bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt og spiltips runde 23: Formkrise i Dortmund, CL-duel og Bayern Münchens onde ånd

Optakt og spiltips runde 23: Formkrise i Dortmund, CL-duel og Bayern Münchens onde ånd

Spændingen om mesterskabet er blevet fornyet, efter Dortmund har sat en del af sit forspring over styr, og nu skal de forsøge at holde distancen til Bayern München, når de møder Bayer 04 Leverkusen i et vesttysk opgør. Bayern München får besøg af sin nemesis fra Berlin, der under Dardeis ledelse har vane for at drille den sydtyske gigant. I kampen om fjerdepladsen farer de nordtyske ulve fra Wolfsburg til Gladbach, hvor de skal forsøge at fuldende sin genoprejsning og nærme sig top fire og Champions League. Vi er klar med optakt og spiltips til en række af weekendens mest interessante kampe i Bundesligaen

 

Optakt: Bayern München – Hertha BSC: Driller Bayerns onde ånd igen mesterskabsaspiranterne?

Spillested: Allianz Arena
Kamptidspunkt: Lørdag kl. 15.30
Dommer: Harm Osmers
TV: Se kampen Bayern – Hertha BSC direkte her

 

Bayern München har genfundet formen efter nederlag til Bayer Leverkusen og har vundet de to sidste kampe i Bundesligaen. Klubben har kun tabt én kamp på hjemmebane og i weekendens runde skal holdet forsøge at fortsætte stimen, når Kovac’ tidligere klub Hertha BSC gæster Allianz Arena. De kan nu se mod førstepladsen, hvor der kun er tre point op til Dortmund.

Dardeis tropper og stærke defensive fundament har dog vist sig svær at dukke for Bayern München. Således har Berlinmuren ikke lukket mål ind i sine to seneste opgør i ligaen og er ubesejret de seneste fire kampe med tre uafgjorte og senest en 2-0 sejr i starten af sæsonen. Senest de to hold mødtes var i DFB pokal, hvor hovedstadsklubben måtte se sig slået efter forlænget spilletid. Og så tabte Bayern jo den omvendte kamp i Berlin med 2-0. Et opgør der indledte en mindre krise for sydtyskerne.

De seneste fem kampe har været svingende for Die Alte Dame, hvor det på hjemmebane er blevet til to point i tre kampe, mens to udekampe har budt på fire point. Det medfører en foreløbig niendeplads med tre point til Wolfsburg på den Europagivende sjetteplads. 

Bayern München må undvære Robben og Tolisso, mens James kan have brug for en hvilepause ovenpå et intenst program. Goretzka, Boateng og Müller er tilbage som alternativer i startopstillingen.

Hertha BSC må undvære en hel snes spillere. Heriblandt Gersbeck, Luckassen, Pekarik, Plattenhardt, Torunarigha, Dilrosun, Kade, Leckie. Derudover er angrebsvetaranen og anfører Ibisevic ude med karantæne. Det kan betyde at Kalou får muligheden ved siden af eller lige bagved  Selke i front. Dardai kan modsat glæde sig over, at Maier er tilbage efter hofteskade.  

Forventede startopstillinger
Bayern München: NeuerKimmich, Süle, Hummels, AlabaJavi Martinez, ThiagoGnabry, T. Müller, F. RiberyLewandowski
Hertha BSC: JarsteinLazaro, Stark, Rekik, MittelstädtLustenbergerGrujic, MaierDudaKalou, Selke

Dom og spiltips
Der er ingen tvivl om, at Bayern München har favoritværdigheden til lørdagens kamp, men Den Gamle Dame har næsten fået for vane at drille det indeværende mesterhold. Dardais habile defensiv kommer til at volde Lewandowski & Co. problemer, ligesom midtugens kamp i Liverpool kan have kostet på kræfterne. Bayern München sejrer med 2-0.

Tror du på, at kampen får under 2,5 mål, så får du lige nu odds 3.20.


Optakt: Borussia Mönchengladbach – VfL Wolfsburg: Duel om CL-pladserne

Spillested: Borussia Park
Kamptidspunkt: Lørdag kl. 15.30
Dommer: Dr. Robert Kampka
TV: Stream kampen og se Bundesligaen live her

De nordtyske ulve fra Wolfsburg drager mod Vesttyskland, når holdet møder Gladbach i en kamp, der kan bringe holdet tættere på top fire. Sæsonens første indbyrdes opgør endte 2-2, så begge hold har revanche til gode.

Gæsterne er under Labbadias ledelse i gang med et comeback i Bundesligaen, efter at have overlevet de sidste to sæsoner på yderste mandat gennem Relegationsspiel. Die Wölfe er ubesejrede de seneste tre kampe med to sejre og en uafgjort, hvilket rækker til en nuværende sjetteplads med otte og seks point til Gladbach og Leipzig på tredje og fjerdepladsen. Chancen for at præstere på udebane har været større for holdet i denne sæson, da de har fået fem point mere end hjemme, derfor kan holdet gå optimistisk ind til en svær udekamp.     

Gladbach lignede længe en seriøs mesterskabsudfordrer, men er blevet overhalet af Bayern München efter de seneste to kampe kun har budt på et enkelt point. Det efter at have indkasseret sæsonens første nederlag på Borussia Park, hvor holdet oplevede en nedsmeltning og tabte 3-0 mod Hertha BSC. Dieter Heckings tropper har ellers haft en formidabel hjemmebane, hvor de er ligaens næstbedste hjemmehold efter Dortmund. Holdet ligger placeret på tredjepladsen og har henholdsvis otte og fem point til første og andenpladsen.

Vil du en tur ned og se Gladbach spille på Borussia Park, så læs mere om vores store fodboldtur i påsken

Hecking mangler skadesramte Doucouré og Raffael til lørdagens kamp, mens Hofmann er tvivlsom. Hvis ikke han bliver klar, kan Zakaria blive afløseren, ligesom Krammer kan erstatte Strobl på midtbanen. 

Labbadia mangler Azzaouim Camacho, Ginczek, der alle er skadesplagede. Det er muligt, at han sætter formation efter ‘never change a winning team’, men en mulig udskiftning kan ske ved, at Mehmedi erstatter Steffen.  

Forventede startopstillinger
Borussia Mönchengladbach: SommerF. Johnson, Ginter, Elvedi, WendtStroblNeuhaus, HofmannHerrmann, T. HazardStindl
VfL Wolfsburg: CasteelsWilliam, Knoche, Brooks, RoussillonGuilavoguiGerhardt, ArnoldSteffen, BrekaloWeghorst

Dom og spiltips
Trods Wolfsburg nuværende form, må Gladbach være favoritter i en tæt kamp på deres stærke hjemmebane. Kampen ender 2-1.

Tror du på, at kampen ender 2-1 og at Gladbachs topscorer Alassane Plea scorer på et vilkårligt tidspunkt, så får du lige nu odds 14.00.

 

Optakt: Borussia Dortmund – Bayer 04 Leverkusen: Gensyn med Bosz for “kriseramte” Dortmund

Spillested: Signal Iduna Park
Kamptidspunkt: Søndag kl. 18.00
Dommer: Christian Dingert
TV: Se kampen mellem Dortmund og Leverkusen her

Dortmund kom flyvende ud af de første tyve runder, men de seneste tre kampe har kun budt på tre point ovenpå tre uafgjorte resultater. Derfor har de fået Bayern München efter sig, og et mesterskab ser ikke længere så sikkert ud. Kan der været gummiben på vej til den gamle mineby?

Gummiben eller ej, så har Dortmund endnu ikke tabt på hjemmebane, og de har en god stime mod Leverkusen, hvor holdet er ubesejret i fire kampe. Seneste Leverkusen sejr fandt sted i oktober 2016, mens seneste sejr på udebane var i august 2014, så der venter en svær opgave, når Peter Bosz vender tilbage til Signal Iduna Park.   

Leverkusen er kommet på sporet under netop Bosz, selvom det er blevet til exit I både pokalen og Europa League. De ligger på en femteplads med fem point til Leipzig på fjerdepladsen. Holdet har kun tabt en kamp af de første fem efter vinterpausen, og de sneste fire kampe i Bundesliga-regi er alle nedt med sejre. Sejrene har budt på målrige kampe med en stabil defensiv, hvor den seneste på 2-0 hjemme mod Fortuna Düsseldorf er vundet med mindst margin. Holdet har kun indkasseret to mål i de første fem kampe, men har omvendt scoret 13 mål. 

Favre må undvære Pulisic, ligesom det fredag kom frem, at anfører og talismand Marc Reus alligevel ikke bliver klar. Dortmund topscorerens fravær har indtil videre vist sig kostbar for Dortmund, men set med danske briller, kan det muligvis give spilletid til Jacob Bruun Larsen, der dog nok begynder på bænken. 

Bosz må undvære Retsos, Bellarabi og Pohjanpalo. Det kan give plads til Paulinho, Alario eller Baumgartlinger på kanten som erstatning for Bellarabi. Derudover kan han glædes over, at Lars Bender er blevet sin skade kvit.Kai Havertz fik et slag og måtte lade sig udskifte i torsdagens Europa Legaue opågør mod Krasnodar, men de seneste meldinger går på, at han bliver klar til kampen mod Dortmund.

 

Forventede startopstillinger:
Borussia Dortmund: BürkiPiszczek, Akanji, Zagadou, HakimiWitsel, DelaneySancho, Götze, GuerreiroAlcácer
Bayer 04 Leverkusen: HradeckyL. Bender, Tah, S. Bender, WendellBaumgartlingerHavertz, AranguizBrandt, Volland, Bailey

Dom og spiltips

Det er en svær kamp at forudsige, da Dortmund er notorisk stærke på Signal Iduna Park, mens de seneste kampe har budt på ustabile præstationer. Omvendt har Leverkusen fået sus under vingerne, hvor de stormer frem og presser på for den Champions League givne fjerdeplads. Derudover vil Bosz formentlig gerne vise sit mandskab frem foran sin tidligere arbejdsgiver. Kampen bliver målrig og ender 3-2 til Dortmund.  

Tror du på, at kampen ender 3-2, så får du lige nu odds 19.00.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg