bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Uge 5. Målrig evergreen og gensyn med en ungarer

Vi gennemgår en række af de vigtigste kampe denne runde og giver dig statistik, startopstillinger og andre lækre detaljer, så du er godt klædt på til endnu en omgang Bundesliga.

Mainz 05 – Schalke 04

Efter tre sejre i træk kom Mainz ned på jorden igen, da man, trods et føringsmål fra topscorer Nicolai Müller, i sidste runde tabte med 1-4 i Hannover.

I ugens løb fyldte Niki Zimlings skade en hel del i medierne, da Tuchel tilsyneladende var ude med riven efter danskeren, som han beskyldte for falsk ærgerrighed. På pressemødet forud for kampen forklarede Main-træneren dog, at han var blevet misforstået, og at han generelt set var glad for, at Zimling var på landsholdet.

Ellers handlede pressemødet mest om Szalai, der efter et par succesrige år i netop Mainz i sommers skiftede til Schalke. Ungareren der i sin tid i karnevals klubben scorede 21 gange i 79 kampe har fået rigeligt med spilletid i begyndelsen, hvor det er blevet til to Bundesliga mål for sin nye klub. Han kan med al sandsynlighed se frem til endnu en startplads, da det normale førstevalg Huntelaar, fortsat sidder ude med en skade.

To der heller ikke kommer med til kampen er Fuchs og Santana. Østrigeren blev skadet under landsholds tjeneste, mens brasilianeren i ugens løb er blevet syg. Dermed er det formentligt op til Matip og tilbagevendte Höwedes at få styr på den defensiv, der indtil videre har givet 60 chancer væk og lukket ni mål ind.

Bud på opstillinger:

Müller – Pospech, Svensson, Noveski, Park – Geis, Moritz, Baumgartlinger, Müller, Choupo-Moting, Okazaki

Hildebrand – Uchida, Matip, Höwedes, Aogo – Höger, Boateng, Neustädter, Farfan, Draxler- Szalai

Hold øje med:

Pospech – tjekken scorede sidste gang de to hold mødtes i ligaen, men i denne kamp bliver hans primære opgave at få lukket af for Draxler. Lykkes det, er der mulighed for, at Mainz kan få sin første sejr i fem kampe mod holdet fra Gelsenkirchen.

Boateng – tysk-ghaneseren fik sin debut i sidste uges sejr over Leverkusen, og det er tydeligt, at han nok skal blive et stort aktiv for klubben. Kommer med en masse energi, og kan offensivt være med til at tage lidt af ansvaret væk fra Draxler.

 

Bayer Leverkusen – Wolfsburg

Rundens måske mest interessante opgør, og hvor der sagtens kan være rigeligt med mål i vente. Efter en fantastisk start måtte Leverkusen i sidste runde indkassere sit første nederlag i Bundesligaen siden 16. marts. Hjemme på BayArena skal Hyypias udvalgte derfor forsøge at komme tilbage på sporet, og kigger man udelukkende på statistikken ligner det en overkommelig opgave. 16 gange har man taget i mod Wolfsburg, og endnu er ingen af disse opgør tabt. 12 sejre og 4 uafgjorte lyder scoren. Interessant er det også, at ingen af de to klubbers foreløbige 33 kampe er endt uden scoringer.

Til kampen mod Wolfsburg må hjemmeholdet se bort fra Lars Bender, og det giver formentlig mulighed for, at Sim Rolfes igen er at finde i startopstillingen. Anføreren var for et par uger siden ude at klage over manglende spilletid, og han får nu chancen for at vise, at Leverkusen fortsat skal satse på ham.

Hos Wolfsburg har det i denne sæson været meget op og ned. Ude er det indtil videre blevet til to nederlag og ingen scoringer, mens man hjemme har hentet to sejre. Især i hjemmekampen mod Schalke leverede man noget nær det bedste omstillingsspil, der er set i dette års udgave af Bundesligaen. Dieter Hecking, der fyldte 49 år i torsdags, sætter selvfølgelig sin lidt til, at man igen kan ramme det niveau mod Leverkusen.

En af de positive overraskelser for gæsterne indtil videre har været Rodriguez, der fuldstændig har sat sig på pladsen som venstreback. Han var længe tvivlsom til lørdagens kamp, men alt tyder nu på, at han bliver klar, og hans samarbejde med Perisic kan meget vel komme til at gøre ondt på hjemmeholdet.

Bud på opstillinger:

Leno – Donati, Toprak, Spahic, Boenisch, Reinartz, Castro, Rolfes, Sam, Son – Kiessling

Benaglio – Träsch, Naldo, Knoche, Rodriguez – Koo, Gustavo, Diego, Vieirinha, Perisic – Olic

Hold øje med:

Rolfes – kaptajnen er tilbage, men spørgsmålet er hvor længe. Castro og Bender kommer han ikke forbi, så det skal være Reinartz han skal hænge sin hat på. Kampen her bliver derfor vigtig for Rolfes, der må være oplagt efter at vise sig frem fra sin bedste side.

Knoche – Den unge tysker har haft en fantastisk start på sæsonen. Det er blandt andet blevet til mål mod Schalke og i denne uge fik han så debut på U21 landsholdet. Han har uden tvivl masser af talent, men om han kan klare presset fra Leverkusens sprudlende offensiv med Kiessling, Son og Sam er et åbent spørgsmål.

 

 

Bayern München – Hannover 96

Der er ikke meget der tyder på, at Hannover for alvor kan drille Bayern München på Allianz Arena. Godt nok er gæsterne begyndt med tre sejre ud af de første fire kampe, men ellers har man ikke statistikken på sin side. Sidste sejr er tilbage i 2007, hvor Huszti var manden  bag sejrsmålet, men på grund af sit røde kort mod Schalke, er ungareren fortsat ude med karantæne.

Til kampen må Hannover også undvære sin klart bedste angriber i Mame Diouf. Selvom hans afløser Ya Konan rent faktisk stod for Hannovers seneste scoring i München, så holder han ingenlunde samme niveau som Diouf. Derudover er det aldrig lykkes for Mirko Slomka at besejre Bayern, hvad enten han har stået i spidsen for Hannover eller Schalke.

Det er ikke kun gæsterne,  der er hårdt ramt på skadesfronten. Inden sæsonstarten, var det svært at se, hvordan Bayern skulle få plads til alle deres midtbanespillere, men med salget af Gustavo og skader til Martinez, Thiago og Götze, skal man glæde sig over, at det er lykkedes at få Schweinsteiger klar igen.

Sammen med Kroos skal han være med til at dirke Hannovers defensiv op og sørge for, at Bayern, der sidste sæson scorede 98 mål, finder vej til netmaskerne. I denne sæson har holdet godt nok scoret syv mål i de første fire kampe, men med 86 tilspillede chancer giver det blot en udnyttelsesprocent på 8,14.

Bud på opstillinger:

Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Schweinsteiger, Müller, Kroos, Robben, Ribery – Mandzukic

Zieler – Sakai, Sané, Marcelo, Pocognoli – Hoffmann, Andreasen, Prib, Stindl – Konan, Sobiech

Hold øje med:

Kroos – Inden sæsonen begyndte såede vi her på Bulibold tvivl om, hvor meget spilletid der ville blive til Kroos. Skader har gjort, at svaret er rigeligt, men tyskeren, der var det offensive omdrejningspunkt det meste af sidste år, skal til at finde tilbage på det niveau igen.

Sané – Nyindkøbet har i starten vist lovende takter i en defensiv, der sidste år var den næst dårligste. Mod Mandzukic, Robben og Ribery er det vigtigt, at han sammen med den øvrige defensiv finder balancen mellem at stå kompakt uden at stå for dybt.

 

 

Borussia Dortmund – Hamburger SV

Seks sejre i seks kampe og den bedste sæsonstart siden 2001. Dortmund er kommet flyvende fra land og er nu det eneste hold i ligaen med maksimumpoint.  Alligevel er det dem, der har revanche tilgode, når Hamburg kommer på besøg. I sidste sæson lykkedes det nemlig nordtyskerne at besejre Dortmund i begge opgør – herunder en 4-1 lussing på Signal Iduna Park. Dermed var Hamburg sammen med Schalke det eneste hold, der formåede at vinde begge opgør mod BVB.

Op til kampen har der været tvivl om hjemmeholdets offensive trio, Blaszczykowski, Reus og Lewandowski , der alle fik småskavanker under l landskampspausen. På pressemødet forud for kampen gjorde Klopp det klart, at han regner med at de to sidstnævnte bliver klar, mens der først falder en afgørelse om Blaszczykowski umiddelbart inden kampen.

Også hos gæsterne har der i ugens løb været tvivl om, hvem Torsten Fink ville have til rådighed. Ilicevic, Rudnevs og Badelj er alle ude, mens det til gengæld ser ud til at van der Vaart bliver sin skade kvit. Hollænderen er topscorer med foreløbig tre sæsonscoringer på et mandskab, der selv har scoret otte gange, men med ni indkasserede mål også har det andet dårligste forsvar i ligaen.

Mens startopstillingerne fortsat er lidt uklare, så er en ting sikkert. Det kommer ikke til at ende uden mål. Sidste 0-0 kamp er tilbage i april 99, og faktisk er BVB-HSV det opgør i Bundesligaen, der har givet flest scoringer gennem tiderne med 329 mål i alt. 168-161 i Hamburgs favør lyder stillingen inden lørdagens opgør.

Bud på opstillinger:

Weidenfeller – Großkreutz, Subotic, Hummels, Schmelzer – Bender, Sahin – Aubameyang, Mkhitaryan, Reus – Lewandowski

Adler – Diekmeier, Djourou, Westermann, Lam – Rincon – Arslan, Jiracek – van der Vaart – Zoua, Beister

Hold øje med:

Hummels – forsvarsspilleren har gennem længere tid haft en spillemæssig krise. På landsholdet er han reduceret til tredjevalg og i sidste rundes kamp mod Frankfurt blev han hevet ud i pausen. Han skal hurtigt finde tilbage til sit gamle niveau, for ellers lurer Sokratis i kulissen. Hans evner til at føre bolden frem kan blive nøglen til at åbne Hamburgs defensiv.

Adler – Muligvis sidste sidste sæsons bedste keeper, men det prædikat har han haft svært ved at leve op til indtil videre. Er heller ikke blevet hjulpet meget af sit forsvar, men har også selv kostet point som i eksempelvis åbningskampen mod Schalke. Skal HSV igen drille Dortmund, skal Adler løfte sit spil.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”