bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bayer Leverkusen > Bayern sprudlede, mens Bayer sejlede

Bayern sprudlede, mens Bayer sejlede

Det var både godt og skidt det man så fra de to Bundesliga-klubber, der var i aktion i Champions Leagues første gruppekamp tirsdag aften.

Manchester United 4-2 Bayer Leverkusen

Første gruppekamp på udebane mod Manchester United. Det var nok ikke Bayer Leverkusen-træner, Sami Hyypias, drømmescenarie, men finnen og resten af holdet var dog fortrøstningsfulde før opgøret på Old Trafford. Og det havde man også god grund til at være.

I sidste sæson spillede holdet angrebsivrigt fodbold, havde en god organisation og endte på tredjepladsen efter suveræne Bayern München og Borussia Dortmund. Samme scenarie udspiller sig i Bundesligaen i år, hvor Dortmund og Bayern indtager de to forreste pladser, mens Bayer hænger på få point efter.

Hyypias mandskab er desuden blevet forstærket i forhold til sidste år med bl.a. HSV’s store profil, Heung-Min Son i angrebet og den bosniske landsholdsanfører, Emir Spahic, i midterforsvaret. Begge spillere har leveret flotte præstationer i Bundesligaen i starten af denne sæson, som resten af holdet, og derfor var det også spændende at se, hvordan mandskabet ville præstere mod de engelske mestre på udebane.

Men optimismen dalede stille og roligt på Old Trafford for den tyske klub. Leverkusen blev sat under pres fra start af, og havde svært ved at få pasningsspillet til at fungere. To-tre afleveringer – og så var bolden mistet igen. Lars Bender og Gonzalo Castro manglede, og det kunne i den grad mærkes.

Bender har været ude med en hofteskade og kom først ind i anden halvleg, mens Castro var helt ude af truppen. Afløserne Reinartz og nytilkomne Emre Can havde svært ved at fastholde bolden, og af den grund kom forsvaret også under pres i størstedelen af kampen. Især halsede Emir Spahic efter de kombinationsstærke United-spillere, og den 33-årige midtstopper må nok tage to af målene i 4-2-nederlaget på sin kappe.

Offensiven var også ligeså tandløs. Trioen Sam, Kiessling og Son har ellers fået en forrygende start i Bundesligaen, men United tillod ikke Leverkusen at komme frem på deres banehalvdel mange gange i kampen, og derfor var de tre profiler forbavsende usynlige i opgøret. Dog skal Son krediteres for en fin assist til Rolfes’ mål til 1-1.

Det var ikke en kamp, hvor Leverkusen var tvunget til at få point. Men der skal rettes meget op, både defensivt og offensivt, hvis Leverkusen skal have en chance for at komme videre fra gruppen, som også tæller stærke hold som Real Sociedad og Shakhtar Donetsk. Manchester United kunne og burde have vundet større.

Bayern München 3-0 CSKA Moskva

Helt skidt var det dog ikke for Leverkusens Bundesliga-kollegaer fra Bayern München. Faktisk spillede det sydtyske mandskab deres hidtil bedste kamp under Pep Guardiola, da de slog den russiske ligas førerhold, CSKA Moskva, med 3-0 på hjemmebane.

Grundet skadesproblemer på den centrale, defensive midtbane, måtte Philipp Lahm endnu engang rykke ind på 6’er-positionen. Anføreren har allerede spillet en del gange på den plads under Guardiola – med blandet succes – men mod CSKA var Lahm en af kampens bedste. Den tyske landsholdsback positionerede sig perfekt opgøret igennem og læste spillet fremragende, mens han også holdt en af CSKAs bedste spillere, Honda, helt ude af kampen.

Toni Kroos spillede også en af sine bedre kampe på Allianz Arena. Midtbanespilleren var konstant en spilmulighed for sine holdkammerater, og i første halvleg lavede den 23-årige spiller 57 afleveringer. Alle endte i fødderne på en medspiller.

Kampens spiller var dog uden tvivl unge David Alaba. Østrigeren scorede et fantastisk frisparksmål allerede efter fire minutters spil og lagde på ren Laudrupsk vis op til Robbens 3-0 mål i anden halvleg. Derudover vandt Alaba næsten alle sine dueller og var utrolig pasningsstærk kampen igennem.

Det var Bayern også generelt som hold. Holdets styrke har altid været den boldbesiddende fodbold, og efter Guardiola er kommet til, har der været endnu mere fokus på at beholde bolden i egne rækker. Spillerne har indtil videre haft svært ved at udføre Guardiolas idéer til fulde på banen, men i kampen mod CSKA var der meget, der lykkedes.

Det er tydeligt at se, at Bayern er gået over til at spille en form for fodbold, som FC Barcelona var kendt for under Pep. I stedet for at spille mere fremadrettet og direkte fra start af, som man gjorde under Heynckes, bliver der nu brugt flere pasninger og mere tålmodighed for at åbne et defensivt hold op. Bayerns problem i Bundesliga-kampene hidtil har været, at der er blevet taget for mange unødvendige berøringer, imens spillet blev bygget op. Disse berøringer blev minimeret i går, og det klædte holdet. Spillet blev mere dynamisk, og det resulterede i, at der blev skabt flere chancer.

Når Bayern mistede bolden, var det også tydeligt at se, at Pep Guardiola har taget Barcelonas hurtige generobringspres med til München. De forreste spillere pressede russerne højt på banen igennem hele kampen, og når de tyske mestre mistede bolden, gik der kort tid, før Bayern igen var i boldbesiddelse.

3-0 – et godt resultat og en god start for Bayern, men den rigtige test i gruppen kommer først, når Manchester City er på programmet.

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på
Tilskuersnit for Bundesligaen
50+1 reglen og Bayer Leverkusen – Pandoras pilleglas?
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale