bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 3 Liga > Babelsberg 03 > Babelsberg til kamp for et åbent Europa

Babelsberg til kamp for et åbent Europa

Mens de fleste klubber har en trøjesponsor tilknyttet, er den lille klub i Regionalliga Nordøst gået i en anden retning. Babelsberg har på eget initiativ reserveret pladsen til en international NGO for at sætte fokus på et åbent Europa.

Får tyske fodboldklubber så politisk aktive og klare i deres budskaber som Babelsberg 03, der holder hjemme i Berlin. Da flygtningendebatten for alvor brød ud i det meste af Europa for et par år tilbage, oprettede klubben et hold, Welcome United, udelukende bestående af spillere fra Afrika og Mellemøsten, og overalt på stadion kan du se klistermærker med skriften Refugees are welcome – because no one is illegeal.

Selv i fanshoppen kan du købe klistermærker med skriften “Nazis Raus aus den Stadien”.

Babelsberg tilhører den yderste venstrefløj, og det er næppe forkert at påstå, at ideologi fylder mere end sportslig succes. Op til denne sæson har klubben så igen valgt at aktivt markere sit ståsted, da de i stedet for en kommerciel trøjesponsor på eget initiativ har valgt at give pladsen til organisationen Seebrücke.

En organisation der har til hensigt at sikre bedre sikkerhed og søruter samt bedre rettigheder for flygtninge, der er nødt til at forlade deres hjemland.

“Vi valgte SEEBRÜCKE, fordi det er en europæisk bevægelse, der ikke kun arbejder for at redde flygtninge, men også går ind for en grundlæggende genovervejelse af flugt og migration og placerer flygtninges rettigheder i centrum,” forklarede bestyrelsesmedlem Thoralf Höntze, da samarbejdet med Seebrücke blev offentliggjort.

Udover at give Seebrücke opmærksomhed som ny trøjesponsor, donerer Babelsberg 03 også 5 euro til organisationen, for hver trøje de sælger. Foruden flygtningedebatten har klubben også stort fokus på klimaforandringerne og er igang med et projekt, de kalder “Grünnes Stadion,” hvor formålet er at gøre deres eget stadion så bæredygtigt som muligt og samtidig inspirere deres kollegaer både i og udenfor Tyskland til at følge trop.


 Læs også: Tyske stadioner uden sponsornavne

You may also like
Guldregn i Dortmund – ny kæmpekontrakt med Puma
Når fodbolden markerer sit ståsted