bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Schatzkammer > Bulikalenderen: Wir sind Zebras, Weiß-Blau

Bulikalenderen: Wir sind Zebras, Weiß-Blau

December måned er julekalender tid, således også her på bulibold. I de næste par uger vil du derfor kunne finde små artikler af mere eller mindre uaktuel karakter. Det er vores måde at ønske alle jer derude en glædelig jul. Vi begynder med en klub og en klubsang, der slet ikke får den opmærksomhed, den fortjener.

Industriområdet Ruhr er udover kul og stål kendt for sine mange traditionsrige klubber med fantastiske fans. Klubben MSV Duisburg kan ikke hamle op med områdets to giganter Schalke og Dortmund, men når det kommer til klubhymner, kan de hamle op med alle klubber i verden.

Af alle de mange gode ting tysk fodbold formår, så halter de oftest lidt efter deres kollegaer fra andre lande, når det kommer til officielle klubhymner. Nuvel, i HSV og Bayern gør de et hæderligt forsøg med henholdsvis ”Hamburg meine Perle” og Stern des Südens”, mens Dortmund løber til banen fra tonerne af ”You’ll Never Walk Alone”.

I Duisburg har de ikke adopteret en engelsk klassiker, men har i stedet hele to klassikere. Den ene er Zebra-twist, der stammer helt tilbage fra 1964 of er Tysklands ældste fodboldhymne. En sang der er så populær, at Coldplay har forklaret sin kærlighed til klubben på baggrund af Zebra-twist.

Den anden og lidt nyere heder ”Wir sind Zebras, Weiß-Blau”. Den har muligvis ikke samme histporie på bagen, som Zebra-twist, men den er om muligt endnu mere storladen.

Sangen starter med omkvædet, der går sådan her: Vi er zebraerne, hvidblå. Vores klub, MSV! Og vi bliver altid her, for jer. Så her mellem Rhinen og Ruhr, handler det kun om en ting, MSV! Vores klub i Revier.

Den tyske version har selvfølgelig et bedre flow. Versene har en klang af nostalgi, kærlighed og håb. Før omkvædet synger de “Wir gehen mit euch durch Feuer, Und wir feiern jeden Sieg, In Unser Arena!” Når de har sunget går der en lille pause før omkvædet eksploderer.

Sangen fortæller om den enorme stolthed der er forbundet af at være fan af Duisburg. Den fortæller også om de udfordringer klubben har og har haft, samt hvilket sammenhold klubben giver. Kort fortalt. Storladen og rørstrømsk som kun en fodboldhymne bør være det.

I disse dage hvor klubben frister en tilværelse i 3. Liga, er den et kærkommen minde om bedre tider og en lysere fremtid.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=sQQ4N2xUdHc[/embedyt]

Früher gabs hier nur Kohle,
früher war hier nur Stahl,
für die Zukunft kämpfen,
das ist für uns normal,
unser Blick geht nach vorne ,
aber auch mit Stolz zurück,
von uns wartet keiner auf sein Glück

 

You may also like
3. Liga
Hvad blev der af..? MSV Duisburg: Zebraer, Erik Bo Andersen og økonomisk kaos
Emilie Henriksen, Duisburg, kvindefodbold
Interview med Emilie Henriksen om skiftet til MSV Duisburg og drømmen om at leve af fodbold
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Højdepunkter og mål: Duisburg – Borussia Dortmund 0-5 (DFB-Pokal)
Guide: Fodboldrejse til MSV Duisburg