bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Optakt: England – Tyskland: Farvel til Löw eller nyt vidunder på Wembley?

Optakt: England – Tyskland: Farvel til Löw eller nyt vidunder på Wembley?

Det er England mod Tyskland. Det er en ottendedelsfinale ved EM. Det er på Wembley. Varm op til kampen over alle kampe med en optakt, hvor du får seneste nyt fra begge lande. Hvem er skadet, og hvem spiller fra start?

Kampfakta:

Spillested: Wembley, London, England
Dommer: Danny Makkelie
Kamptidspunkt: Mandag 18:00
TV: TV3+

 

Holdnyt:

 

England:

Med en spinkel 1-0-sejr over Tjekkiet gik England sikkert videre fra deres gruppe, og nu venter så det helt store brag mod Tyskland.

England gik videre fra deres gruppe som etter, og de har holdt nullet i alle deres kampe. Så omend de ikke har været helt oppe at ringe endnu, så har de vist sig fra en stærk side indtil videre, og det er et godt organiseret hold, tyskerne møder i aften.

Både Mason Mount og Ben Chillwell er klar igen, efter de har overstået deres coronakarantæne, men spørgsmålet er, om Gareth Southgate tør satse på de to Chelsea-spillere, efter de ikke har kunne træne med holdet i de seneste ti dage.

Gareth Southgate er i øvrigt på udkig efter revanche, da det var hans brændte straffespark, der i semifinalen ved EM 1996 førte til engelsk exit mod Tyskland.

I de engelske medier er der også blevet spekuleret i, om Southgate kunne forsøge at teste en treback-kæde, som han gjorde det under VM i 2018 med stor succes, men som han endnu ikke har gjort brug af i hele 2021.

 

Tyskland:

Ungarn på hjemmebane blev ikke en lige så nem opgave, som vi havde troet. Tyskerne kom bagud to gange og endte med lige præcis at hente 2-2 hjem og dermed sikre sig andenpladsen i Dødens Gruppe, hvor de nu er eneste tilbageværende hold, efter der er sagt farvel til både Portugal og Frankrig.

Leon Goretzka scorede til 2-2 godt ti minutter før tid, og Bayern München spilleren efterlod et godt indtryk, hvorfor der i de tyske medier spekuleres i, at han begynder inde i stedet for Ilkay Gündogan, der pådrog sig en skade i kampen mod Ungarn. Også Chelseas Antonio Rüdiger har siddet ude de seneste par dage, da han har døjet med forkølelse, men begge er med i truppen.

Nu begynder turneringen for alvor for “Die Mannschaft”. Selvom England er små favoritter, kan Tyskland gå ind til kampen med selvtillid i form af en flot historik, og velvidende om, at England er den klart sværeste opgave frem mod en finale, hvor de i i tilfælde af sejr skal møde vinderen af Sverige og Ukraine, inden Tjekkiet eller Danmark venter i en eventuel semifinale.

Skulle det blive til et exit, så vil det være sidste kamp for Joachim Löw som landstræner for Tyskland efter knap 200 kampe i spidsen for landsholdet.

Læs også: Neuer og Kane med regnbuearmbånd på Wembley

 

Bud på startopstillinger:

England: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Chillwell; Rice, Henderson, Grealish; Foden, Kane, Sterling
Tyskland: Neuer; Ginter, Hummels, Rüdiger; Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens; Müller, Havertz; Gnabry

 

Vidste du, at…:
siden VM-finalen i 1966 har England mødt Tyskland syv gange på Wembley, og tyskerne har endnu ikke tabt? Fem sejre og to uafgjorte lyder den imponerende statistik.

 

Dom:
Den er svær at spå den her, men vi tror, at England vinder 1-0 trods tyskernes gode historik på Wembley.

 

Foto: www.dfb.de

You may also like
DFB, Nationalelf, landshold, Tyskland, EM 2024
Ville Thomas Hitzlsperger være velkommen i Qatar?
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Manuel Neuer eller Marc-André ter Stegen? Den tyske målmandsdebat er igen blevet aktuel
VM 2014, Tyskland, Brasilien, VM-semifinalen, Miroslav Klose, 1-7
Brasilien – Tyskland 1-7: Kampen vi aldrig glemmer
Optakt, BVB, Borussia Dortmund, spilletidspunkter
Optakt: Borussia Dortmund – Schalke 04: Det 99. Revierderby i Bundesligaen