bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskeroverblik: Kaptajn Delaney, Svenssons svendestykke, skadede danskere og muligt gennembrud til Nartey

Det er stor forskel på, hvordan det går danskerne i Bundesligaen og 2. Bundesliga. Flere spillere er ude med skader, nogle er bænket, mens enkelte også springer positivt i øjnene – bl.a. Nikolas Nartey og Jacob Barrett Laursen.

 

Yussuf Poulsen – RB Leipzig

Yussuf Poulsen har desværre mistet sin stamplads i Leipzig-angrebet på det seneste, hvor han i stedet har måtte tage til takke med indskifter-rollen. Siden sidst har han lavet to assist mod Werder Bremen den 12. december, mens han kampen efter sørgede for en 1-0-sejr til RB Leipzig ude mod Hoffenheim.

Men siden da må vi sande, at det har været meget småt med mål og afgørende aktioner fra Poulsen i Bundesligaen. Det samme har egentlig været tilfældet for den norske kollega Alexander Sørloth, der sammen med danskeren har måtte vige pladsen for Emil Forsberg, der har spillet som falsk 9´er.

Men hvor danskeren ikke har været aktiv rent målmæssigt i Bundesligaen, har han til gengæld været skarp i DFB-Pokal. Her har Yussuf Poulsen nettet tre gange i de to seneste kampe, hvilket skal give Poulsen et selvtillidsboost, der dog på trods af to kasser mod Bochum, først blev skiftet ind de sidste 23 minutter mod Schalke i weekenden.

Der skal mere gang i målstøvlerne, hvis han vil erobre sin startplads tilbage, og det har Poulsen gjort før, så det kan han også gøre igen.

 

Kampe: 26

Mål: 9

Assists: 5

 

Thomas Delaney

Delaney blev i december-måned ramt af ryg-problemer, der holdt den alsidige midtbanespiller ude i tre kampe. Undervejs i den periode fik Borussia Dortmund ny træner i form af Edin Terzic, der offentligt har været ude at rose Delaney flere gange – og kaldt ham for en vigtig spiller.

Der har også været tillid til Delaney fra Terzic, og den har midtbanespilleren også takket for med rigtig godt spil. Faktisk har Delaney gjort det så godt i januar måned, at han er at finde på månedens hold i Bundesligaen. For selvom det resultatsmæssigt kører noget op og ned for BVB i øjeblikket, så er Delaney en fast bestanddel af Dortmund-holdet mere eller mindre hver uge.

Danskeren er også velset blandt fansene, hvilket kunne ses, da Delaney var kaptajn i det dramatiske pokalopgør mod SC Paderborn i DFB-Pokal. I kommentarfeltet på Twitter blev danskeren hyldet for altid at arbejde hårdt og dø med støvlerne på. Og det skal vi da lige love for, at Delaney gjorde i det opgør, der måtte afgøres i forlænget spilletid. Her havde Delaney også en afgørende rolle med to assists, hvoraf den ene var den afgørende aflevering til Erling Haaland, der sendte BVB videre i pokalturneringen.

I den kommende tid bliver der nok heller ikke mindre spilletid til Delaney, når også Champions League-bolden ruller igen.

 

Kampe: 20

Mål: 1

Assits: 4

 

Robert Skov – TSG Hoffenheim

Der er desværre ikke meget at berette om for Robert Skov, der ikke har haft noget synderligt spændende 2021 indtil videre. Danskeren har nemlig set de seneste seks Bundesliga-runder hjemme fra sofaen, da han er ude med en muskelskade, som han ikke bare lige kommer sig over.

2020 sluttede ellers godt for Skov, der startede i de to sidste kampe, mens han også var på banen i årets første kamp mod Freiburg, inden han altså blev skadet.

 

Kampe: 18

Assists: 1

Mål: 2

 

Jacob Bruun Larsen – TSG Hoffenheim (Anderlecht)

Efter blot 89 minutters Bundesligafodbold i efteråret, blev Jacob Bruun Larsen lejet ud til Anderlecht, hvor han har fået spilletid som venstre wing i sine første tre kampe, uden det dog er blevet til hverken mål eller oplæg.

 

Frederik Rønnow – Schalke 04

Historien er desværre den samme for Frederik Rønnow, der i december måned blev skadet, og herefter sad ude i tre kampe. Da Rønnow kom tilbage i kamptruppen i det nye år, havde Schalke samtidigt fået ny træner i form af Christian Gross, der, desværre set med danske briller, har foretrukket at få Ralf Fährmann tilbage i målet. Endda i en sådan grad, at han kaldte handlen med Rønnow tæt på unødvendig, da Schalke allerede havde en god målmand i truppen

Et hårdt slag for Rønnow, der derefter tog plads på bænken i fire kampe i træk, mens han nu er løbet ind i en lyskenskade.

Det har bestemt ikke været den start i Schalke, som begge parter havde håbet på, hvor skader også har ødelagt en del af det. For det begyndte ellers godt, da Rønnow slog Fährmann af, men tyskeren har nu generobret pladsen i buret for bundproppen Schalke, og det ser ikke ud som om, at der bliver skiftet igen på den position.

Kampe: 7

Clean sheets: 0

 

Marcus Ingvartsen – FC Union Berlin

Marcus Ingvartsen er fortsat fast mand i Union Berlin, hvor det bare gælder for danskeren om at holde snuden i sporet. For han præsterer på et rigtig fornuftigt niveau, han starter inde hver gang, og så ofrer han sig for holdet.

For en af Marcus Ingvartsen helt store forcer er, at han kan spille flere af de offensive pladser. Tidligere på sæsonen gjorde han sig mest på kanterne, men nu er hun rykket ind som en offensiv midtbanespiller.

Det har gjort Ingvartsen godt, og selvom han sluttede året af med maveproblemer, der holdt ham ude mod hhv. Stuttgart og Dortmund, så har han været med fra starten i de efterfølgende syv runder i Bundesligaen med et enkelt mål og to assists til følge.

Ingvartsen har tilpasset sig sin nye rolle ganske fint, hvor han egentlig bare skal arbejde videre, for der er masser af tiltro til danskeren fra træner Urs Fischer.

 

Kampe: 17

Mål: 2

Assists: 6

 

Jakob Busk – FC Union Berlin

Jakob Busks kontrakt med Die Eiseren udløber til sommer, og der er ikke meget, der taler for, at danskerens kontrakt bliver forlænget. Busk har stadig ikke fået sin Bundesliga-debut for Union Berlin, og hans agent, Michael Stensgaard, har heller ikke lagt skjul på, at man eftersøger nye græsgange.

Vi kan ikke forestille os, at Busk fortsætter i Union Berlin i næste sæson, i så fald skal keeperen i hvert fald udlejes, for han har brug for spilletid.

 

Kampe: 0

 

Andreas Poulsen – Borussia Mönchengladbach (Austria Wien)

I december måned var Andreas Poulsen med i Gladbachs Bundesliga-trup tre gange, men venstrebacken måtte dog se alle tre kampe fra bænken – og har fortsat sin Bundesliga-debut til gode. Billedet er det samme i Champions League, hvor han også så de tre sidste gruppekampe fra bænken.

I stedet spiller han fortsat regelmæssigt for Regionalliga-West-mandskabet, hvor han er begyhdt inde i alle seks kampe, hvor han ikke har været enten skadet eller med på bænken for Gladbach. Tilbage i december måned udtalte Andreas Poulsen til mediet bold.dk, at han regnede med at blive udlejet i januar, og selvom vi skulle hen i februar, før den profeti gik i opfyldelse er Andreas Pulsen nu igen sendt på græs i østrigske Austria Wien, hvor han også spillede en håndfuld kampe sidste forår.

 

Kampe: 6

Mål: 0

Assists: 0

 

Mads Pedersen – FC Augsburg

Mads Pedersen blev i slutningen af november måned ramt af en muskelskade, der holdt danskeren ukampdygtig i hele seks spillerunder. Venstrebacken fik nemlig først comeback i det nye år, den 10. januar mod Stuttgart, hvor han blev skiftet ind med 25 minutter tilbage.

I den efterfølgende spillerunde spillede Pedersen fuld tid – faktisk som venstre kant – inden han igen måtte tage plads på bænken mod hhv. Bayern og Union.

I de to seneste spillerunder har Mads Pedersen spillet hhv. 13 og 90 minutter, men han har endnu ikke bidt sig helt fast på Augsburg-mandskabet. Det kræver tålmodighed, men Mads Pedersen er på vej i den rigtige retning, selvom han endnu mangler for alvor at slå igennem i Bundesligaen.

 

Kampe: 5

Mål: 0

Assists: 1

 

Jacob Barrett Laursen – Arminia Bielefeld

Tidligere i karrieren har Jacob Barrett været slemt ramt af knæskader, så naturligvis var der lidt frygt, da han blev knæskadet i december måned. Heldigvis er danskeren kommet tilbage i fuld vigør, og han har faktisk bidt sig fast hos Bundesliga-oprykkerne.

Venstrebacken har spillet de seneste fem kampe – alle fra start – så det tegner godt for Barrett, der også har fået ros af træner Uwe Neuhaus, der har udtalt, at han får endnu flere kampe, når han nu er sin skade helt kvit – og kan træne kontinuerligt.

 

Kampe: 10

Mål: 0

Assists: 1

 

Bo Svensson – Mainz 05
Siden sidst vi gav en update på, hvordan det går danskerne i Bundesligaen, så er der kommet noget så sjældent som en dansk Bundesliga-træner. Bo Svensson er nemlig den blot femte danske Bundesliga-træner gennem tiden efter Morten Olsen, Søren Lerby, Frank Arnesen og Kasper Hjulmand. I begyndelsen af 2021 blev Bo Svensson præsenteret som ny træner for Mainz, der ved overtagelsen befandt sig i en håbløs situation. Så håbløs, at de rent historisk og statistisk set allerede var dømt til nedrykning. I skrivende stund er de fortsat under stregen, men de har nu fået kontakt med holdene over dem, da Bo Svensson i sine første seks kampe har hentet flotte syv point – flere point end de havde fået i de foregående 20 kampe. Syv point der vel at mærke er kommet i stand efter sejre mod RB Leipzig og Union Berlin samt en uafgjort ude mod Dortmund.

Der venter stadig et stort stykke arbejde forude, hvis Mainz skal overleve i Bundesligaen, men Bo Svensson kan om ikke andet glæde sig over en god start, der giver optimisme til resten af sæsonen.

Kampe: 6

Sejre: 2

Uafgjort: 1

Nederlag: 3

Mikkel Kirkeskov – Holstein Kiel

Et nyt ansigt i 2. Bundesliga-sammenhæng er Mikkel Kirkeskov, der blev hentet i januar-vinduet og har kontrakt til 2023.

Indtil videre har Kirkeskov spillet to kampe for Holstein-Kiel i 2. Bundesliga, hvor han fik debut mod Paderborn, inden han i den seneste runde mod Eintracht Braunschwerig fik chancen fra start. Det udnyttede Kirkeskov, som stod for et oplæg i 3-1-sejren.

Kirkeskov var på bænken i pokalsensationen mod Bayern München i DFB-Pokal, mens han til gengæld spillede fuld tid i den efterfølgende runde i pokalturneringen, hvor Holstein-Kiel igen måtte ud i straffespark, denne gang mod Darmstadt, før man sikrede sig videre avancement.

Det er i hvert fald spændende med Kirkeskov i Holstein-Kiel, der virker til at have tiltro til venstrebacken, der altså har været i aktion i de to seneste spillerunder.

 

Kampe: 3

Mål: 0

Assists: 1

 

 

 

Nikolas Nartey – SV Sandhausen

Nikolas Narteys lejeophold i Sandhausen har indtil videre været en stor succes, hvor midtbane-talentet har fået den nødvendige spilletid for at kunne udvikle sig – og blive modnet til Bundesligaen.

Desværre har Nartey været skadesramt i hele januar måned, inden han i seneste runde mod FC St. Pauli blev skiftet ind med en halv time tilbage. Det er for Nartey et spørgsmål om at fortsætte med at klø på, for det tegner rigtig godt for midtbanespilleren, der har en stor rolle på Sandhausen-mandskabet.

 

Kampe: 16

Mål: 0

Assists: 1

 

Asger Sørensen – FC Nürnberg

Selvom det rent resultasmæssigt ikke er den bedste sæson for Nürnberg, så bliver Asger Sørensen ved med at være fast mand. Det er kun en karantæne, der skulle afsones, der har holdt danskeren ude af et enkelt opgør i indeværende sæson.

Sørensens sæson har dog – ligesom Nürnberg – været en af dem, hvor det har gået meget op og ned. I den ene runde kan man tabe 5-2 til Hannover, hvor Asger Sørensen blev overmatchtet, hvorefter man i den seneste runde slår Darmstadt med 2-1.

Men der er ikke desto mindre både tillid og tiltro til den 24-årige midtstopper i Nürnberg, og det nyder han godt af. Man kan aldrig være utilfreds med at spille weekend efter weekend…

 

Kampe: 20

Mål: 1

Assists: 0

 

 

 

Andreas Albers – SV Jahn Regensburg

Albers har ikke helt fundet de samme målstøvler frem, som han havde i sidste sæson, men ikke desto mindre er den danske angriber stadig fast mand hos Jahn Regensburg. Siden sidst har angriberen nettet to gange, men ellers har der været stille på målfronten.

Det har også betydet, at Andreas Albers har måtte tage plads på bænken fire gange i indeværende sæson, men han er til gengæld kommet ind i alle kampe. En angriber lever af at lave mål, og det bevidste Albers også i sidste sæson, at han kan – de berømte målstøvler skal bare findes frem fra gemmerne igen. I pokalturneringen brændte han straffe mod Köln, men da hans kollegaer fra pletten var anderledes skarpe er Jahn Regensburg fortsat med i turneringen, hvor de i kvartfinalen skal op i mod Werder Bremen.

 

Kampe: 23

Mål: 6

Assists: 1

 

 

 

Simon Makienok – FC St. Pauli

Jobbet som angriber er nogle gange et utaknemmeligt af slagsen, hvor det at score mål bare er altafgørende. Det er dem, du bliver målt på.

Og netop det at score mål det har Simon Makienok problemer med i øjeblikket, og det fik han også offentligt at vide tilbage i december måned af fra træner Timo Schultz, der ifølge Bild, udtalte, ”Simon vandt ikke én bold. Så behøver han ikke være på banen”, efter et 2-1-nederlag til Braunschweig, hvor han også blev skiftet ud.

Den kritik tog Makienok tydeligvis til sig, da han i det efterfølgende opgør mod Erzgebirge Aue på bare ti minutter sikrede St. Pauli et point med en assist og en scoring. Det momentum har danskeren dog ikke formået at arbejde videre på, da Makienok ikke har scoret siden, hvilket også har betydet, at han har været noget inde og ude af startopstillingen.

I det nye år angriberen også kun spillet 80 minutter ud af 720 minutter, hvoraf han senest kom på banen mod Sandhausen, da der var et minut tilbage. Så lidt en down-periode for den to meter høje angriber.

 

Kampe: 16

Mål: 2

Assists: 2

 

Emil Berggreen – Greuter Fürth

Endelig, friestes man til at sige.

Den 5. december fik Emil Berggreen langt om længe debut for Greuter Fürth, da han blev skiftet ind med 12 minutter tilbage i 1-0-nederlaget til Heidenheim.

Efter et skadeshelvede af en anden verden var det en stor forløsning for den danske angriber at betræde græsset, og det skete faktisk også i de to efterfølgende kampe. Berggreen fik dog kun hhv. 6 og 30 minutter på banen i de omtalte to kampe, hvor Sandhausen og Darmstadt var modstanderen.

Men så skete det igen.

Emil Beggreen løb igen ind i endnu en af hans mange utallige skader, denne gang en lyskenskade. Den har holdt ham ude i 8 spillerunder indtil videre…

Berggreen er bare Danmarks svar på en Pechvogel.

 

Kampe: 3

Mål: 0

Assists: 0

 

Martin Hansen – Hannover 96

Den 30-årige keeper har endnu ikke spillet i indeværende sæson, men hvor han i starten af sæsonen ikke var i truppen, så er han nu på bænken. Det ser ud til, at der skal ske skader hos førstemålmand Michael Esser, hvis Martin Hansen skal få sin debut for Hannover 96 i denne sæson.

 

Kampe: 0

You may also like
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”