Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Sommerens bedste og værste handler - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sommerens bedste og værste handler

Sommerens bedste og værste handler

Hvilke spillere har været sommerens bedste indkøb og salg? Hvem har købt katten i sækken eller solgt til underpris? bulibold.dk kigger på hele sommerens transfervindue i Bundesligaen og kårer de bedste og værste handler. 

I bedømmelsen vejer faktorer som kvalitet kontra pris, potentiale, behov og styrkelse/svækkelse af holdet.

Det har været en rekordsommer for Bundesligaklubberne på transfermarkedet. De 18 klubber har i alt købt ind for €263 millioner, ny rekord som overstiger sidste sommers rekordforbrug på €247 millioner. For de €263 millioner har man fået 212 nye spillere – et snit på €1,24 millioner pr. nyindkøbt spiller – med Mario Götze som den dyreste for €37 millioner, hvilket var med til at gøre Bayern München til den klub, der spenderede mest. I den anden ende af skalaen finder vi oprykkerne fra Hertha BSC, der kun købte ind for en million euro. 215 spillere blev solgt for en samlet pris på €205,1 millioner.

Generelt vurderer vi at sommerens transfermarkeder har været positivt for en lang række af klubberne. Flere gode handler er blevet gennemført, både når der kigges på økonomi og spillermateriale. Det har derfor også været svært at fremhæve mange dårlige handler, da det ser ud til at vi er blevet forskånet for handler i Tim Wiese- eller Julian Schieber-klassen.

Tiden vil dog vise om vi har ret, men her følger en håndfuld af de bedste og værste handler denne sommer.

De bedste handler

Leon Goretzka fra VfL Bochum til Schalke 04 for €3,25 millioner

Schalke sikrede sig et af de største tyske talenter for noget der ligner håndører. En omdiskuteret klausul gjorde, at Bochum reelt ikke kunne stille noget op selvom det var ved at udvikle sig retsligt. 18-årige Goretzka har allerede fået spilletid i tre Bundesligakampe og indhop i CL-kval og pokalturneringen, og er en spiller vi kommer til at se meget til fremover.

Max Kruse fra SC Freiburg til Borussia Mönchengladbach for €2,50 millioner

På trods af at Freiburg hentede ham fra St. Pauli for €500.000 sæsonen forinden, har Gladbach gjort en fortrinlig handel ved at udnytte klausulen i Kruses kontrakt. Offensivspillerens præstationer har kastet landsholdsudtagelse af sig, og den 25-åriges markedsværdi er mindst blevet fordoblet allerede.

Henrikh Mkhitaryan fra Shakhtar Donetsk til Dortmund for €27,5 millioner

Pierre-Emerick Aubameyang fik den bedste start af Dortmunds to offensive nyindkøb, og kunne som sådan også være på listen, da han kun kostede halvdelen af Magictaryan. Vi har dog på sigt størst fidus til armeneren, der er mere alsidig og målfarlig end ham han erstatter, og vi spår at Henrikh outshiner Götze i denne sæson.

Anthony Modeste fra Bordeaux til Hoffenheim for €3 millioner

Hoffenheim har manglet en goalgetter siden Vedad Ibisevic og selvom Modeste kan vise sig som en enten-eller spiller, er de første tegn lovende. Han har allerede nettet fem gange i samme antal kampe, og scorede 15 mål i Ligue 1 for SC Bastia sidste sæson. Trods lidt store bevægelser besidder han målinstinkt og ser ud til at forbedre angrebet markant – og med et prisskilt på kun €3 millioner ligner det en fornuftig handel.

De værste handler

Mario Gómez fra Bayern München til Fiorentina for €15,5 millioner

Vi har sagt det før, men gentager gerne: At sælge Mario Gómez var en fejl. Man har ikke fået særlig meget ud af det økonomisk og det svækker angrebet markant. Render Mandzukic pludselig ind i en skade ser det tyndt ud oppe foran for mesterholdet, og dét uanset hvor mange falske niere Pep kan mønstre. Over sin karriere på 456 kampe har Super Mario scoret hvert 112. minut og er garant for et to-cifret antal scoringer. Unglaublich.

Raúl Bobadilla fra Basel til Augsburg for €1,50 millioner

I Augsburg er midlerne få og købet af Bobadilla fik flere folk til at spærre øjnene op. Sidst han var i Bundesligaen scorede han kun 8 mål i 59 ligakampe for Gladbach og blev kaldt doven og ugidelig. Det er svært at se, at han skulle kunne forbedre dette målsnit synderligt i en klub, der får det svært i bunden af tabellen. At han så er rendt ind i en 2 måneder lang skade gør ikke just tingene bedre.

Sebastian Langkamp fra Augsburg til Hertha BSC på en fri transfer

Vi er igen efter Augsburg med denne transfer. Langkamp har været holdets bedste defensive kort i de to seneste sæsoner og at man lader ham gå gratis til en direkte konkurrent, er stærkt kritisabelt og kan komme til at koste dyrt.

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg? 

1 Response

  1. En, der både er en “bedst” og “værst” må da være Heung-Min Sons skifte til Leverkusen. HSV havde endelig en angriber, der kunne score mål og samtidig udvikle sig, han blev solgt under vurdering til Leverkusen – en Bundesliga-konkurrent – så en elendig handel af HSV, men en god handel af Leverkusen.