bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Ny skandalesag hos DFB

Ny skandalesag hos DFB

DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter

Det tyske fodboldforbund DFB er blevet ransaget efter mistanke om grov skatteunddragelse. Det drejer sig om bevidste forkerte indberetninger af skat i forbindelse med et par af landsholdets hjemmekampe.

Det var noget af et chok, som den tyske fodboldverden vågnede op til onsdag. Den tyske statsanklagemyndighed i Frankfurt gennemførte nemlig en razzia på DFB’s hovedkontorer samt i private hjem hos nogle af de store chefer i forbundet.

DFB er endnu ikke kommet med et officielt svar på tiltalen, men mistanken om grov skatteunddragelse går på, at fodboldforbundet ved indtægter på bandereklamer i forbindelse med hjemmekampe i 2014 og 2015, bevist skulle have indberettet indtægten forkert, så de på den måde har undgået en beskatning på omtrent 4,7 millioner euro.

“Undersøgelserne er blevet foretaget efter mistanke om skatteunddragelse af selskabs- og handelsskat i særlig alvorlige sager, og den er rettet mod seks tidligere eller nuværende personer med ansvar hos DFB,” lyder det fra statsanklagemyndigheden, der dog ikke nævner nogle navne i deres pressemeddelelse.

Sagen kunne næsten ikke komme på et mere uheldigt tidspunkt for DFB. Onsdag aften møder det tyske landshold hjemme Tyrkiet, og det skulle have været en kamp, hvor den folkelige stemning mod DFB blev vendt til det bedre. I hvert fald havde fodboldforbundet indikeret, at de ønskede at uddele 9.200 gratis billetter til kampen til beboerne i delstaten Nordrhein-Westfalen, hvor kampen skal spilles.

Det tyske fodboldforbund har i efterhånden flere år været involveret i et væld af skandaler. Størst af dem alle var selvfølgelig tildelingen af VM-værtskabet i 2006, hvor en stor rapport senere mere eller mindre slog fast, at der havde været urent trav. Decideret korruption blev aldrig for alvor bevist, men Franz Beckenbauer og DFB’s rolle vakte stor opsigt.

Siden var der hele håndteringen af Ilkay Gündogans og Mesut Özils møde med den tyrkiske præsident Erdogan forud for VM 2018, som de senere har indrømmet, at de håndtere forkert, og så sent som i foråret 2019 måtte den daværende præsident hos DFB, Reinhard Grindel, trække sig efter anklager om at have skjult dele af sin indkomst.

You may also like
Tilskuersnit for Bundesligaen
50+1 reglen og Bayer Leverkusen – Pandoras pilleglas?
DFB, Nationalelf, landshold, Tyskland, EM 2024, VM 2022
100 dage til EM: Toni Kroos tilbage, men i hvilken rolle?
DFB, Nationalelf, landshold, Tyskland, EM 2024, VM 2022
Julian Nagelsmanns første landsholdstrup: Comeback til Hummels og debut til Behrens
Fodbold i hagekorsets skygge – Tyskland og nazismen