bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskeroverblik: Flyvende Yussuf Poulsen og manglende klubskifter

Vi har været i vinterhi i en måned eller to, men nu er vi tilbage for fuld skrue med det store danskeroverblik. Vi ser blandt andet tilbage på en supermåned for Yussuf Poulsen, mens det desværre er blevet til færre spilleminutter til Jacob Bruun Larsen. En, der til gengæld har fået fuld spilletid i samtlige kampe, er Asger Sørensen, der imponerer uge efter uge.

Thomas Delaney – Borussia Dortmund
Delaney er fortsat fast mand hos Lucien Favres mandskab, og selvom Dortmund har en lidt nedadgående kurve i øjeblikket, kæmper Delaney fortsat videre på midten ved siden af makker Axel Witsel. Nu skal vi ikke forsøge at overgøre Delaneys betydning for Dortmund, men måske hans lederegenskaber kunne have været med til at undgå nedsmeltningen imod Hoffenheim, hvor 3-0 blev til 3-3 i kampens sidste kvarter. Thomas Delaney sad i den kamp ude med karantæne efter fem gule kort.

På landsholdsfronten er Delaney igen i år med i kampen om at blive kåret til Årets Mandelige Spiller, mens der altså på klubplan kniber lidt mere, hvor Dortmund i løbet af de sidste par uger har måtte se deres forspring i ligaen skrumpe ind til tre point, mens de er røget ud af pokalen og på vej til at ryge samme vej i Champions League efter at have tabt det første opgør mod Tottenham med 3-0.

Kampe: 26

Mål: 1

Assists: 3

 

Yussuf Poulsen – RB Leipzig
Yussuf Poulsen er flyvende i øjeblikket. Måske vi kunne slette i øjeblikket, for den danske angriber har faktisk været stærkt spillende i gennem hele sæsonen. I weekenden scorede han to mål i 3-1-sejren over Stuttgart, og han er dermed oppe på 12 mål i 22-Bundesliga kampe, hvilket faktisk bringer ham op på fjerdepladsen på topscorerlisten i Bundesligaen.

Yussuf Poulsen scorer ifølge statistikkerne et mål hvert 148. minut, mens det i snit er 0,55 mål pr. kamp. Som vi flere gange har nævnt i disse spalter, så skyldes hans pludselige forvandling til brandvarm angriber ikke, at han som sådan er blevet en bedre afslutter, men simpelthen at han er kommet tættere på mål i Rangnicks system, end under Ralf Hasenhüttl hvor han primært blev brugt på kanten. Måske Åge Hareide skulle overveje at gøre det samme til de kommende landskampe. Om ikke andet har hans præstationer kastet flere pladser på ugens hold i Bundesligaen af sig

Kampe: 33

Mål: 15

Assist: 6

Tag med på vores store fodboldtur i påsken, og oplev højtflyvende Yussuf Poulsen, når RB Leipzig gæster Gladbach i en kamp om Champions League pladserne

 

Jacob Bruun Larsen – Borussia Dortmund
Det bliver i øjeblikket ikke til lige så mange minutter til stjerneskuddet Bruun Larsen, som det var tilfældet før jul, hvor han virkelig slog sit navn fast med scoringer både i Champions League og Bundesligaen. Det bliver mest som indskifter, at Bruun Larsen får chancen, og der er det begrænset, hvor meget væsen, han kan nå at gøre af sig. I de sidste fem Bundesliga-kampe er det også kun blevet til 22 spilleminutter, mens han fik sølle to minutter på Wembley mod Tottenham.

Raphael Guerreiro har presset sig foran danskeren i Bundesligaen, mens Cristian Pulisic var valgt til kampen mod Tottenham. Jacob Bruun Larsen kan så til gengæld trøste sig med, at han fuldt fortjent er blevet kåret til Årets Talent af Spillerforeningen i 2018.

Kampe: 20

Mål: 3

Assists: 2

 

Frederik Rønnow, Eintracht Frankfurt
Det er fortsat meget småt med spilleminutter til Frederik Rønnow, der nu har været i Frankfurt i et halvt år. Den tidligere Brøndby-keeper indledte som bekendt sæsonen som førstemålmand, men hurtigt kom landsholdskeeperen Kevin Trapp til, og sidenhen har han snuppet langt, langt de fleste spilleminutter.

Rønnow har også erkendt, at det ikke har været nemt, og at Trapp er klart nr. 1. ”Jeg havde ikke den bedste kamp mod FC Bayern München, og Eintracht Frankfurt valgte at hente sin gamle landsholdsmålmand Kevin Trapp tilbage fra Paris St. Germain. Han er reserve til landsholdet, og der er ingen tvivl om, at han er nummer et, og jeg er nummer to”, fortalte Rønnow til Horsens Folkeblad tidligere på måneden.

Vi har også skrevet det et par gange, men det er langt fra optimalt for Rønnow, som dog fik lov til at starte inde i den sidste gruppekamp i Europa League mod Lazio, men som får mere end svært med at samle spilletid i foråret, hvor Frankfurt kæmper for at sikre sig europæiske pladser.

Kampe: 6

Clean sheets: 3

 

Frederik Sørensen, 1. FC Köln
Frederik Sørensen kom ikke videre til en ny klub i januars transfervindue, selvom bl.a. Brøndby ifølge Ekstra Bladet skulle have været interesseret i danskeren. Forsvarsspilleren får stadig meget få spilleminutter i Köln, hvor det i de sidste seks kampe er blevet til 35 minutters spil. Statistikkerne er heller ikke rigtig med Frederik Sørensen, der i tre ud af de fire kampe, han har været på banen i 2. Bundesligaen har lidt nederlag. Værst var det i sidste uges kamp mod Paderborn, hvor han kom på banen med 12 minutter igen. Her førte Köln med 2-0, men endte med at tabe 3-2, og Sørensen ragede desuden også et gult kort til sig.

Köln har trods svingende resultater fortsat kurs mod Bundesligaen, men det bliver altså næppe med Frederik Sørensen på holdet, selvom han har kontrakt frem til 2021.

Kampe: 5

 

Andreas Poulsen – Borussia Mönchengladbach
Andreas Poulsen har fortsat ikke fået Bundesliga-debut for Gladbach, men til gengæld er der grund til optimisme for den unge dansker. Gladbachs sportsdirektør Max Erberl har nemlig afvist overfor bold.dk, at danskeren lejes ud, og han forklarer også, at Poulsen har gjort et rigtig fornuftigt indtryk i preseason, hvor han blandt andet kom på overarbejde mod Bayerns nye stjerneskud Alphonso Davies i de to klubbers kamp i Telekom Cup i begyndelsen af januar.

Mens de første Bundesliga-minutter fortsat lader vente på sig, så spiller han fast for klubbens Regionalliga West-hold.

Kampe: 9

 

Nikolas Nartey, 1. FC Köln
Endelig fik den 18-årige dansker debut for Kölns førstehold i 2. Bundesligaen, og han spillede en fuldstændig fejlfri kamp. En lille ikke uvæsentlig detalje er så, at Nartey kun var på banen i cirka seks sekunder. Han kom nemlig ind til allersidst i Kölns vigtige 4-1 sejr mod St. Pauli. Seks sekunder kan vi ikke bedømme nogen udfra, men det er trods alt positivt, at han nu igen byder sig til i kampen om spilletid.

Kampe: 9*

Mål: 0

Assists: 1

*Heraf blot en enkelt kamp i 2. Bundesliga

 

Emil Berggreen – 1. FSV Mainz 05
Til sommer udløber Berggreens kontrakt med Mainz, og skal vi være ærlige, er der nok ikke meget, der taler for, at kontrakten bliver forlænget. Den danske angriber er fortsat muskelskadet, og han har i skrivende stund været ude i 151 dage i træk.

Der virker dog til at være lys for enden af tunnelen, da Berggreen i starten af februar er begyndt at træne med sine holdkammerater igen. Klubben har også udtalt, at man mødes med Berggreen og agenten, når danskeren er fit igen for at diskutere en evt. kontraktforlængelse. Vi håber snart, at se evigt uheldige Emil Berggreen tilbage for fuld skrue.

Kampe: 0

 

Asger Sørensen – Jahn Regensburg
Asger Sørensen har spillet samtlige kampe for Jahn Regensburg i denne sæson, og som om det ikke skulle være imponerende nok, har den 22-årige forsvarsspiller spillet fuldtid i alle 23 kampe i indeværende sæson. Vi tager hatten af for Asger Sørensen, der fortsat er styrmand i forsvaret for Jahn Regensburg, der dog er begyndt at tabe lidt flere kampe her på det seneste.

Danskerens lejeaftale med klubben udløber til sommer, og så er spørgsmålet, hvad der så skal ske. Han er fortsat på kontrakt hos Red Bull Salzburg, men der bør være flere tyske klubber, der har fået øjnene op for Asger Sørensen

Kampe: 23

Assists: 2

 

Jakob Busk – Union Berlin
Jakob Busk må fortsat se langt efter spilletid i Union Berlin. Den danske keeper har endnu ikke været på banen i indeværende sæson, og sådan er livet som andetvalg; surt og kedeligt. Der er ikke andet at gøre end at klø på til træning, og så må man håbe, at der sker en ændring på målmandspositionen på et tidspunkt.

Kampe: 0

 

Brian Hamalainen – SC Dynamo Dresden
Hamalainen er fortsat fast inventar i Dynamo Dresdens startopstilling og scorede for nylig sit første mål for klubben, da han sparkede et straffe i netmaskerne i et 4-3 nederlag til Arminia Bielefeld. Opbakningen til den østtyske klub fejler aldrig noget fra klubbens fanatiske fans, omend klubben roder rundt lidt i ingenmandsland. De bør ikke komme i fare for nedrykning, selvom de endnu ikke har vundet en kamp i foråret.

Kampe: 19

Mål: 1

You may also like
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union
Union Berlin, optakt
Sæsonoptakt: Union Berlin: Jerndefensiven med CL-bold på programmet
Bayern München, optakt, Manuel Neuer
Podcast: Neuers angreb på Bayern, tysk transfervindue og kokainskandale i Frankfurt
Danskere, Bundesligaen,
Sådan går det de danske spillere i Bundesligaen – oktober 2022