bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Guldregn i Dortmund – ny kæmpekontrakt med Puma

Guldregn i Dortmund – ny kæmpekontrakt med Puma

Borussia Dortmund Puma

Borussia Dortmund har netop offentliggjort en aftale med Puma, som tredobler den hidtillige indtægt i en ny aftale der løber frem til 2028.

Resultater på banen er ofte afhængige af resultater uden for banen, og her har Dortmund netop offentliggjort et  samarbejde, som muliggør større sportslig succes i de kommende år. Siden 2012/13 sæsonen har BVB haft Puma som tøjsponsor, og det fortsætter de også med i de næste mange år, da de sort-gule frem til 2028 vil spille i Puma-trøjer.

Forskellen er bare, at Dortmund hvert år har indkasseret 10 millioner euro for at lade Puma være tøjsponsor, men at de fra 1. juni 2020  fremover vil indkassere hele 30 millioner euro om året, altså en tredobling af det beløb, de får nu.

Puma er ikke kun tøjsponsor i Dortmund, men de er blevet en strategisk partner, hvor de ejer fem procent af aktierne i klubben, ligesom chef Björn Gulden sidder med i bestyrelsen. Håbet hos BVB er, at den nye aftale kan være med til at etablere Borussia Dortmund som en permanent del af top 15 i Europa.

Selvom aftalen er enestående for Dortmund, så er den dog fortsat langt fra de aftaler, som de allerstørste hold kan fremvise. I Bundesligaen er Bayern München ikke overraskende holdet med den største kontrakt for en tøjsponsor, da de får 66 millioner euro årligt fra Adidas.

Samme virksomhed står også for den mest lukrative aftale af dem alle, da det vurderes, at de hvert år betaler Real Madrid hele 120 millioner euro for at få lov til at levere den spanske kongeklubs trøjer.

 

foto :www.bvb.de

You may also like
Dortmunds fans, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – 1. FC Union Berlin
Marcel Sabitzer, Bayern München
Podcast: Kauft Bayern die Liga kaputt, nordtysk krise og stor danskergennemgang
Optakt, Højdepunkter, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund
Højdepunkter: Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund 3-4
Optakt, Højdepunkter, RB Leipzig, Bayern München
Højdepunkter og mål: RB Leipzig – Bayern München 1-4