bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Tyskland og England med regnbuearmbånd til kampen på Wembley

Tyskland og England med regnbuearmbånd til kampen på Wembley

Både Manuel Neuer og Harry Kane vil have regnbuearmbånd på, ligesom de to hold vil knæle før kampen, når Tyskland og England mødes i ottendedelsfinalen ved EM.

Hvis skatten findes forenden af regnbuen, så har vi endnu en stor EM-kamp i vente, når England og Tyskland mødes i ottendedelsfinalen på Wembley tirsdag aften.

I hvert fald har begge lande valgt, at anførerarmbåndet bliver i regnbuefarver. Manuel Neuer har båret det i Tysklands kampe indtil videre, og når Die Mannschaft møder England i ottendedelsfinalen, kommer Harry Kane også til at have et regnbuearmbånd på. Det har Det Engelske fodboldforbund FA meldt ud på twitter.

Det tyske landshold vælger desuden at slutte sig til Englands tradition med at tage et knæ før kampen for at støtte Black Lives Matter bevægelsen.

– For vores vedkommende er det således, at vi står for tolerance og er i mod enhver form for diskriminering, og vi viser solidaritet med det engelske landshold. Derfor gør vi det. Der var en bred enighed på holdet, og det var aldrig et spørgsmål ikke at gøre det, forklarede Manuel Neuer på pressemødet forud for kampen mod England.

Regnbuens farver har generelt fyldt meget under et stærk politisk EM. Først ville UEFA indlede en sag mod Tyskland, netop på grund af regnbuearmbånd i kampen mod Portugal, men der trak fodboldforbundet i land.

I stedet forbød UEFA efterfølgende, at stadion i München kunne lyse op i regnbuens farver, da de så det som en provokation mod Ungarn og et politisk statement, hvorfor 46 klubber i Tyskland i stedet lyste deres stadioner op og gennemførte forskellige aktioner, mens der blev delt regnbuefarvede flag ud til tilskuerne på Allianz Arena.

Læs også: Tyskland vil uddele 10.000 regnbueflag

Siden da har flere af UEFA’s egne partnere valgt at benytte sig af regnbuens farver på bandereklamerne under kampene ved EM. Opgøret mellem England og Tyskland fløjtes i gang klokken 18:00.

Foto: www.dfb.de

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til 2. runde ved EM-manager
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker