bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Borussia Mönchengladbach > Optakt – Gladbach: Kan kedelige Hecking spille offensivt?

Optakt – Gladbach: Kan kedelige Hecking spille offensivt?

Sidste sæson:

Nr. 9 i Bundesligaen

Hvis man kigger ned over stillingen i Bundesligaen for sidste sæson, så finder man Gladbach på 9. pladsen, hvilket er nøjagtig den samme placering som året før. Det i sig selv er skuffende for en klub, der for kun få år siden bejlede til top 4 placeringer i flere år i træk.

Sæsonen i sig selv var en smule rodet, og det blev aldrig for alvor hverken underholdende eller kreativt. Inden sæsonstart havde de solgt Mahmoud Dahoud til Dortmund, og selvom Denis Zakaria var en et af de mere positive indspark, så manglede die Fohlen kreativiteten og visionerne fra Dahoud.

Truppen havde med spillere som Stindl, Raffael og Hazard potentiale til mere, men det blev aldrig for alvor forløst. Blandt andet grundet skader til et par centrale spillere, men også fordi manden på bænken, Dieter Hecking, ikke formåede at bringe sine offensive stjerner i scene, som forgængerne Schubert og Favre gjorde det.

Allerede fra sæsonstart kunne man se, at det ville blive en blandet landhandel for Gladbach, der havde meget ujævne resultater. Først en sejr hjemme mod Köln, så uafgjort i Augsburg, efterfulgt af nederlag i Frankfurt. Generelt var det en smule svært at se den røde tråd i spillet, og selvom holdet efter 15 runder lå lunt i svinget på fjerdepladsen, så var det et spørgsmål om tid, før de røg længere ned i tabellen

I front manglede de en angriber med mål i støvlerne, da både Raffael og Stindl havde kriser og sad ude på skift, og havde det ikke været for en forrygende Thorgan Hazard, var Gladbach endt i den dårligere halvdel.

Transfers:

Gladbach har hentet nyt blod til angriberposition, hvor franske Alassane Pléa er kommet til fra OGC Nice for hele €23 mio. Klubben har også set mod nord, hvor de har hentet et ungt dansk talent i FC Midtjylland. Den bare 18-årige venstreback Andreas Poulsen er nemlig hentet ind for €4,5 mio, og derfor kommer der også lidt dansk islæt på holdet i den kommende sæson, selvom spilletid på førsteholdet nok ikke bliver noget, som den unge dansker, skal sætte næsen op efter hver uge.

Man har også købt højrebacken Michael Lang i FC Basel, men han er knæskadet, så ham kommer vi nok ikke til at se meget til i starten af sæsonen. Sidst, men ikke mindst, har Gladbach også hentet Kenan Bennetts hos Tottenhams U23-hold.

Den mest iøjnefaldende handel ud af butikken er helt klart danske Jannik Vestergaard. Den høje dansker er skiftet til engelske Southampton for €25 mio, hvilket gør ham til den dyreste dansker nogensinde.

Også Vincenzo Grifo skifter væk – og endda til en konkurrent – da Hoffenheim har skrevet under med midtbanespilleren, der ikke evnede at vise samme takter som hos Freiburg. Argentinske Raúl Bobadilla vender hjem til Argentina, hvor han i den kommende sæson skal tørne ud for klubben Argentinos.

Målmanden Janis Blaswich, som i sidste sæson var lejet ud til en 3. Liga-klub har søgt andre græsgange, og han skifter til hollandske Heracles Almelo. Kwame Yeboah søger i jagten på spilletid også ned i rækkerne, da han i næste sæson skal spille for Fortuna Köln.

Den 37-årige keeper Christofer Heimeroth har stoppet karrieren.

Styrket/Svækket: Svækket

Denne sæson:

Det nemme bud vil jo være, at Gladbach ender på 9. pladsen igen, men så nemt vil vi alligevel ikke slippe. De har igen i år et hold, som lige skal spilles sammen, ny midtstopper og ny angriber, men sådan er det for de fleste hold.

Dieter Heckings mandskab har ikke fået jordens nemmeste startprogram, hvilket hurtigt kan skabe panik. De indleder hjemme mod Leverkusen efterfulgt af en udekamp mod Augsburg og dernæst hedder den Schalke, Hertha og Frankfurt.

Alle sammen kampe der kan volde Gladbach problemer, hvis de ikke lige rammer dagen. Skal det blive til succes skal Hecking turde spille mere offensivt, og han skal have sat sine forreste mænd bedre i scene. Hazard, Pleá og Raffael med Stindl liggende bag ved har enormt potentiale, der kan gøre ondt på de fleste klubber.

Og det er efterhånden også nødvendigt, at de indfrier det potentiale. Ikke mindst for Hecking for hvem denne sæson er afgørende for hans fremtid i klubben efter han nu har haft halvandet år til at sætte sit aftryk på holdet.

Angrebsmæssigt har klubben de senere år lidt et gevaldigt formdyk. I 15/16-sæsonen, hvor holdet blev nummer fire, scorede de 67 mål, men i de seneste to har de kun lavet henholdsvis 45 og 47 mål. En markant nedgang, som der altså skal laves om på, hvis de vil til tops i Bundesligaen igen.

Nyindkøbte Alssane Pleá får derfor allerede fra start af en nøglerolle på dette Galdbach-hold

Defensivt kommer Gladbach til at mangle Jannik Vestergaard, og der kommer nok til at gå et stykke tid, inden den nye konstellation med Ginter og Elvedi har fundet sig til rette.

 Bud på placering: 6-10

Idealopstilling: 4-3-3

Sommer – T. Jantschke, M. Ginter, Nico Elvedi, Wendt – Stindl, Kramer, Zakaria – T. Hazard, A. Pléa, Raffael 

Hold øje med: Alassane Pléa

Alassane Pléa et lidt et ubeskrevet blad for mange, men han er en særdeles spændende spiller, som umiddelbart ser ud til at passe rigtig godt ind i Gladbach.

Den 25-årige angriber blev hentet for €23 mio. i OGC Nice, og derfor er der allerede store forventninger til Pléa, der også var øsnket af større klubber rundt om i Europa. I sidste sæson lavede han samlet set 21 mål i 49 kampe for Nice, og det snit håber Gladbach selvfølgelig, at han igen kan ramme, uanset om det så bliver fra en position helt i front eller på den ene wing. Selvom skiftet fra fransk fodbold til Bundesligaen niveaumæssigt er et skridt op, så viste han i sidste sæsons Europa League, at han kan begå sig på den store scene. Her blev det nemlig til fire mål og en enkelt assist i otte kampe.

Vil du gerne opleve den fantastiske stemning på stadion i Gladbach, så se her, hvordan du får billetter til din næste fodboldrejse.

You may also like
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Optakt, Gladbach
Rocco Reitz – Stutteriets nye stjerneskud
Leverkusen, stadion
Optakt: Bayer Leverkusen – Gladbach: Gamle bekendte mødes i Leverkusen
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse