bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > Hannover 96 > Da Hannover næsten kom i Champions League

Da Hannover næsten kom i Champions League

December måned er julekalender tid, således også her på bulibold. I de næste par uger vil du derfor kunne finde små artikler af mere eller mindre uaktuel karakter. Det er vores måde at ønske alle jer derude en glædelig jul. Denne gang ser vi nærmere på Hannovers formidable sæson i 2010/2011 sæsonen og særligt kampen mod Bayern München, som samtidig blev en af Luis van Gaals sidste kampe i spidsen for sydtyskerne.

Sidste år var Hannover 96 Bundesligaens absolutte bundhold. Det er dog ikke mere end 5 år siden, at de var tæt på kvalificere til Champions League på bekostning af Bayern München.

Den 5. marts mødtes Hannover 96 og Bayern München på HDI-Arena. Selvom mandskaberne lå samme sted i tabellen, var der kæmpe forskel på de to holds humør op til kampen. Sæsonen før havde Bayern vundet mesterskabet, DFB-Pokalen og sågar også nået til finalen i Champions League. Denne sæson havde dog været mareridtsagtig, og deres uge havde været endnu værre. Weekenden forinden mødte de Dortmund hjemme på Allianz Arena. En sejr kunne måske have dem en ny chance i kampen om mesterskabet, men Bayern blev sat på plads med et nederlag på 1-3. Om onsdagen var det så sidste chance for at vinde noget i sæsonen. I pokalsemifinalen havde de trukket Schalke. Heller ikke denne gang lykkedes det for Bayern. Raul scorede efter et kvarter, og det mål sendte Bayern ud.

Hannover havde til gengæld haft en sæson, som de nærmest ikke havde turde at drømme om. Sæsonen 2009/10 havde været mørk for dem. I efteråret tog den populære målmand Robert Enke sit eget liv, hvilket skabte kæmpe sorg ikke bare i Tyskland, men i hele fodboldverdenen. På det sportslige var det heller ikke godt for Hannover, selvom det endte med, at de lige præcis undgik nedrykning. Så det, at de bare lå med i spillet om de europæiske pladser var helt surrealistisk. At der så også var mulighed for Champions League gjorde det kun bedre.

Kampen fløjtes igang kl. 15:30, og allerede et kvarter senere har vi balladen. Bayern taber bolden oppe midtbanen, og Hannover sætter en omstilling i gang. Bolden sendes ud til Konstantin Rausch, der tager et par meter, før han slår indlægget til Mohammed Abdellaoue, der laver et perfekt indløb og prikker bolden i nettet. 1-0 til Hannover. Sydtyskerne forsøger efterfølgende at skabe chancer, men Hannovers forsvar står kompakt. Under pauseteen var der mange panderynker hos Bayern, og der skulle komme flere.

Kort inde i 2. halvleg chokerer værterne igen. Konstantin Rausch går ud for at tage et hjørnespark, men i stedet for et indlæg bliver det til en kort variant. Rausch spiller et-to med Schlaudraff, tager et træk ind i banen og hamrer til bolden. Den rammer van Buyten på vejen og går i det lange hjørne. 2-0 Hannover.

Men Bayern er som bekendt Bayern og giver ikke op. Müller tackles inde i feltet, og bolden ryger ud til Ribery, der finder en helt fri Arjen Robben, som header bolden ind i et tomt mål. Game on. Bayern angriber ufortrødent videre, men kort efter reduceringen giver det bagslag. Sergio Pinto erobrer bolden og sætter mod mål. Hans afslutning er hverken yderlig eller hård, men Thomas Kraft får på forunderlig vis fumlet bolden i mål. Bayerns sorete eftermiddag kulminerer lidt senere, da Breno smides ud for en hævnaktion på Lars Stindl, efter tyskeren havde tacklet ham.

Efter kampen lå Hannover på ligaens Champions League-givende 3. plads, mens Bayern lå fem point bag Hannover. Bayern begyndte efter nederlaget mod Hannover at vinde kampe, men da de spillede 1-1 mod Nürnberg valgte klubben at fyre Louis van Gaal. Til sæsonens sidste fem kampe ansatte de Andries Jonker som midlertidig løsning. Mens Bayern igen begyndte at vinde, gik Hannover derimod lidt ned i kadence. Til sidst sluttede det med, at Hannover måtte se sig slået i forhold til 3. pladsen, der dengang var Tysklands sidste Champions League-plads. De havde imponeret sæson igennem, men til sidst havde de ikke, hvad der skulle til. På samme tid sluttede Bayern sæsonen af forrygende, og efter kampen mod Hannover vandt sydtyskerne syv kampe og spillede to uafgjort. Det endte som forventet, men det kunne være gået galt for Bayern.

Læs også:  Bulikalenderen: Wir sind Zebras, Weiß-Blau

You may also like
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 12. runde i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Hadsk derby og St. Pauli på vej mod ligegyldighed
2. Bundesliga, højdepunkter
Tæt topkamp i 2. Bundesliga – hvem rykker op?
2. Bundesligatrøjerne for sæsonen 2020/21