bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bundesligaens Målhymner – del 2: Karnevalsstemning, dukketeater og Scooter
Optakt, højdepunkter

For at komme den tyske fodboldkultur nærmere, kommer her anden del af de 18 Bundesligaholds målhymner.

Find første del af de tyske målhymner her

 

TSG 1889 Hoffenheim

Bots – “Sieben Tage lang”. Kan høres her.

Selvom der ikke er karneval i Sinnsheim, hvor Hoffenheim holder til, minder deres målhymne mest af alt om noget, man kunne høre til karneval i enten Køln eller Mainz. Melodien er glad og afspejler derfor oftest stemningen, når hjemmeholdet scorer. Selvom bandet Bots er fra Holland, er sangen ”Sieben Tage lang” på tysk, og denne handler om at drikke i syv dage i træk, og da der nævnes ikke direkte hvad, lader vi det være usagt og op til Hoffenheim-fansene, hvad de mon kan drikke syv dage i træk, når der hold netop har scoret.

 

Werder Bremen

The Proclaimers – “500 Miles [I’m gonna be]”. Kan høres her.

Først et tågehorn og så et over 30 år gammelt skotsk musiknummer. Det lyder ikke videre charmerende, men det er altså hvad, man kan høre på Weserstadion. Dog er det ikke hvilken som helst skotsk sang, det er nemlig hittet ”500 miles Miles [I’m gonna be]” med The Proclaimers. Selvom denne sang ikke har noget at gøre med hverken byen eller klubben, har den stadig en legendarisk status blandt mange fodboldfans. Faktisk var det indtil 2016 ikke kun i Bremen, at man kunne høre sangen i forbindelse med en fodboldkamp. Det skotske landshold har nemlig også brugt sangen som målhymne.

 

Eintracht Frankfurt

Franz von Suppé – ”Leichte Kavallerie”. Kan høres her.

Den tyske målhymne, man kunne høre længest tid i en europæisk fodboldturnering, var hverken i Bayern München eller Dortmund. Det var derimod i Frankfurt, der nåede hele vejen til semifinalen i Europa League. Hos Eintracht Frankfurt spilles en lidt atypisk målhymne. ”Leichte Kavallerie” er i stærk kontrast til mange andre rock- eller dancenumre, da der er valgt en ouverture fra en operette. Musikstykket skaber dog en festlig stemning på Commerzbank-Arena, hvor store dele af fodboldeuropa fik lov at opleve et klassisk stykke musik i forbindelse med hjemmeholdets scoringer.

 

VfL Wolfsburg

Rocky Sharpe & The Replays – “Rama Lama Ding Dong”. Kan høres her.

I Volkswagen-byen er det igen et lidt specielt valg. Hjemmefansene på Volkswagen Arena jubler til ”Rama Lama Ding Dong”, der allerede ud fra titlen kan fremstå fjollet og glad. Glæde er måske netop den stemning, man vil sprede efter en scoring, og her er valget af denne målhymne nok ikke helt ved siden af.

Det er også mere følelser end lokal forankring valget af sangen bunder i. Rocky Sharpe & The Replays er nemlig et engelsk band, der hittede i slut 70´erne, og de har ingen tilknytning til den tyske fodboldklub.

  

Borussia Mönchengladbach

Scooter – “Maria [I like it loud]”. Kan høres her.

En efterhånden legendarisk målhymne. Scooters nummer ”Maria [I like it loud]” er en sikker vinder for at kickstarte stemningen til ethvert sportevent. Hvad end om det er i danske håndboldhaller, canadiske ishockeyarenaer eller tyske fodboldstadions skal nummeret nok vække publikum.

Bas er der rigeligt af i Gladbachs målhymne, men en tilknytning til klubben skal man kigge længe efter. Alligevel vil man nok se smil og høre om gode oplevelser, hvis nummeret spilles for en fan af den historiske storklub på Borussia Park.

 

Bayer Leverkusen

Status Quo – “Rockin’ all over the world”. Kan høres her.

Bayer Leverkusens fans fejrer scoringer med en rockklassiker. ”Rockin’ all over the world” skal helt sikkert nok skabe en festlig stemning på BayArena. Fansene havde i hvert fald lidt at juble over på sidste spilledag, hvor klubben gik fra en 5. til en 4. plads, og dermed sikrede klubben sig Champions League-gruppespil fra næste sæson. Mindst tre udenlandske klubber kommer altså på besøg i næste sæson, og de risikerer derfor at opleve, at nummeret bliver spillet, hvis Leverkusen formår at score.

 

RB Leipzig

James Brown – “I feel good”. Kan høres her.

”Godfather of soul” James Brown er manden bag RB Leipzigs målhymne, og sangens titel beskriver nok meget godt, hvad fansene på Red Bull Arena føler om en scoring – uanset om denne er blevet sat ind af danske Yussuf Poulsen på et hovedstød eller et selvmål af modstanderholdets anfører.

Hvor mange af de andre numre, nok bedst eksemplificeret i Münchengladbach med Scooter, er målhymner, som kan festes til, mens soulnummeret ”I feel good” mere ligger op til hygge. Alligevel er Leipzig-fansene nok ikke alle sammen kede af at høre det et par ekstra gange næste sæson.

  

Borussia Dortmund

Pur Harmony – ”Olé jetzt kommt der BVB”. Kan høres her.

Nok en af de mest kendte målhymner i verden og faktisk den mest afspillede i den netop overståede Bundesligasæson, da Dortmund scorede hele 52 mål på hjemmebane, hvilket var flest af alle. Dortmunds ”Olé jetzt kommt der BVB” er en typisk målhymne med en tekst, der omhandler klubben og samtidig kan bidrage til en festlig stemning på Signal Iduna Park. Sangeren Matthias ”Kasche“ Kartner er stor Dortmund-fan, og han har i et interview udtalt, at sangen faktisk har en historie, der fører tilbage til Danmark. I november 1993 spillede Dortmund nemlig mod Brøndby IF i ottendedelsfinalen i Uefa-cuppen. Her blev nummeret ”Go west” med Pet Shop Boys spillet, og her hørte han det og fik hurtigt idéen med at ændre sangen til en Dortmund-sang. Det lykkedes meget godt for ham, og sangen er nærmest uafbrudt blevet spillet på Dortmunds hjemmebane i de seneste 20 år.

 

Bayern München

White Stripes – ”Seven Nation Army”. Kan høres her.

”Åh, åh, åh, åh, åh, åh, åh” lød 49 gange på Allianz Arena i det sydlige Tyskland i den forgange sæson. Selvom Bayern München træner Niko Kovac var udskældt i løbet af sæsonen, endte Bayern for syende gang i træk som tysk mester, og de rødklædtes fans kunne juble til lyden af ”Seven Nation Army”. Sangen er en oplagt målhymne, da den kan skråles med på fra lægterne og nok skal skabe en fest, hvor end den afspilles. Derfor har Bayern München også valgt netop denne sang, som målhymne siden 2011, hvorefter det kun er blevet til én anden plads og derefter syv mesterskaber. Om det er fordi spillerne synes sangen er fed og bare scorer mål på stribe på hjemmebane er ikke sikkert, men sikkert er til gengæld, at ”Seven Nation Army” er et stærkt valg til at fejre scoringer på stadion.

You may also like
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Guide: Fodboldrejse til Holstein Kiel
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Guide: Fodboldrejse til Hansa Rostock
Eintracht Frankfurt, Barcelona, Camp Nou, udebanefans, udebaneture
De største udebaneture i tysk fodbold
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
De mest dramatiske sæsonafslutninger i Bundesligaen