkunku, Werner – Poulsen

Hertha BSC: Jarstein – Pekarik, Boyata, Torunarigha, Plattenhardt – Grujic, Skjelbred – Lukebakio, Darida, Matheus Cunha – Ibisevic

Vidste du, at…:

RB Leipzig har vundet seks af de to klubbers syv møder? Eneste Hertha sejr kom på udebane tilbage i 2017, da de vandt med 3-2.

Dom:

Normalt ville man ikke sætte de store spørgsmålstegn ved udfaldet af sådan en her kamp og bare konkludere, at Leipzig ville tage den. Men et Hertha-hold i topform og Leipzig på hjemmebane uden tilskuere gør, at det sagtens kan blive en tæt affære. Vi tror dog stadig, at ”die roten Bullen” snupper de tre point og vinder 2-1.

Få spiltips til samtlige kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!