bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Uge 6. Brødreopgør og revanche efter et 10-0 nederlag

Vi gennemgår en række af de vigtigste kampe denne runde og giver dig statistik, startopstillinger og andre lækre detaljer, så du er godt klædt på til endnu en omgang Bundesliga.

Borussia Monchengladbach – Eintracht Braunschweig

Det har været en blandet start på sæsonen for Gladbach, der har kæmpet gevaldigt med at finde stabiliteten. To sejre på hjemmebane og tre nederlag ude er ikke godt nok for et hold, der har potentiale til at spille med om de europæiske pladser – heller ikke selvom man både har mødt Leverkusen og Bayern.

I fredagskampen mod Braunschweig bør det dog blive til tre stensikre point til die Fohlen. Rent offensivt har man i både Raffael, Kruse og Hermann spillere, der med deres tekniske egenskaber og drive kan volde gæsterne alvorlige problemer. I forrige uge var Klopp ude at sige, at Gladbach i hans øjne var vinderne af transfervinduet med en række kvalitets indkøb til bredden, men i de første fem kampe har Favre faktisk stillet til start med samme 11 hver gang. Sker det også på fredag vil det være en tangering af deres ‘rekord’ fra 1986.

Hos Braunschweig er der en stille optimisme, efter det i sidste uge lykkedes holdet at få sit første Bundesliga-point i 10.333 dage. Den gejst er sammen med en velorganiseret defensiv samt Bellarabi i front, det håb de skal klynge sig til, hvis der igen skal point på tavlen.

Vi har tidligere vaeret lidt efter gæsterne for ikke at have forstærket sig nok op til sæsonen, men i det mindste bor de kunne gøre det bedre end sidste gang de var på besøg i Gladbach i 1984/85 sæsonen, hvor det endte med et 10-0 nederlag – det tredjestørste i Bundesligaens historie.

Bud på opstillinger:

ter Stegen – Jantschke, Dominguez, Stranzl, Daems – Herrmann, Kramer Xhaka, Arango – Kruse, Raffael

Petkovic – Kessel, Bicakcic, Dogan, Reichel – Elabdellaoui, Caligiuri, Theuerkauf, Boland – Bellarabi, Kumbela

Hold øje med:

Arango – Alderen er så småt begyndt at trykke hos Arango, der sagtens kan miste sin plads i løbet af sæsonen. Med sin eminente sparketeknik – uden diskussion Bundesligaens bedste – kan han dog være nøglen til at åbne en formodet dyb defensiv hos gæsterne.

Bellarabi – Er kommet til fra Leverkusen, og han er den spiller hos oprykkerne, der kan levere det ekstra. Gladbachs defensiv har været til at tale med i sæsonens indledning, og skal gæsterne have noget som helst ud af kampen, skal det nok komme fra Bellarabi.

 

Wolfsburg – Hoffenheim

Hjemmeholdet er på mange måder et rigtigt Bundesliga-hold. Ligesom Gladbach og Hannover er der nemlig gevaldig forskel på om holdet spiller ude eller hjemme. To sejre og imponerende spil hjemme, mens det på fremmed græs er blevet til tre nederlag – det samme antal man indkasserede i hele efteråret i sidste sæson.

Til kampen mod Hoffenheim må de se bort fra Gustavo. Brasilianeren der i 67 kampe for Bayern aldrig modtog en udvisning, er i foreløbig tre kampe i hvidt og grønt allerede blevet præsenteret for det røde kort to gange. Lidt paradoksalt når man tager i betragtning, at han skiftede til Folkevogns-klubben for at få mere spilletid.

Man kan sige meget om gæsterne, deres fans og ejer, men en målscore på 14-13 efter fem kampe, må være historien for nu. Det er sjældent kedeligt, når de løber på banen, for med en offensiv der hører til i toppen af Bundesligaen, og en defensiv der hører til i den anden ende, så bliver det som regel målrigt. Et lille betting tip, i en kamp der kan ende hvad det skal være, er derfor at spille på mange scoringer. I de to klubbers hidtil ti indbyrdes dueller er der således scoret 39 gange – altså et snit på knap fire mål per kamp.

Den offensive kreatør, Firmino, er yderst tvivlsom til kampen, og brasilianernes fravær gør alt andet lige Wolfsburg til smalle favoritter i opgøret. Til gengæld kan Hoffenheim glæde sig over, at Modeste og Rudy begge formentlig er friske efter de måtte lade sig udskifte med småskavanker i sidste uges sejr over Gladbach.

Bud på opstillinger:

Benaglio – Träsch, Naldo, Knoche, Rodriguez – Perisic, Diego, Polak, Vieirinha, Caligiuri – Olic

Casteels – Beck, Abraham, Vestergaard, Johnson – Rudy, Herdling, Polanski, Volland, Elyounoussi – Modeste

Hold øje med:

Vieirinha – I kampen mod Schalke var han enestående med flere gode aktioner, men i de fleste udekampe er han blegnet lidt. Kan med sin teknik og hurtige skudafvikling blive en stor mundfuld for Andreas Beck og resten af Hoffenheim-forsvaret.

Volland – Det er ingen hemmelighed, at vi er glade for den unge tysker. Fire scoringer i de sidste fire kampe og over for Wolfsburgs måske svageste led i defensiven, er han manden, der enten selv skal score eller assistere Modeste.

 

 

Hamburg SV – Werder Bremen

Der var engang, hvor slaget om Nordtyskland var et ægte topopgør, men både Hamburg SV og Werder Bremen har de senere år været langt fra den styrke, der i 2009 bragte dem i semifinalen i Euro League. Lige nu er holdene placeret på henholdsvis 15 og 14 pladsen, hvilket i derby sammenhæng ikke er set værre siden 1972/73 sæsonen.

Hjemmeholdet har i de første fem kampe eksperimenteret godt og grundigt med startopstillinger. 4-2-4, 4-2-3-1, 4-4-2 og i sidste kamp mod Dortmund 3-5-2. På nær 4-0 sejren mod Braunschweig er alle formationerne endt med masser af indkasserede mål. 15 af slagsen alt i alt, og dermed er man det hold i ligaen med den dårligste defensiv.

Den statistik, og et par fly rejser frem og tilbage til familien i München, var nok til, at Fink fik sparket i ugens løb. Som midlertidig løsning er Rodolfo Cardoso og Otto Addo forfremmet til cheftrænere, mens det overvejes, hvem der skal overtage tjansen hos dinosauren på sigt. Navne som Babbel, Effenberg, Matthäus og tidligere Bremen-træner Schaaf er alle blevet nævnt som mulige kandidater.

Hos gæsterne begyndte det ellers glimrende med to sejre i de første to kampe, men siden da er det blevet til tre nederlag på stribe, og især sidste uges 3-0 lussing mod Frankfurt på hjemmebane gjorde ondt hos Dutt og co.

Derfor skal Werder Bremen sætte sin lid til, at de kan fortsætte den fine statistik, der hedder fire sejre i de sidste seks kampe mod lokalrivalerne.

Bud på opstillinger:

Adler – Lan, Djourou, Westermann, Janssen – Badelj, Arslan, van der Vaart, Beister, Calhanoglu – Lassoga

Mielitz – Fritz, Prödl, Caldirola, Garcia – Makiadi, Ekici, Kroos, Petersen, Yildirim – Hunt

Hold øje med:

Westermann – Midterforsvaren scorede i sidste runde, men havde også gevaldige problemer med Dortmunds hurtige offensiv. Han er den rutinerede i HSV-defensiven, og det er op til ham at få skabt et solidt fundament, der kan give point.

Hunt – Indtil videre har Werder Bremens offensiv ikke gjort det store væsen af sig. Sølle tre scoringer gør dem til Bundesligaens dårligste offensiv. Skal gæsterne have gang i scoringen mod HSV, skal det formentlig komme fra Hunt.

 

Schalke 04 – Bayern München

Rundens absolut mest interessante kamp. Efter en forfærdelig begyndelse har Schalke vundet sine sidste fire kampe i træk, og meget af den fortjeneste kan tilskrives en enkelt person. Kevin-Prince Boateng. Siden skiftet fra Milan har han drevet sine holdkammerater frem, og han har selv bidraget med to scoringer indtil videre. Der er også kommet en anderledes energi over holdet fra Gelsenkirchen bedst illustreret ved, at holdet i de sidste to kampe har løbet 115,8 kilometer, mens man inden da ‘kun’ løb 111,1 kilometer per kamp.

Mod Bayern står Kevin-Prince overfor sin bror Jerome. De to har tidligere haft deres skænderier – ikke mindst i forbindelse med førstnævntes tackling på Ballack der kostede ham VM 2010 og et beset den efterfølgende karriere på landsholdet. I øjeblikket virker alt dog til at være i skønneste orden mellem de to brødre, der sidst spillede mod hinanden for tre år siden i kampen mellem Ghana og Tyskland ved VM

I de sidste tre kampe er der også lykkedes Schalke at spille til nul, og gentages den bedrift mod Bayern, bliver Timo Hildebrand den 17. keeper i Bundesligaens historie med 100 weiße Westen.

Hos gæsterne er man stadig ramt af skader på den centrale midt, og Lahm ser derfor ud til igen at skulle agere oprydder, mens Rafinha kan se frem til mere spilletid på højre back. De sidste fem gange sydtyskerne har spillet mod de kongeblå, er det alle endt med en sejr, og fortsætter den statistik, kan klubben udover de tre point også glæde sig over, at de når op på 31 kampe uden nederlag. Dermed indhenter  de Dortmund på andenpladsen over længste ubesejrede perioder.

I flere kampe er de forsvarende mestre blevet skudt i skoene, at de har spillet en anelse kedeligt og langsomt, men mod CSKA i midtugen leverede de sæsonens foreløbigt bedste præstation med en knusende sikker 3-0 sejr. Selvom en udekamp i Schalke ikke er en let opgave, stiller Bayern sig næppe tilfreds med en uafgjort, da rivalerne fra Dortmund dermed har mulighed for at skabe et forspring på fire point. Hjemmeholdet vil selvfølgelig forsøge at ride videre på bølgen af succes, så det kan blive en yderst åben og chancerig affære.

Bud på opstillinger:

Hildebrand – Uchida, Matip, Höwedes, Aogo – Höger, Boateng, Neustädter, Farfan, Draxler – Szalai

Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Alaba – Lahm, Kroos, Robben, Müller, Ribery – Mandzukic

Hold øje med:

Kevin Prince-Boateng – Hvad er forskellen på Schalke i begyndelsen af sæsonen og nu? Det korte svar er Boateng. Tre kampe, to scoringer og tre sejre, lyder hans statistisk i Schalke indtil videre og mod Bayern, er det hans vildskab og energi frem ad banen, der skal skaffe hjemmeholdet point.

Lahm – Det ligner endnu en midtbane plads til anføreren, der for nyligt rundede 100 kampe for Tyskland. Er det tilfældet, kommer han til at spille over for Kevin-Prince, og den duel kan meget vel blive altafgørende for kampens udfald.

 

FC Nürnberg – Dortmund

Selvom hjemmeholdet er officiel venskabsklub med Schalke 04, så har Nürnberg faktisk mere tilfælles med de blås rivaler fra Dortmund. Hos BVB har Ilkay Gündogan og Schieber en fortid hos Der Club, mens Feulner og Ginczek alle har en fortid i den sort-gule trøje. Af de fire nævnte er det dog formentlig kun Ginczek, der kan se frem til spilletid. Gündogan er fortsat ude med en skade, mens Schieber og Feulner nok må tage til takke med en plads på bænken.

Generelt er gæsterne hårdt ramt af skader. Udover Gündogan er Piszczek er ude minimum resten af året, Kehl er væk de næste seks uger, og både Hummels og Sokratis er yderst tvivlsomme til kampen. Det kan betyde at enten den unge Saar eller Günter kan se frem til deres Bundesliga-debut.

Hvis man i stedet sætter Bender ned i forsvaret, som det var tilfældet i nederlaget mod Napoli, kan det betyde, at Mkhitaryan i stedet rykkes tilbage i den centrale position, hvilket alt andet lige gør Dortmunds offensiv mindre farlig. Bender spiller i øvrigt sin Bundesliga kamp nummer 100.

 

Hos gæsterne jagter man fortsat sin første sæson sejr, og selvom de ikke er favoritter mod Dortmund, så skal Wiesinger snart til at skaffe point, hvis han ikke vil blive den tredje træner der får sparket.

Umiddelbart har han dog ikke statistikken på sin side. Hans første kamp i spidsen for Nürnberg var mod netop Dortmund, hvor man blev kørt ud af banen med 3-0. Desuden er kun en af de sidste 26 indbyrdes opgør endt med en sejr, og det var tilbage i 2007, hvor de vandt med 2-0.

Til gengæld kan de glæde sig over, at Marco Reus aldrig har scoret mod dem. Det gør nemlig Nürnberg til den eneste klub ud af de de 18 Bundesliga mandskaber, den elegante tysker endnu ikke har fundet vej til målet  i mod.

Bud på opstillinger:

Schafer – Chandler, Nilsson, Pogatetz, Plattenhardt – Hasebe, Stark, Kiyotake, Drmic, Hlousek – Ginczek
Weidenfeller, Grosskreutz, Subotic, Sokratis, Schmelzer, – Sahin, Bender, Blaszczykowski, Reus, Mkhitaryan – Lewandowski

Hold øje med:

Ginczek – Den tidligere Dortmund-angriber har fået en fin start i sin nye klub. Han skal med sin fysik og energi forsøge at skabe uro i en Dortmund defensiv, der har lukket fire mål ind i de sidste to kampe.

Lewandowski – Det er sjældent set, at den eller fysisk stærke polak var så anonym som tilfældet var det i CL-kampen mod Napoli. Brændte en stor chance ved 0-0, og han er sulten efter at revanchere sig. Det kommer til at gå ud over hjemmeholdet.

 

 

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg