bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til 3. spillerunde i 2. Bundesliga
1. FC Kaiserslautern

Så kender vi HSV igen. Bedst som både alle eksperter og bookmakere, men også undertegnede, troede, at nu ville ”Der Dino” cruise mod Bundesligaen, så løb de ind i et forsmædeligt nederlag hjemme mod Hansa Rostock.
Ellers er det værd at bemærke, at Regensburg, Heidenheim og Düsseldorf alle har fået fuldt udbytte af de første to runder af 2. Bundesliga, samt at de to nedrykkere Greuter Fürth og Bielefeld har klaret sig elendigt.
Her er optakten til weekendens runde i verdens bedste næstbedste liga.

 

SV Sandhausen-Fortuna Düsseldorf – fredag kl. 18.30.
Hjemmeholdet har fået en absolut godkendt start på sæsonen i 2. Bundesliga med en sejr og et smalt nederlag samt avancement til næste runde i pokalen via en sikker 4-0-sejr ude mod BSV Rehden fra Regionalliga Nord. Nu er det dog et af topholdene, der lægger vejen forbi BWT Stadion am Hardtwald. Rhinlænderne har vundet begge de første kampe med 2-1. Den stime fortsætter.
Bulibolds tip: SV Sandhausen-Fortuna Düsseldorf 1-2

Greuter-Fürth-Karlsruher SC – fredag kl. 18.30.
Overskriften til denne kamp må være ”Not gegen elend.” Begge mandskaber er startet sæsonen miserabelt og har tilsammen tilspillet sig sølle ét point. Især hjemmeholdet har fået ørerne i maskinen, da man først fik en snitter på 5-0 i Paderborn og dernæst tabte til nyoprykkede Magdeburg. I pokalen tankede KSC dog noget selvtillid op, da det blev til en knusende 8-0 sejr mod Neustrelitz fra Oberligaen.
Fürth lagde ud med en uafgjort hjemme mod Kiel og tabte dernæst klart til Nürnberg i derbyet, inden klubben overraskende røg ud af pokalturneringen mod Stuttgarter Kickers Det bliver en afventende affære, som ingen af mandskaberne rigtig har råd til at tabe.
Bulibolds tip: Greuter Fürth-Karlsruher SC 1-1

Jahn Regensburg-1.FC Nürnberg lørdag kl. 13.00.
Regensburg er som lyn og torden i den nye sæson. Først vandt klubben sine første to kampe i ligaen uden at lukke mål ind, inden den også slog 1. FC Köln ud af pokalen. Klubben fra det nordlige Bayern var foran 2-0 mod Bundesligaholdet, der dog fik udlignet, og da den forlængede spilletid ikke bød på flere mål, måtte kampen afgøres på straffespark og her var Regensburg bedst. Danske Andreas Albers er startet inde i alle tre kampe og har imponeret med to mål.
Nu venter storsatsende Nürnberg, der turneringsmæssigt har lagt ud med en sejr og et nederlag, inden ”Der Club” ligeledes gik videre i pokalen med en 2-0 sejr i den gamle grænseby Marienborn. Regensburg marcherer videre.
Bulibolds tip: Jahn Regensburg-1. FC Nürnberg 2-0

SC Paderborn 07-Hannover 96 – lørdag kl. 13.00.
Paderborn lagde ud med at slå KSC 5-0 for så i runde to at tabe knebent i Düsseldorf, inden Wernigerode blev smadret med 10-0 i pokalen.
Anderledes stille har sæsonstarten forløbet for 96´erne. Først tabte klubben i Kaiserslautern for i næste runde at smide sejren mod St Pauli i femte overtidsminut. I pokalen gik klubben dog videre, da Schott Mainz blev besejret 3-0.
Jeg tror ikke, at hjemmeholdet holder snittet på 6 mål pr. kamp men mindre kan også gøre det.
SC Paderborn 07-Hannover 96 2-1

HSV- FC Heidenheim – lørdag kl. 13.00.
Det er naturligvis alt for tidligt at tale om en skæbnekamp for HSV, men omvendt så vil Heidenheim med en sejr slå et hul på seks points ned til hanseaterne.
HSV vandt sikkert den første kamp mod Braunschweig inden førnævnte kamp mod Rostock. I pokalen slap sidste års semifinalister dog videre, da Bayreuth blev besejret med 3-1.
Heidenheim har pudsigt nok mødt samme to modstandere i de første to runder som HSV. Baden-Württembergerne vandt bare begge opgør med en samlet score på 3-0.
I pokalen gik det ud over klubben med det mundrette navn Illertissen, der blev besejret 2-0. Jeg tror dog, at HSV kommer dog tilbage på sporet.
Bulibolds tip: HSV-FC Heidenheim 2-1

Hansa Rostock-Arminia Bielefeld – lørdag kl. 20.30.
Hansa tabte åbningskampen med 0-1 hjemme mod Heidenheim, inden HSV blev slået med samme cifre. I pokalen røg ”Die Koggen” skuffende ud mod VFB Lübeck fra Regionalligaen med…… ja 0-1 selvfølgelig.
Bielefeld har haft svært ved at få spillet til at køre siden nedrykningen. Klubben fra det østlige Westfalen, der har solgt danske Jacob Barrett Lauersen til belgiske Standard Liége, tabte først mod ligaens formodede dårligste hold Sandhausen, inden den modtog en afklapsning hjemme mod Regensburg. I pokalturneringen sejrede Arminia dog klart mod Oberligaholdet fra FV Engers. Minimalisterne fra Rostock fortsætter mønstreret.
Bulibolds tip: FC Hansa Rostock-Arminia Bielefeld 1-0

 

FC Kaiserslautern – St Pauli – søndag kl. 13.30.
I den første af søndagens opgør mødes to hold, der begge har overrasket mig positivt. K´lautern har vist, at klubben er gearet til 2. Bundesligaen, da den først slog Hannover for siden at hente et point i Kiel. I pokalturneringen tvang klubben SC Freiburg ud i forlænget spilletid, hvor favoritterne dog via et sent mål sendte de røde djævle ud.
Jeg var inden sæsonen i tvivl om, hvem der skulle lave målene for St Pauli, hvorefter de naturligvis scorede ni mål i de første tre kampe. I ligaen slog St Pauli Nürnberg hjemme for siden at hente et sent point i Hannover. I pokalturneringen blev det med lodder og trisser til et avancement ude mod Regionalligaholdet fra Straelen, der blev besejret med 4-3. St Pauli, der spillede 10 mod 11 i det sidste kvarter, benyttede endnu engang dommerens overtid til at score det sidste mål. Et fyldt Fritz Walther-Stadion og et K´lautern hold på vej frem bliver dog en for stor mundfuld for St Pauli.
Bulibolds tip: 2-0

 

Eintracht Braunschweig-Darmstadt 98 – søndag kl. 13.30.
Sæsonstarten blev nøjagtig lige så hårdt som frygtet for Braunschweig, da klubben tabte sine første to kampe mod HSV og Heidenheim med samlet 0-5. Den gamle kliché om at pokalturneringerne har sine egne love, skulle dog vise sin berettigelse, da Braunschweig sensationelt slog Hertha med 10-9 efter straffespark. Hertha førte endda med 2-0 efter første halvleg, men Braunschweig fik bragt balance med to mål i anden halvleg. Klubben kom foran 3-2 i den forlængede spilletid, inden Hertha med to mål lignede en vinder. Bryan Hennings udlignede dog for niedersachserne med to minutter tilbage, og resten er historie.
Darmstadt lagde skuffende ud med at tabe i Regensburg, inden man med besvær slog Sandhausen hjemme. I pokalturneringen slog de dog 3. Ligaholdet fra Ingolstadt sikkert.
Braunschweig må have fået mod på livet og henter en vigtig sejr i dette opgør.
Bulibolds tip: Eintracht Braunschweig-Darmstadt 98 3-2

 

FC Magdeburg-Holstein Kiel.
”Die Ossies” fra Magdeburg var egentlig spildominerende i deres debut i 2. Bundesliga men tabte lidt ufortjent med 2-1 til Düsseldorf. I runde to fik klubben dog fuldt udbytte, da de besejrede Karlsruhe ude med 3-2. Eintracht Frankfurt viste sig dog at være en alt for stor mundfuld, da de slog Magdeburg med 4-0 i pokalturneringen. Blandt andet efter en flot scoring af jesper Lindstrøm.
Storkene fra Kiel må være de nye remisspecialister. Først spillede de 2-2 i Fürth, inden de hjemme delte med K´lautern med samme cifre. I pokalen blev det kun til 0-0 mod Waldhof Mannheim, og her viste det ambitiøse 3. Liga hold sig at være bedst til at sparke straffe. Kiel spiller uafgjort for 4. kamp i streg.
Bulibolds tip: 1. FC Magdeburg-Holstein Kiel 2-2

 

3. Liga

I sæsonpremieren slog 1860 München Dynamo Dresden med 4-3 i en forrygende ”topkamp” i den tredjebedste tyske række, og kampen blev endda spillet i Dresden. Derudover vandt forhåndsfavoritterne fra Osnabrück, Mannheim og Ingolstadt alle.
Traditionsklubben Rot-Weiss Essen, der blev tysk mester i 1955, men som også gik fallit i 2010, var endelig tilbage i Ligasystemet i tysk fodbold. Det blev dog til et tungt gensyn, da klubben tabte med 1-5 til medoprykkerne fra Elversberg. Essen får dog chancen for point i weekenden, da de spiller lokalopgør mod MSV Duisburg.

Læs også: Reportage: Storklubben i fjerde divison

 

 

You may also like
Optakt, St. Pauli
Optakt til 11. spillerunde i 2. Bundesliga: Kellerknaller på stribe
1. FC Kaiserslautern, Relegation, 2. Bundesliga 2022/23
Optakt til 2. Bundesliga 2022/2023 – Rykker HSV endelig op?
Kampprogram, 2. Bundesliga 2022/23
Kampprogram for 2. Bundesliga 2022/23 offentliggjort