bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Fodboldrejser > Guide: Fodboldrejse til MSV Duisburg

Guide: Fodboldrejse til MSV Duisburg

Stadion: Schauinsland-Reisen Arena, Duisburg

Kapacitet: 31.500

Åbnet: 2004

Hjemmehold: MSV Duisburg


Rejse og billetter
Duisburg ligger centralt placeret i det tyske fodboldhjerte; Nordhrein-Westphalen. Nabobyen Düsseldorf har en stor international lufthavn med daglige afgange til og fra Danmark. Det er derfor nemt at komme til byen.

Schauinsland-Reisen Arena, som huser det lokale hold, MSV Duisburg (også kaldet die Zebras pga. de stribede trøjer) ligger i Duisburg bydelen Wedau lidt syd for byens centrum. Stadion kan derfor nås til fods fra Duisburg Hbf, hvis man har god tid og ønsker at se området omkring stadion. Alternativt nås stadion med S-bahn linjen S1 til DU-Schlenk Bf eller med U-bahn linjen U79 til Grünewald.

Duisburg har stort set aldrig udsolgt, og billetter er derfor ikke en begrænsende faktor i forhold til at arrangere en tur til byen. Billetter kan købes online hjemmefra på https://www.eventimsports.de/ols/msv/ og priserne er yderst fair med 12 euro for en billet til ståtribunen med det yderst velsmagende navn; König Pilsener Fankurve. Som navnet afslører, drikker man König Pilsener på stadion og de mest inkarnerede fans holder til på König Pilsener Fankurve.

Billetter kan ligeledes købes ved stadion, hvis man spontant beslutter sig for et smut forbi traditionsrige MSV Duisburg.

Hjemmeholdet: 

MSV Duisburg daterer tilbage til 1902, hvor en gruppe studerende dannede Meidericher Spielveriens e.V. 02, som den hed frem til 1967. Historien om MSV Duisburg indeholder ikke mange fortællinger om store triumfer og trofæer, men det gør ikke nødvendigvis klubben mindre charmerende.

Gennem de første 30 år kæmpede klubben sig langsomt, men sikkert, op til højdepunktet i 1932, hvor de spillede med om at vinde det vesttyske mesterskab (tysk fodbold var dengang et virvar af bezirks-ligaer, regionsmesterskaber osv.). 50.000 tilskuere så Die Zebras tabe 5-1 til Schalke 04 på det daværende Duisburger Stadion. Herefter startede nedturen, og de efterfølgende år bød på få succesfulde oplevelser. Dog kunne de lokale fans lune sig med en titel som bymester i 1946.

Man måtte starte forfra og med et ungt hold med mange lokale spillere, ført an af klublegenden Willi ”Fischken” Multhaup, kunne klubben i 1951 fejre en oprykning til Oberliga West. I 1962 første Fischken klubben helt op i den daværende Bundesliga. Utroligt nok blev klubben udvalgt til at være blandt de 16 grundlæggende klubber af den nye Bundesliga, og i den første sæson i den nye liga hentede de sensationelt sølvmedaljer hjem til Duisburg. Den sæson står stadig som højdepunktet i klubbens lange historie.

Efterfølgende har de været i tre DFB-Pokalfinaler samt en enkelt gang i Europa cuppens semifinale i sæsonen 79/80. Senest tabte de 5-0 til Schalke 04 i DFB-Pokalfinalen i 2011.

I dag er klubben netop rykket op i 2. bundesliga, og de drømmer formentlig om en dag at vende retur til det fine selskab i Bundesligaen, hvor de sidst var med i 2007/08.

Duisburg er af mange danskere kendt for i en årrække at være hjemmebane for Stig Tøfting. Plæneklipperen fra Aarhus spillede i klubben fra 1997 til 2000. Udover Stig har Erik Bo Andersen, Thomas Bælum og Søren Larsen været forbi klubben.

Fanmæssigt er klubben på højde med mange andre tyske klubber. Der er selvsagt ikke samme opbakning som hos de store klubber som Schalke og Dortmund, men i forhold til danske stadions vil et besøg i Duisburg også være lig med god stemning på stadion.

På kampdagen

Opvarmning til kampen kan passende gøres langs Rhinen, hvor man i Innenhafen i dag har omdannet meget af den gamle industrihavn til mere et trendy område med masser af barer og restauranter. Sørg for at bestille den lokale Königs Pilsener.

Kom for alt i verden til stadion i god tid. Den gamle måltavle fra det oprindelige stadion står stadig, hvor den altid har stået. Dette er i dag uden for stadion og giver et indblik i hvor langt fra banen, den har været i sin tid. Die Zebras er kendt for at have Tysklands ældste klubsang; Zebratwist. Sangen spilles inden kampene samt ved mål til hjemmeholdet og blev spillet første gang i 1964. Det siges, at det er den sang, der har gjort musikgruppen Coldplay til fans af Duisburg

På stadion drikker man König pilsner og udvalget af mad og drikke er standard med Wurst osv.

Seværdigheder

Hvad skal man få tiden til at få med i en tysk provinsby på kanten af Ruhr-distriktet?

Duisburg er på mange måder en overset destination og her er noget for alle.

Har du familien med, kan du måske score lidt point på familie-kontoen ved at tage i Duisburg Zoo inden kampen. Hvis du er til containere og tung industri, så har byen en fortrinlig skyline set fra Rhinen. Som en vigtig by i bl.a. den tyske stålindustri, har byen en del industrielle seværdigheder, som lyser flot op om aften og natten.

Indenfor rækkevidde af Duisburg ligger også byer som Düsseldorf og Essen med masser af seværdigheder, ligesom klubber som Dortmund, Schalke, Leverkusen, Gladbach og Köln alle ligger inden for en overskuelig afstand.

Se mange flere guides til fodboldrejser i Tyskland i vores oversigt

 

You may also like
MSV Duisburg, fans
Et dyr mindre i flokken – zebraerne fra MSV Duisburg må sige farvel til det fine selskab
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Borussia Dortmund, mål, 100 bedste mål, Karl-Heinz Riedle, Kælenavne
Tyske kælenavne: Fra Kugelblitz og Pannen-Olli til Titan og Tante Kähte