bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus – sådan går det de danske spillere i Tyskland

Danskerstatus – sådan går det de danske spillere i Tyskland

Bundesligaen og 2. Bundesligaen er så småt begyndt, og det betyder også, at vi har en håndfuld danskere, som er i aktion. Vi ser nærmere på, hvem der har skuffet, hvem der har overrasket, og hvem der måske skal finde sig en ny klub eller væbne sig med en god portion tålmodighed. Det er tid til en danskerstatus.

Thomas Delaney – Borussia Dortmund:

Klart den største danske stjerne vi har i Bundesligaen i år, og nu har vi endda Delaney i en af de allerstørste klubber. Gennem de sidste to sæsoner har vi set landsholdsspilleren lede Bremens midtbane, men inden VM-slutrunden blev den grønne trøje skiftet ud med en gul.

Mange har efterfølgende stillet spørgsmålstegn ved, om Delaney ville komme til at spille – især da BVB også hentede Axel Witsel. Delaney har dog været med i samtlige minutter i begge Dortmunds Bundesliga-kampe og har fået stor ros for allerede nu at tage ansvar på holdet. Er blevet anvendt som otter i de første kampe, med Alex Witsel liggende bagved, men med Julian Weigl tilbage i omdrejninger kan Witsel måske blive rykket frem og dermed lægge pres på Delaney, ligesom også Mahmoud Dahoud kan falde tilbage fra sin nuværende tier position.

Er i tyske medier blev rost for at gøre sine medspillere bedre og starten på livet i den sort-gule del af Ruhr har da også være positiv for Thomas Delaney.

Kampe: 3
Assist: 1

 

Yussuf Poulsen – RB Leipzig:

Yussuf Poulsen spillede en fornuftig slutrunde for Danmark, og han kunne derfor gå ind til den nye sæson med selvtillid. Det gik dog ikke specielt godt i den første Bundesliga-kamp, hvor Leipzig tabte med 4-1 ude mod Dortmund, men danskeren spillede hele kampen, og han lagde også op til Leipzigs eneste scoring. I den næste kamp hjemme mod Düsseldorf var Yussuf Poulsen placeret på bænken, og han kom først ind fire minutter før tid til trods for at hjemmeholdet jagtede et sejrsmål

I DFB-Pokal-kampen mod Viktoria Köln gjorde han det dog rigtig godt tilbage i starten af august, hvor han lavede et mål og en assist, ligesom han også har fået vist sig frem i et par af de Europa League kampe, som RB Leipzig allerede har spillet.

Der var lidt spørgsmål vedrørende Yussuf Poulsens rolle forud for sæsonen, da RB Leipzig har skiftet træner, men Ralf Rangnick ser umiddelbart ud til at have noget nær samme fidus til danskeren, som Ralf Hasenhüttl havde det. Kommer formentlig til at slås med Augustin om pladsen i front ved siden af Werner, og det er ikke utænkeligt, at vi vil se danskeren få mere tid på bænken end i de foregående sæsoner.

Kampe: 7* Bundesligaen, DFB-Pokal og Europa League-kval
Mål: 2
Assist: 2

 

Jacob Bruun Larsen – Borussia Dortmund:

Efter et mislykket lejeophold i VfB Stuttgart, har Jacob Bruun Larsen virkelig formået at gøre det godt i Dortmund. I preseason bankede danskeren mål ind på stribe mod de store hold, og her i landsholdspausen har han også vist sig frem.

Torsdag lavede danskeren så hele fire mål i Dortmunds træningskamp mod Osnabrück, som blev spillet uden landsholdsspillerne fra diverse landshold, da de er i gang med Nations League.

Den 19-årige kantspiller var udset en plads i Dortmunds pokalkamp mod Greuther Fürth, men en mindre skade satte ham lidt tilbage. Kampen på de offensive pladser er stor i Dortmund, men når denne status skrives om en måneds tid vil det alligevel overraske, hvis det ikke er blevet til spilletid i Bundesligaen for det danske stortalent, som de forventer sig meget af i Dormtund.

Kampe: 8*
Mål: 8
*Alle kampe er træningskampe

 

Andreas Poulsen – Borussia Mönchengladbach:

Den yngste danske Bundesliga-spiller på stammen lige pt. Dåbsattesten siger 18 år, men Andreas Poulsen har allerede et dansk mesterskab på cv´et fra sidste sæson i FC Midtjylland.

Venstrebacken blev i sommerpausen solgt til Gladbach, og der er ingen tvivl om, at den unge midtjyde lige skal bruge lidt tid på at vænne sig til et nyt land og en ny spillestil. Spilletid skal Andreas Poulsen måske ikke lige sætte næsen op efter her i starten, men der er ingen tvivl om, at han har et stort talent, som vi nok skal få at se senere, og som Gladbach har store forventninger til fremadrettet.

Indtil videre har venstrebacken dog fået spilletid i en enkelt kamp, hvilket var som indskifter i DFB-Pokal-kampen mod BSC Hasstedt. Lige umiddelbart skal han kæmpe med Oscar Wendt om spilletid, men svenskeren er også ved at være oppe i årene, så Andreas Poulsen skal nok få chancen – måske ikke i denne sæson, men i hvert fald på sigt.

Kampe: 1

 

Frederik Rønnow – Eintracht Frankfurt

Rønnow fik bestemt ikke nogen god start på sit ophold i Frankfurt, da målene susede ind om ørerne på den 26-årige dansker, da han fik debut i Super Cuppen mod Bayern München. Ved særligt et af målene så danskeren ikke specielt godt ud, men han viste dog styrken og gjorde det godt i Bundesliga-debuten ugen efter.

Rønnow har fået nummer 1 i Frankfurt, og så skulle man tro, at han var førstemålmand, men på transfervinduets sidste dag, blev Rønnow nok en lille smule skuffet. Eintracht Frankfurt hentede nemlig landsholdskeeperen Kevin Trapp på en lejeaftale fra Paris Saint-Germain. Allerede i anden runde var Trapp valgt frem for Rønnow, der også har døjet med knæproblemer siden skiftet til det tyske.

Frankfurt virker fortsat til at tro på Rønnow i det lange løb, men lige nu og her ser han ud til at måtte indtage en plads på bænken.

Kampe: 3
Clean Sheets: 1

 

Emil Berggreen – 1. FSV Mainz 05:

Det er ved at være et stykke tid siden, at Emil Berggreen har spillet en kamp for Mainz. Knæet har igen drillet danskeren henover sommeren, og derfor har Berggreen heller ikke været blandt de 11 udvalgte indtil videre i denne Bundesliga-sæson.

Berggreen har heller ikke været med i truppen endnu, men vejen til spilletid behøver faktisk ikke være så lang. Han viste i sidste sæson, at han kunne gøre en forskel for Mainz, og selvom karnevalsklubben har hentet et par nye spillere til de forreste pladser, så skal Berggreen nok få spilletid, HVIS han ellers kan holde sig skadesfri.

Kampe: 0

 

Frederik Sørensen – FC Köln

Den danske forsvarsspiller var fast mand i sidste sæson, da Köln rykkede ud af Bundesligaen, men henover sommerpausen gav danskeren udtryk for, at han gerne ville prøve noget nyt. Det har ført til, at Frederik Sørensen ikke har set meget græs de første par kampe i 2. Bundesliga, hvilket selvfølgelig ikke er optimalt.

I kulissen arbejdes der forsat på et skifte til vinter, og selvom Frederik Sørensen dermed ikke figurerer i Kölns planer, så har træner Markus Anfang dog givet udtryk for, at Frederik Sørensen forholder sig utroligt professionelt til situationen. Spilletid skal vi dog desværre ikke forvente at se for meget af.

Kampe: 0

 

Nikolas Nartey – FC Köln:

Danskeren fik i sidste sæson sin debut for Köln, men der har været anderledes langt til spilletid i år. Tre kampe i Regionalliga West er det blevet til, mens han endnu ikke har formået at komme i kamptruppen til førsteholdet.

Det ligner umiddelbart en ny sæson hos ungdomsholdet, medmindre der opstår skader til et par af spilleren på hans position.

Kampe: 3*
Alle kampe har været i Regionalliga West

Jakob Busk – Union Berlin:

Den tidligere FCK-spiller er blevet overhalet som førstemålmand i Berlin, da klubben i sommerpausen hentede Rafal Gikiewicz i Bundesliga-klubben SC Freiburg. I sidste sæson var det ellers danskeren, der var til at begynde med var det foretrukne valg mellem stængerne i Union Berlin, hvor han spillede 20 kampe – og havde fem clean sheets.

I og med klubben har hentet en ny keeper med Bundesliga-erfaring, så ser det svært ud for Jakob Busk, som har siddet på bænken i sæsonens første fire kampe. Union Berlin har fået en fin start på sæsonen og ligger i skrivende stund på en fjerdeplads, så et målmandsskifte virker umiddelbart ikke nært forestående.

Kampe: 0

 

Asger Sørensen – Jahn Regensburg:

Den 22-årige forsvarsspiller ser ud til at være fast mand i Jahn Regensburg i denne sæson – ligesom vi så det i sidste sæson – og Asger Sørensen har spillet de første fire kampe i 2. Bundesligaen, mens han også var med, da holdet tabte 2-1 til Chemie Leipzig i DFB-Pokal. Har i løbet af karrieren været benyttet på både midtbanen og som midterstopper, men det ser ud til, at det er som centerforsvar, at Asger Sørensen nu har fået tilbageerobret den plads, som han mistede sidste forår.

Danskeren er i gang med sin anden sæson i klubben, efter Jahn Regensburg besluttede at forlænge lejeaftalen for yderligere et år

Kampe: 5

 

Henrik Pedersen – Eintracht Braunschweig

Den 40-årige dansker blev noget overraskende ansat i Eintracht Braunschweig inden denne sæson. En historisk set stor klub, der dog befinder sig i en alvorlig krise efter sidste sæsons nedrykning til 3. Liga.

Henrik Pedersen har endnu ikke formået at vende den negative kurve, og han har stadig sin første sejr til gode i 3. Liga. Han har været i spidsen for Frederik Tingager og co. i seks kampe, men i de seks kampe, er det blevet til tre nederlag og tre uafgjorte resultater, og klubben ligger nu sidst i ligaen.

Det er stadig tidligt, og Henrik Pedersens tanker tager tid at implementere, men det begynder desværre at trække op til en tidlig fyring, hvis ikke snart resultaterne ændrer sig for klubben, der var oppe i Bundesligaen så sent som i 2013/14 sæsonen.

Kampe 6:
0 sejre

Vil du en tur ned og se fodbold og de mange danskere i enten 1. eller 2. Bundesliga så kan du lige nu få tre uforpligtende tilbud på din næste fodboldrejse

You may also like
Danskere, Bundesligaen,
Sådan går det de danske spillere i Bundesligaen – oktober 2022
Sådan går det danskerne i Bundesligaen – december 2021
Sådan går det danskerne i Bundesligaen: Oktober 2021
Danskeroverblik: Kaptajn Delaney, Svenssons svendestykke, skadede danskere og muligt gennembrud til Nartey