Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Kan Jacob Bruun Larsen tage det næste skridt i Stuttgart? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Borussia Dortmund > Kan Jacob Bruun Larsen tage det næste skridt i Stuttgart?

Kan Jacob Bruun Larsen tage det næste skridt i Stuttgart?

20-årige Jacob Bruun Larsen har taget turen godt 400 kilometer sydpå i jagten efter spilletid i Bundesligaen. Den danske kantspiller tørner i forårssæsonen ud for oprykkerne VfB Stuttgart, hvor han sammen med de nye holdkammerater skal forsøge at redde livet i den fornemmeste række, hvor Stuttgart grundet deres mildest talt elendige udebaneform er indblandet i nedrykningsstriden.

At Bruun Larsen og Stuttgart skulle blive et match virkede i starten af januar ikke videre sandsynligt eller aktuelt. Heller ikke selvom Stuttgart i de senere år har været midlertidig hjemsted for flere af Dortmunds talenter såsom Moritz Leitner og på nuværende tidspunkt Dženis Burnić, ligesom den unge belgier Orel Mangala også har en fortid i Dortmund, da han i forrige sæson var udlejet fra Anderlecht til Dortmund. Forbindelsen mellem de to klubber forstærkes endnu mere ved, at Stuttgart-træneren Hannes Wolf er tidligere ungdomstræner i netop Borussia Dortmund, hvor han har haft flere af klubbens største talenter under sine vinger. Herunder Felix Passlack, Christian Pulisic og netop Jacob Bruun Larsen.

Grunden til at danskeren alligevel kan findes i Stuttgart i foråret skal naturligvis tilskrives forholdet til føromtalte Wolff, men nok mere at VfB er løbet ind i problemer på kantpositionen. Først fik kroatiske Josip Brekalo efter eget ønske ophævet sin lejeaftale, således han kunne vende tilbage til Wolfsburg, ligesom den netop tilbagevendte lejespiller fra Sporting Lissabon, Carlos Mané, uheldigvis pådrog sig endnu en langvarig skade under træningen, som kommer til at holde ham ude resten af sæsonen.

Portugiseren var ellers atter ved at komme i fuldt vigør efter en knæskade, som han pådrog sig helt tilbage i starten af april måned. Oprykkerne var dermed tyndt besat på de offensive pladser, hvilket har tvunget sportsdirektør Michael Reschke til at se sig om efter afløsere. Her faldt valget altså på Jacob Bruun, ligesom VfB ligeledes har hentet den 23-årige tysker Erik Thommy på en fast aftale fra Augsburg. Netop Augsburg var i øvrigt ifølge rygterne også interesserede i at hente danskeren, men måtte altså se muligheden glippe, da konkurrenterne fra Stuttgart begyndte at blande sig.

Gode muligheder for spilletid

De førnævnte problemer på kantpositionen styrker naturligvis Jacob Bruuns muligheder for at få spilletid. Og også mere end de blot syv minutter, som danskeren indtil videre har spillet i Bundesligaen i en udekamp imod HSV i efteråret.

Men hvor er det, at danskeren skal forsøge at erobre en plads? Umiddelbart virker det usandsynligt, at han kan slå congoleseren Chadrac Akolo af holdet, der på nuværende tidspunkt er holdets topscorer med beskedne fire mål.

På nuværende tidspunkt råder Stuttgart pt. over fire deciderede kantspillere; Takuma Asano, Erik Thommy, Chadrac Akolo og altså Jacob Bruun Larsen. Dog har grækeren Anastasios Donis også spillet på kanten i denne sæson, og han virker umiddelbart som den største konkurrent til Bruun Larsen, hvilket altså efterlader Hannes Wolf med fem alternativer at vælge imellem.

Alt afhængig af modstander veksler Wolf oftest imellem en 3-5-2 med wingbacks eller 4-2-3-1, ligesom Mercedes-klubben også enkelte gange har spillet en mere klassisk 4-4-2. Uagtet formationsvalg er Bruun Larsen dog anvendelig i alle systemer, da han både kan gøre sig på kanten, ligesom han på førsteholdet i Dortmund også har gjort sig på højrebacken, hvilket åbner op for muligheden for, at han kan spille på wingbacken, såfremt det skulle blive aktuelt.

Perspektiverne for danskeren ser altså umiddelbart fornuftige ud, omend han næppe glider direkte ind i startopstillingen. Han skal overbevise om sin berettigelse via indhop og i særdeleshed i træningen, som Hannes Wolf tillægger stor betydning.
Rent kvalitetsmæssigt bør han kunne konkurrere på lige fod med sine nye kollegaer, men han kan alligevel risikere at trække det korteste strå. Lejekontrakten løber kun frem til sommer, og da der ikke er nogen aftale om eventuelt køb, er perspektiverne for Stuttgart trods alt større i deres egne spillere.
Sportslig succes her og nu frem for udvikling på længere sigt? Det er det afgørende punkt for, hvor meget spilletid vi kan forvente at se til Bruun Larsen, som Dortmund stadig ser en stor stjerne i.

Den danske historie

Jacob Bruun Larsen bliver den fjerde dansker i Stuttgart. Man kan håbe for Stuttgart og Bruun Larsen, at det bliver med større succes end de tidligere danskere, hvor særligt Jesper Grønkjær og Jon Dahl Thomasson ikke efterlod et positivt indtryk, ligesom William Kvist, trods en god start i klubben, røg ud i kulden efter mindre overbevisende præstationer, som tvang ham til at søge nye græsgange.

Første mulighed for spilletid til Jacob Bruun Larsen kommer allerede lørdag eftermiddag, hvor Die Schwaben tager imod Schalke 04 hjemme på Mercedes-Benz Arena. Træner Hannes Wolf har på pressemødet op til kampen gjort det klart, at danskeren bestemt er en mulighed til kampen, hvor der gerne skal point på bordet – og også gerne nogle mål.
En direkte kontrast til sidst, Stuttgart var i Bundesligaen i sæsonen 15/16, hvor der blev scoret fint med mål, men til gengæld lukket endnu flere ind bagi, hvilket kostede en tur ned i 2. Bundesliga.
I den traditionsrige klub håber de på, at Jacob Bruun Larsen kan være med til at forhindre, at det sker igen.

Vil du en tur ned og se danske Jacob Bruun Larsen i foråret, så se her, hvordan du får billetter ti Stuttgarts kampe

Læs også: Jacob Bruun Larsen: Vi kan være stolte af os selv

Læs også: Sådan går det danskerne i Bundesligaen

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til 6. runde i Bundes Manager – ”Bum sagt der Mercedes”
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – Bochum: Sanchos tilbagekomst
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Lodtrækning til ⅛-finalerne i DFB Pokal 2023/24