bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Transferüberblick: Hvem klarede sig bedst og værst?

Hvilke klubber kom stærkest ud af transfervinduet? Hvilke skuffede? Vi giver dig svarene i bulibold.dk’s transfer-opsummering.

Tyskland og Bundesligaen er blevet rost til skyerne for tilskuertal, knaldhurtig spillestil og udvikling af en række store talenter, men på ét område kan man ikke følge med det engelske modstykke: transfervinduets sidste dag.

Det er et cirkus uden lige når de sidste transfers skal gennemføres i England, hvor SkySports har helikoptere i luften, rødmossede managers hængende ud af bilvinduer og overgearede studieværter. I Tyskland udgiver Deutsche Fußball Liga et dokument klokken 12 på sidstedagen af transfervinduet, hvor de spillere der er på vej ind eller ud skal være påført, og så lukker vinduet ellers klokken 18.00.

Dette dokument rummede ikke de store overraskelser i denne omgang, men den kroatiske ex-Tottenham-spiller, Niko Kranjčar var at finde, og der gik rygter om et skifte til Werder Bremen eller Wolfsburg, inden han endte i Queens Park Rangers. En transfer der dog gik igennem var japaneren Makoto Hasebes skifte fra Wolfsburg til Nürnberg, hvilket nok var den mest interessante deadlinedag-transfer.

Et skifte der ikke har fået så meget omtale, men som har potentiale til at blive rigtig spændende, er Bayer Leverkusens køb (eller rettere; lejeaftale med købsoption) af den 18-årige finne, Joel Pohjanpalo, der har været rygtet til en lang række europæiske storklubber. Her har Hyypiäs finske forbindelse spillet en rolle og den unge angriber er fluks blevet udlejet til 2. Bundesliga-klubben Aalen, så han kan få noget spilletid og man kan se ham an.

Vi vender nu blikket mod hele sommerens transfervindue og kårer de klubber, der har klaret sig bedst på markedet, og langer ud efter de, der har skuffet. I bedømmelsen vejer faktorer som kvalitet og kvantitet, hvor mange penge der er blevet brugt og den relative styrke i forhold til sidste sæson.

Top 3:

1) Bayer Leverkusen

Klubben skulle erstatte profilen André Schürrle og selvom man missede Kevin de Bruyne, er vores vurdering, at man er kommet godt fra det. Scürrle-pengene kunne dække alle transferudgifterne, heriblandt Heung-Min Son, der kostede under halvdelen af hvad man fik for den hurtige tysker.

Man har derudover lavet et par solide handler og hentet både ungt og rutine for små penge, og da truppen er kommet styrket ud af vinduet og klubben samtidig hentet et plus på €13 millioner, får Bayer Leverkusen førstepladsen på denne liste. Tabet af Carvajal trækker lidt ned, men Real Madrid gjorde brug af deres tilbagekøbsklausul og klubben var derfor prisgivet. Donati ligner dog en fin erstatning.

Ind: Heung-Min Son, Emre Can, Giulio Donati, Roberto Hilbert, Robbie Kruse, Emir Spahic, Konstantinos Stafylidis, Andrés Palop, Eren Derdiyok* (leje), Joel Pohjanpalo*.

Ud: André Schürrle, Daniel Carvajal, Michael Kadlec, Hajime Hosogai, Danien Schwaab, Michael Rensing, Manuel Friedrich.

2) Borussia Dortmund

Mario Götze-exitet ramte i første omgang klubben hårdt, men man er kommet fornuftigt ud på den anden side. De €37 millioner er blevet forvaltet godt og man har fået Pierre-Emerick Aubameyang og Henrikh Mkhitaryan for næsten samme sum. I defensiven er Sokratis en forstærkning i forhold til Felipe Santana, og i alt kommer man ud med et minus på sølle €5 millioner.

Samtidig har klubben været standhaftige i forhold til Robert Lewandowski og holdt på de resterende eftertragtede stjerner. Det kunne have set meget slemt ud for Dortmund, men man har ageret som en topklub og det belønnes her.

Ind: Henrikh Mkhitaryan, Pierre-Emerick Aubameyang, Sokratis.

Ud: Mario Götze, Felipe Santana, Leonardo Bittencourt, Lasse Sobiech, Daniel Ginczek, Julian Koch, Moritz Leitner*.

3) Wolfsburg

Nytilkomne Klaus Allofs fik sin sag for som sportsdirektør, men den gamle Werder Bremen-mand har ageret som en sand brugtvognsforhandler i Volkswagen-klubben. Der er blevet ryddet gevaldigt ud i truppen efter et par år med Felix Magaths indkøbsvanvid, og at det er lykkedes at afhænde over 20 spillere er en præstation i sig selv.

Samtidig har man hentet et par klassespillere i Luiz Gustavo og Timm Klose, der forstærker truppen på udsatte positioner. Man ender godt nok på et minus på €18 millioner, men det er intet i forhold til tidligere transfervinduer, og mange af disse penge kan hentes ind på sparede lønninger.

Ind: Luiz Gustavo, Timm Klose, Daniel Caligiuri, Max Grün, Junior Malanda, Stefan Kutschke.

Ud: Halvandet fodboldhold.

Boblere: Eintracht Frankfurt, Gladbach, Schalke og Stuttgart.

Flop 3:

1) Hamburger SV

Fokus i Hamborg har været på at skrabe nogle penge ind til afbetaling af gæld, og det kan ses på transferaktiviteten. Klubbens største salgsobjekt, Heung-Min Son, røg afsted til en pris en smule under det forventede, men derudover har det været svært at afhænde klubbens reservespillere. Løntunge folk som Slobodan Rajkovic, Gojko Kacar og Robert Tesche er stadig i klubben trods at have stået på transferlisten længe.

Man har brugt lidt under €3 millioner på Lasse Sobiech, Jacques Zoua og Johan Djourou (lejegebyr), mens Hertha-reserven Lasogga skal øge mulighederne i angrebet. Det ser dog tyndt ud og der er langt til et navn som Roqué Santa Cruz, som der ellers var snak om tidligere.

At Hakan Calhanoglu er kommet tilbage fra lån i Karlsruher kan meget vel være HSV’s bedste deal denne sæson.

Ind: Jacques Zoua, Johan Djourou, Lasse Sobiech, Pierre-Michel Lasogga*.

Ud: Heung-Min Son, Marcus Berg, Jacopo Sala, Paul Scharner, Dennis Aogo*, Per Ciljan Skjelbred*.

2) Bayern München

Måske en anelse kontroversielt, men i vores øjne sælger man ikke Mario Gomez ustraffet – og slet ikke for sølle €15 millioner. Købet af Mario Götze er på sin vis rigtig godt – han er en klassespiller –  men samtidig en rigtig Bayern-transfer i den forstand, at man i ligeså høj grad har haft i sinde at svække konkurrenten, som at forstærke sig selv. Man kan spørge sig selv om man ville have hentet samme type spiller hvis han spillede uden for Tyskland?

Lidt samme spørgsmål kan man stille til købet af Thiago. Havde Bayern virkelig brug for ham? Det er endnu svært at se hvor han rigtig forstærker holdet, og så er €25 millioner altså mange penge at bruge.

Læg dertil salget af Luiz Gustavo, der også er en anelse kontroversielt, og med et minus på €21 millioner uden at forstærke holdet markant, tillader vi at sætte Bayern på sommerens flopliste.

Ind: Mario Götze, Thiago Alcántara, Jan Kirchhoff.

Ud: Mario Gomez, Luiz Gustavo, Emre Can, Niels Petersen, Anatoliy Tymoshchuk.

3) Eintracht Braunschweig

Det er lidt unfair at placere Braunschweig på denne liste. Klubben har simpelthen ikke midlerne til at agere på transfermarkedet og har nøgternt set ikke ambitioner om at etablere sig som en Bundesligaklub lige pt.

Dette ses også på transferaktiviteten, hvor man har hentet en håndfuld blandede bolscher, med den svingende Simeon Jackson (Norwich) og lejesvenden Karim Bellarabi (Leverkusen) som de mest spændende folk. Det er dog ikke nogen der løfter klubben betragteligt og man fik desuden en våd klud i ansigtet af norske Lars Christopher Vilsvik, som i sidste sekund ikke troede på projektet, og trak sig fra hvad der var blevet Braunschweigs dyreste indkøb siden Paul Breitner i 70’erne.

Braunschweig ender på listen fordi det ikke simpelthen ikke ser ambitiøst nok ud.

Ind: Marco Caligiuri, Jan Hochscheidt, Torsten Oehrl, Timo Perthel, Simeon Jackson, Omar Elabdellaoui, Karim Bellarabi*.

Ud: Ingen nævneværdige.

Boblere: Augsburg, Werder Bremen, Freiburg.

Er du enig i vores gennemgang? Smid gerne en kommentar i feltet herunder eller fang os på twitter! Næste gang kigger vi nærmere på de enkelte handler og kårer de bedste og værste.

(foto: bundesliga.de)

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg? 

2 Responses

  1. Zimmer Frei

    Det smerter lidt, men mine yndlinge fra Freiburg burde altså være på floplisten. De har solgt nøglespillere som Makiadi, Flum, Kruse og Caligiuri, og erstatninger som Hanke, Felix Klaus og Darida virker ikke overbevisende. Det føles som at de har solgt et potentielt spændende europæisk eventyr. Muligvis giver det driftsøkonomisk mening, men som fan sidder man noget slukøret tilbage.

  2. Pingback : Uge 5. Brødreopgør og revanche efter et 10-0 nederlag | bulibold.dk