bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bayern München > Optakt – Bayern München: Mia san Meister for syvende år i træk?

Optakt – Bayern München: Mia san Meister for syvende år i træk?

Bayern München, fodboldtrøjer

Sidste sæson:

Nr. 1 i Bundesligaen

Vi skal snart langt tilbage i historiebøgerne for at finde en sidste spillerunde, hvor Bayern München ikke har stået med den store, runde Bundesliga-tallerken i hånden, som et symbol på det tyske mesterskab.

I sidste sæson var alt dog ikke guld og grønne skove i det sydtyske, som indledte sæsonen forholdsvist skidt. I tredje runde tabte holdet 2-0 ude mod Hoffenheim, og de var helt nede på 6. pladsen i ligaen, og efter uafgjort hjemme mod Wolfsburg, samt en afklapsning i Paris, blev Carlo Ancelotti fyret. Udover den pauvre start var flere af holdets rutinerede spillere utilfredse med træningsintensiteten, som Arjen Robben mente var højere i sin datters fodboldklub.

Højst overraskende faldt valget af ny træner på Jupp Heynckes, selvom han tidligere havde sagt, at trænergerningen var slut, men heldigvis for ham og Bayern München sagde hunden Cando ja til, at han kunne overtage holdet nok en gang. Det betød, at Bayern igen var tilbage på højeste niveau, og fra runde 10 af sad de solidt på førstepladsen frem til den sidste spillerunde, hvor de altså for sjette gang i træk kunne løfte trofæet.

Det endte, som altid, fristes man til at sige, med at være en overbevisende sæson, hvor Bayern vandt Bundesligaen med hele 21 point ned til Schalke på andenpladsen.

Spillemæssigt var de igen overlegne under Heynckes, og vi så dem sprudle med storsejre over Hoffenheim, Dortmund, Gladbach og Frankfurt. Jupp Heynckes’ taktik med at bruge både James Rodríguez og Thomas Müller på tier positionen gav pote, og i front scorede Robert Lewandowski ligeså mange mål som nummer to og tre på topscorerlisten tilsammen.

I Champions League nåede holdet også semifinalen, og havde det ikke været for Sven Ulreichs katastrofale fejl på Bernabéu, havde Bayern muligvis også nået finalen. Sven Ulreich viste sig dog set over en hel sæson som et glimrende alternativ til den langtidsskadede Manuel Neuer, og så kunne han måske glæde sig over, at han ikke var den eneste tyske målmand, der droppede fælt mod Real Madrid i sidste sæsons Champions League.

Bayern München toppede også alle statistiker i Bundesligaen i sidste sæson, hvor de var de mest scorende hold med 92 mål, det hold med flest afslutninger (599), mens de også var det hold med den højeste pasningsprocent.

Den eneste skuffelse i den forgangene sæson var den tabte pokalfinale til Eintracht Frankfurt, hvor den ellers berømte Bayern-Dusel for en stund havde forladt sydtyskerne, der især i overtiden havde både marginaler og VAR imod sig.

Transfers:

Det har faktisk været et forholdsvis stille transfervindue hos Bayern München indtil videre. I sidste sæson snakkede Uli Hoeneß om at hente granater, men denne sommer har han og resten af ledelsen ikke fundet det nødvendigt at spille med musklerne, hvilket må være et tegn på, at den nye træner Niko Kovac har de spillere, som han gerne vil have.

De har hentet Leon Goretzka i Schalke på en fri transfer, hvilket har været kendt længe, og Goretzka kan ende med at få en stor rolle i Bayern som omdrejningspunkt på en midtbane, der er ved at gennemgå en mindre fornyelse.

Klubben også sikret sig canadiske Alphonso Davies for €10 mio. i Vancouver, men den bare 17-årige midtbanespiller kommer først til klubben i 2019.

Derudover så vender Renato Sanches hjem efter et lejeophold i Swansea, ligesom Serge Gnabry vender hjem fra leje i TSG Hoffenheim, hvor han virkelig gjorde det godt. Han får hård konkurrence, men kan måske lukrere på, at både Arjen Robben og Franck Ribéry skal spares i løbet af sæsonen.

Ud er der selvfølgelig også nogle spillere, der er kommet, men inden vi begynder at snakke om dem, så er det værd at nævne et bestemt rygte. Jérôme Boateng kædes nemlig sammen med PSG, hvilket altså vil betyde, at Bayern højst sandsynligt skal ud og hente en ny midtestopper ind. En sådan midterstopper kunne være Stuttgarts Benjamin Pavard, om end en handel nok først finder sted næste sæson.

Douglas Costa er blevet solgt til Juventus efter lejeophold, og derfor giver det meget god mening, at det netop er nu, at Gnabry også kommer hjem, måske for at have den samme rolle, som Costa havde, dengang han var på toppen i Bayern.

Mest markante afgang er dog uden tvivl Arturo Vidal, der er blevet solgt til FC Barcelona for €18 mio. Hans hårdhed og vinderinstinkt på banen vil blive savnet, selvom han forlod München med lidt af en svada og kaldte Barcelona et klart skridt op i karrieren.

Ellers er der et par yngre spillere, der har valgt at søge til andre klubber for at få mere spilletid, og her er tale om Niklas Dorsch, som skifter til FC Heidenheim, Felix Götze, der prøver lykken i Augsburg, mens Fabian Benko skifter til østrigske LASK.

På målmandspositionen har man også vinket farvel til Tom Starke, der i en alder af 37 har valgt at sætte fodboldstøvlerne på hylden.

Styrket/Svækket: Uændret

Denne sæson:

Ingen over, alle under. Sådan har udtrykket været i toppen af Bundesligaen de sidste seks år, hvor Bayern München bare har været suveræne i Bundesligaen. Og derfor kan man hurtigt fristes til at sige, at sådan bliver det igen i år, men alligevel er man ikke fuldstændig jubeloptimist, hvis man sidder og håber på lidt mere spænding i Bundesligaen i år.

Holdet fra Säbener Straße er selvfølgelig KÆMPE favoritter til at tage mesterskab nummer syv på stribe. Godt nok har Bayern fået i ny træner i form af Niko Kovac, som slog netop Bayern i pokalfinalen med Frankfurt, og han kommer helt sikkert til at ændre nogle spillemæssige ting, men Bayern er Bayern, og spiller for spiller er de det bedste hold i Tyskland, uanset hvem der er ved roret.

Vi har tidligere skrevet om, at forskellen på Bayern og de øvrige tophold bare bliver større og større, og det er meget svært at se, hvem der skal kunne udfordre Hummels, Neuer, Müller og co. Måske vil nogen mene, at Schalke og Dortmund er kommet tættere på Bayern, og de kan til dels have ret. Men det er kun Bayern, der har spillermaterialet til at spille så mange kampe, og nå langt i både DFB-Pokal, Champions League og samtidigt være suveræne i Bundesligaen. Det mangler de øvrige formodede tophold fortsat at bevise, at de kan.

Selvom enkelte af de tyske landsholdsspillere så trætte ud ved VM, og fejlagtigt blev beskyldt for at være gamle, så har de om ikke andet fået en længere ferie end forventet grundet det tidlige exit, hvilket kan vise sig vigtigt i sæsonstarten, hvor premieren mod Hoffenheim den 24. august følges op af kampen mod Stuttgart, Leverkusen og Schalke.

Bayern München ligner med andre ord allerede her i august et godt og forholdsvist sikkert bud på en mester nok en gang. En ny træner og en aldrende trup kan blive udfordringen, men stammen er den samme, og det er vel at mærke en stamme, der er de andre trupper i ligaen overlegen.

Bud på placering: 1

Idealopstilling: 4-2-3-1

Neuer – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – Goretzka, Thiago – James, Müller, Robben – Lewandowski

Hold øje med: James Rodríguez

Lejesvenden fra Real Madrid fik en svær start for klubben med hjemmebane på Allianz Arena, hvor han havde problemer med at være afgørende nok. Det blev der dog ændret på, da Heynckes blev ansat, og man kan groft sagt sige, at gennembruddet kom mod Leverkusen i 18. spillerunde, hvor han scorede et mål og leverede en assist.

I den resterende del af sæsonen formåede han at være afgørende i stort set hver eneste kamp, og han nåede op på hele 11 oplæg i 23 Bundesliga-kampe. Udover de målgivende afleveringer, så kom han også selv på tavlen syv gange, og derfor har mange også store forventninger til colombianeren forud for den kommende sæson.

Det store spørgsmål er selvfølgelig, om Niko Kovac finder plads til både ham og Müller centralt, eller om James må en tur ud på kanten.

Vil du gerne en tur til München og opleve Lewandowski, Robben, James og alle de andre stjerner på Allianz Arena, så kan du lige nu få tre uforpligtende tilbud på billetter til Bayer Münchens kampe.

You may also like
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Fodboldcitat, ejerforholdene
Da klassefjenderne mødtes for første gang – historien om kampene mellem Dynamo Dresden og Bayern München
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort, spillerunder
Spilletidspunkter for runde 9-13 i Bundesligaen fastlagt: Dortmund – Bayern lørdag aften klokken 18:30