bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bidder fra den tyske presse: Bundesliga-boom og Özil-kontrovers

Bidder fra den tyske presse: Bundesliga-boom og Özil-kontrovers

Udviklingen fortsætter

Den positive udvikling fortsætter i de øverste tyske rækker. Det viser den årlige rapport fra Bundesligaen. Rapporten [PDF] udarbejdes hvert år, og kortlægger de vigtigste tendenser såsom tilskuertal, økomisk præsteren, spillerudvikling og seertal, blandt meget andet.Bundesligarapport Overordnet set er der fremgang at spore på næsten alle parametre, men især de stadigt voksende tilskuertal er værd at bide mærke i. Således viser rapporten at Bundesligaen og 2. Bundesligaen tilsammen i sidste sæson tiltrak godt 19 millioner betalende tilskuere, en stigning på ca. 5.2% i forhold til året før. Dertil kom at hele 91% af alle tilgængelige billetter blev solgt, samt at hver kamp i Bundesligaen alene i snit tiltrak 44.293 tilskuere. Dermed er Bundesligaen også fortsat verdens mest populære fodboldliga tilskuermæssigt, foran Premier League (34.601), Primera División (28.478) og Serie A (22.493).

En legende takker af

FringsDer bliver ikke et øje tørt i Werder Bremen-lejren lørdag aften når 36-årige Torsten Frings takker for en lang og glorværdig karriere med en testimonialkamp på Weser Stadion. Kampen er blevet navngivet “My last game in green” og er en hyldest til Frings, som nåede at spille mere end 300 kampe for Werders førstehold. Kampen byder også på et gensyn med en anden Werder-legende, nemlig ex-træner Thomas Schaaf, som vender tilbage for en kort bemærkning for at hylde den tidligere Werder-kaptajn.

Ikke et ord om Real

Mesut Özil stod mandag for sommertransfervinduets mest opsigtsvækkende handel, da den tyrkiskfødte assistkönig skiftede tilværelsen i Real Madrid ud med nye udfordringer i Arsenal. Skiftet kom som et chok for de fleste i den spanske hovedstad, og konspirationsteorierne flyder allerede nu i en lind strøm i takt med at fans og tidligere med- og modspillere forsøger at finde ud af hvordan kongeklubben kunne skille sig af med en så vigtig spiller.Özil

Således kunne Madrid-avisen Marca onsdag aften berette at Özils far, Mustafa, i virkeligheden skulle have presset Özil til det overraskende skifte, motiveret af et ønske om en bedre kontrakt. Mesut selv har ikke kommenteret på rygterne, og er i stedet fuldt fokuseret på landsholdssamlingen med det tyske landshold, som møder Østrig i VM-kval’en fredag aften.

Europas bedste…

… hedder Franck Ribéry og spiller i Bayern München. I hvert fald på herresiden. Hos kvinderne faldt valget derimod på 34-årige Nadine Angerer, målkvinde hos australske Brisbane Roar og anfører for det tyske kvindelandshold. Angerer, der med to reddede straffespark i 1-0 finalen mod Norge havde en betydelig del af æren for den nylige tyske EM-titel, blev valgt foran landskvinden Lena Goeßling og svenske Lotta Schelin af en jury bestående af journalister. Angerer blev også kåret til EMs bedste spiller, og kan således tilføre to flotte titler til hendes i forvejen imponerende CV, der blandt meget andet inkluderer fem europamesterskaber og to VM-titler.

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg?