bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til 12. runde i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen
Hannover, optakt, højdepunkter

St. Pauli marcherer fortsat i retning mod 1. Bundesliga efter en runde, hvor HSV fik point efter at have været bagud med to, og hvor både Schalke og Hertha sejrede.

I bunden ligner både Osnabrück og Braunschweig nedrykkere. Sidstnævnte skal endda på en meget svær opgave, når ”Das Niedersachsen Derby”, som er et af Tysklands mest hadefulde derbies, spilles søndag. Velkommen til optakten til runde 12 i verdens bedste næstbedste liga.

Fortuna Düsseldorf – Wehen Wiesbaden – fredag kl. 18.30

Der gik kun et lille kvarter, så havde Düsseldorf afgjort udekampen i Braunschweig på to mål af Christos Tzolis og Vincent Vermeij. Værterne trak en tilbage i et kvarter inde i anden halvleg, men blot fire minutter senere genoprettede Jamil Siebert tomålsføringen, inden Ao Tanaka sørgede for målet til 1-4 i det ottende overtidsminut.

Det lignede længe en nullert, da Wehen tog imod Hansa Rostock, men Ivan Prtajin ville det anderledes og scorede sejrsmålet for oprykkerne et minut før tid. I første halvleg begik Wehens målmand Florian Stritzel et straffespark, som han dog parerede. Danske Marcus Mathisen spillede hele kampen i Wehens forsvar, mens hans landsmand Bjarke Jacobsen kom på banen i det 90. minut.

Bulibolds tip: Fortuna Düsseldorf – Wehen Wiesbaden 3-0

SV Elversberg – FC St. Pauli – fredag kl. 18.30

Oprykkerne fra Elversberg spillede en glimrende første halvleg på en ellers svær udebane i Magdeburg. Gæsternes Luca Schnellbacher var første halvlegs store oplevelse, da han først assisterede Jannik Rochelt og siden Maurice Neubacher, således at gæsterne kunne gå til pause foran 2-0. Magdeburg kom bedre med i anden halvleg, men det blev ikke til mere end en reducering. Med de tre point ligger Elversberg, der fortsat må undvære den skadede Wahid Fagir, på 7. pladsen, hvorfor nedrykning foreløbig ikke er et tema.

St. Pauli måtte, trods massiv overvægt i både spil og chancer, gå til pause bagude 0-1. I anden halvleg lagde St. Pauli yderligere pres på, men vi skulle hen til det 80. minut, før Johannes Eggestein kunne udligne med sit femte mål i de seneste fire kampe. To minutter inde i dommerens overtid lykkedes det Philip Treu, som St. Pauli hentede hos Freiburg II i sommerpausen, at sikre St. Pauli en fortjent sejr med sit allerførste mål for klubben. Fabian Hürzeler hyldede efter kampen sit mandskabs vedholdenhed, der bragte St. Pauli tilbage på ligaens førsteplads.

Bulibolds tip: SV Elversberg – FC St. Pauli 1-3

1. FC Kaiserslautern – Greuther Fürth – lørdag kl. 13.00

For anden uge i træk sløsede K´lautern en komfortabel føring væk, men efter ugen før at have tabt 3-4 efter en 3-0-føring, fik de røde djævle i det mindste et point ud af lørdagens topbrag mod HSV. Efter en tidlig HSV-føring, bragte Boris Tomiak og Marlon Ritter K´lautern foran 2-1, og da Terrence Boyd i det 54. minut øgede til 3-1, lignede det en tidlig afgørelse. ”Die Rothosen ville det dog anderledes og reducerede til 2-3 efter 65 minutter. Otte minutter senere udlignede HSV via et kuriøst mål. Den ellers stærke Kaiserslautern målmand Julian Krahl underløb et tidligt indlæg, som i stedet endte i et tomt mål.

Alexander Zornigers mænd fra Fürth havde absolut ingen problemer i hjemmekampen mod nogle meget harmløse gæster fra Osnabrück. Fürths svenske anfører Branimir Hrgota brændte ellers sit andet straffespark på en uge, men i første halvlegs overtid lykkedes det Julian Green at sikre hjemmeholdet pauseføringen. I anden halvleg var Fürth gæsterne klart overlegne og endte med en stensikker 4-0-sejr på mål af Armindo Sieb, Dickson Abiama og Tim Lemperle. Det var naturligvis en tilfreds Zorniger, der efter kampen kaldte hjemmeholdets indsats for ekstrem suveræn.

1. FC Nürnberg – Schalke 04 – lørdag kl. 13.00

Nürnberg vandt en fortjent sejr ude mod Kiel. Kampen var meget lige, indtil gæsternes Tim Handwerker bragte Nürnberg foran midt i anden halvleg. Unge Can Uzun gjorde det til 2-0 godt ti minutter før tid, og så kunne ”Der Club” tage tre point med hjem, som gør, at Nürnberg nu kan betragte sig som en del af forfølgerfeltet mht. oprykningspladserne.

Pludselig viste Schalke igen livstegn i hjemmekampen mod et ellers stærkt Hannover-mandskab. Dermed fik den nye Schalke-træner Karel Geraerts sin første sejr efter 0-3-nederlaget i debuten mod KSC. Bryan Lasme sørgede med sit mål i første halvlegs døende minutter for en fortjent pauseføring, og da Lino Tempelman og Kenan Karaman inden for fem minutter i anden halvleg gjorde det til 3-0, var den kamp afgjort. Trods de seneste dårlige resultater var der udsolgt på Veltins-Arena, hvor hovedparten må være yderst tilfredse med hjemmeholdets indsats, som bragte de kongeblå tættere konkurrenterne i bunden.

Bulibolds tip: 1. FC Nürnberg – Schalke 04 2-2

VFL Osnabrück – Holstein Kiel – lørdag kl. 13.00

Det var en nøgtern Osnabrück-træner Tobias Schweinsteiger, der efter øretæven i Fürth måtte konstatere, at hans mandskab hverken har heldet med sig eller er dygtige nok for tiden. ”Havde vi fået 0-0 med ind til pausen, så kunne vi have justeret et par ting, men målet gjorde, at vi i stedet måtte jage udligningen. Da Fürth scorede til 2-0, var kampen i realiteten slut for os.”

Kiel kunne med en hjemmesejr gå alene på 2. pladsen i ligaen og spillede da også godt med indtil det 68., hvor et velorganiseret Nürnberg-mandskab tog føringen. ”Der Club” lukkede kampen knap ti minutter senere, så Kiel endte med at blive stående på 4. pladsen to point bag HSV og Düsseldorf. Kiel-træner Marcel Rapp måtte var efter kampen tilfreds med sit holds indsats, men måtte også erkende, at hans hold havde det svært mod Nürnbergs gode defensiv.

Bulibolds tip: VFL Osnabrück – Holstein Kiel 1-2

HSV – 1. FC Magdeburg – lørdag kl. 20.30

”Det må have været en fed kamp for tilskuerne” udtalte HSV-træner Tim Walter efter 3-3 dramaet lørdag aften på Fritz Walter Stadion. Han må selv være tilfreds med, at Robert Glatzel for alvor har fået gang i målscoringen igen. HSV´s topscorer gjorde det både til 1-0 og 2-2 for gæsterne, men det blev Miro Muheim, der sikrede hamburgerne det ene point, da K´lauterns målmand undervurderede Muheims ikke specielt gode indlæg, som så i stedet endte i hjemmeholdets netmasker. Walter mente efter kampen, at begge hold kunne have vundet opgøret, og så er uafgjort vel et passende resultat.

Magdeburg spillede en elendig første halvleg i hjemmekampen mod Elversberg og måtte gå til pausen bagude 0-2. Østtyskernes træner Tietz tog da også konsekvensen af sit holds indsats og flåede anføreren Amara Conde og topscoreren Luca Schuler ud allerede efter 34. minutter. Det blev bedre i anden halvleg, hvor Connor Krempicki fik reduceret efter 70 minutter, men hjemmeholdet måtte trods to dømte straffespark, der begge blev annulleret af VAR, gå fra banen uden point. Det var Magdeburgs 6. kamp i træk uden sejr, og holdet er gledet ned på 13. pladsen.

Bulibolds tip: HSV – 1. FC Magdeburg 2-0

Karlsruher SC – SC Paderborn 07 – søndag kl. 13.30

Det så længe ud til, at KSC skulle slippe fra Millerntor med alle tre point, efter at Igor Matanovic scorede for gæsterne i det 43. minut. Matanovic, der er indfødt hamburger og som har fået sin fodboldopdragelse i St. Paulis ungdomsafdeling, undlod da også at fejre sin scoring. Det rakte bare ikke for KSC, da St. Pauli scorede ti minutter før tid samt i kampens andet overtidsminut. Christian Eichner indrømmede da også efter kampen, at nederlaget gjorde ondt, og han mente, at KSC havde været en jævnbyrdig modstander i en svær udekamp

Efter en flot indsats i hjemmekampen mod St. Pauli skuffede Paderborn i udekampen på Berlins Olympiske Stadion. Efter en tidlig føring til Hertha, var Paderborn faktisk bedst i første halvleg, men både Sirlord Conteh og Filip Bilbija brændte store chancer for gæsterne. I stedet scorede Hertha endnu engang og kunne dermed gå til pause foran 2-0. I starten af 2. halvleg bragte Paderborns Florent Muslija spændingen tilbage med sit mål til 2-1, men Hertha blev ikke rigtig bragt ud af fatningen og lukkede kampen med deres 3. mål.

Bulibolds tip: Karlsruher SC – SV Paderborn 07 2-2

Hannover 96 – Eintracht Braunschweig – søndag kl. 13.30

Søndagens anden kamp er et af de helt store derbies i tysk fodbold. ”Das Niedersachsen-Derby” får måske ikke så stor bevågenhed, som f.eks. ”Das Revirderby”, men du kan være sikker på, at især fangrupperingerne fra de to klubber hader hinanden mindst lige så hårdt, som det er tilfældet mellem dem fra Schalke og Dortmund. 

Begge klubber fik dog en elendig optakt til kampen. Hannover tabte 3-2 i Schalke efter at have været bagude med 1-0 ved pausen. Hannovers midtbanespiller med det fantastiske navn Enzo Leopold udlignede godt nok til 1-1 i starten af anden omgang, men Schalke bragte sig hurtigt foran 3-1. I kampens overtid reducerede Marcel Halstenberg til 3-2 på straffe, men det var for lidt og for sent.

Braunschweig er sammen med Osnabrück vel ligaens to ringeste hold. Inden kampen mod Düsseldorf fyrede forretningsføreren Peter Vollmann træner Jens Härtel og overlod i stedet tømmerne til interimtræner Marc Pfitzner, som ændrede opstillingen på hele syv positioner, men lige meget hjalp det. 

”Die Löwen” var gæsterne klart underlegne i en kamp, hvor Florian Krügers reducering et kvarter inde i anden halvleg ikke var nok til at formilde det kræsne Braunschweig-publikum, der brugte det meste af kampen på at kræve Vollmanns afgang. Det ser sort ud for Eintracht Braunschweig, der ligger sidst i 2. Bundesliga med syv point op til en redningsplads.

Bulibolds tip: Hannover 96 – Eintracht Braunschweig 3-1

Hansa Rostock – Hertha Berlin – søndag kl. 13.30

Runden rundes af med en kamp mellem et hold, der får hovedparten af sine point hjemme og et udehold der, set i forhold til økonomisk formåen og egen selvforståelse, burde ligge højere.

Hansa spillede egentlig en god kamp ude mod Wehen, men når man ikke får scoret på sine chancer, så risikerer man pludselig at stå tilbage med ingenting. Det var netop, hvad der skete, da hjemmeholdet scorede sejrsmålet kort før tid. Hansa havde især i første halvleg, hvor Christian Kinsombi tillod sig at brænde et straffespark, rigeligt med chancer til at tage føringen. Hansa-træner Alois Schwartz kommenterede da også sit holds manglende effektivitet efter kampen: ”Man er nødt til at udnytte sine chancer, for ellers så taber man denne her slags kampe.”

Hertha vandt en vigtig sejr hjemme over Paderborn, der ellers var ved for alvor at få vind i sejlene. Haris Tabakovic blev kampens store spiller med to mål, mens Jonjoe Kenny noterede sig for målet til 2-0 i første halvlegs overtid. I slutminutterne dummede berlinernes Toni Leistner sig for anden kamp i træk. Mod Nürnberg scorede han selvmål, og denne gang fik han i det rodet sit andet gule kort til sig og må dermed stå over i dette opgør. Det var Herthas andet røde kort i de sidste to kampe.

Bulibolds tip: Hansa Rostock – Hertha Berlin 1-2

Topscorerlisten i 2. Bundesliga

Haris Tabakovic skød sig med sine to mål alene i spidsen blandt 2. Bundesligas ”Torjägere”. HSV´s Robert Glatzel ligger efter sin ”Doppelpack” på andenpladsen mens Cedric Teuchert, der måtte gå målløs fra banen indtager 3. pladsen

3. Liga

I den 3. bedste liga ser det sort ud for den gamle traditionsklub MSV Duisburg. Zebraerne tabte 1-2 hjemme i lokalopgøret mod RW Essen og ligger ubehjælpeligt sidst med blot syv point. Essen rykkede med sejren derimod op på 4. pladsen blot to point efter Ulm, der overraskende tabte sin hjemmekamp mod Halle.

Regensburg klatrede efter en hjemmesejr på 2-1 over Preussen Münster op på en foreløbig 1. plads a point med Dynamo Dresden, hvis kamp i Saarbrücken blev afbrudt efter første halvleg pga. ”Dauerregen.”

Få spiltips til tysk fodbold hos SpilXperten

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”