bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Tæt bundkamp i Bundesligaen – Hvem rykker ned?

Tæt bundkamp i Bundesligaen – Hvem rykker ned?

Bundesligaen nærmer sig sin afslutning, og mens guldet er placeret, så er det anderledes tæt i bunden. Fem hold ligger inden for fire point med tre spillerunder tilbage. Vi tager temperaturen på samtlige fem nedrykningskandidater og spår, hvem der må en tur ned i 2. Bundesliga.

Med tre runder tilbage af dette års Bundesliga, er der garanteret drama frem til sidste spillerunde. Hamburger SV, Paderborn, Freiburg, Hannover 96 samt Stuttgart er alle i overhængende fare for at rykke ned.
Samtlige hold møder hinanden på kryds og tværs i de kommende uger og fire af dem er endda i indbyrdes opgør på allersidste spilledag. Kan Paderborn overraske alle eller må de to traditionsklubber HSV og Stuttgart en tur ned at vende. Vi ser på det aktuelle formbarometer og giver et bud på slutstillingen

 

 

Hamburger SV
Placering: 14
Point: 31
Målforskel – 26
For blot et par uger siden så det næsten håbløst ud for Hamburger SV, der som bekendt er eneste klub, der aldrig nogensinde har været ude af Bundesligaen. I hvert fald var vores podcast panel forholdsvis enige om, at HSV ville tage sig af den ene nedrykningsplads. Men mod to sejre i træk har brandslukker Bruno skabt fornyet optimisme i det nordtyske. Det virker forholdsvist solidt, det han på kort tid har fået bygget op, og samtidig er nøglespillere som van der Vaart og ikke mindst Lasogga begyndt at træde i karakter. Lasogga var om nogen manden, der forhindrede nedrykning i sidste sæson og med ham tilbage på måltavlen, er HSV for første gang i lang tid igen over stregen. Af de fem nedrykkerhold er de desuden det mandskab med det bedste slutprogram, så uret på Imtech Arena kan formentlig få lov til at gå sin vante gang minimum en sæson endnu.

Restprogram:
Freiburg (Hjemme) Uafgjort
Stuttgart (Ude) Uafgjort
Schalke (Hjemme) Uafgjort

Paderborn
Placering: 15
Point: 31
Målforskel – 30
Selvom de sluttede efteråret på en flot tiendeplads, så har de gennem hele sæsonen været det mest oplagte bud på en nedrykker. Sidste rundes sejr aftjener dog respekt hos Paderborn, der indtil da virkede til at spille uden selvtillid. 0-11 lød deres målscore i de seneste fire udekampe, men Breitenreiter og co. virker til at ville spille med om overlevelse frem til det sidste. Kvaliteten i truppen er dog ikke til at sikre sig de nødvendige point, og med et vanskeligt slutprogram er det ikke sikkert, at selv en sejr i sidste spillerunde mod Stuttgart vil sikre en ny sæson. Det ligner dermed en hurtig tilbagevenden til 2. Bundesliga for Paderborn.

Restprogram:
Wolfsburg (Hjemme) Nederlag
Schalke (Ude) Nederlag
Stuttgart (Hjemme) Nederlag 

Freiburg
Placering: 16
Point: 30
Målforskel – 11
Første hold lige under stregen. Det er svært at blive kloge på Breisgrau-brasilianerne. Den ene uge henter de point ude mod Schalke for senere at tabe hjemme til Paderborn. Kontinuitet har generelt været en mangelvare for Freiburg og Streich, der især har haft det svært, når lejesvenden Nils Petersen har siddet ude. I weekenden var han dog tilbage i målscorens rolle, og han er om nogen livlinen, hvis Freiburg skal overleve i ligaen. Af de fem nedrykningskandidater har Freiburg formentlig det sværeste tilbageværende program, men til gengæld kan deres målscore i sidste ende vise sig at være et ekstra point værd. De møder desuden to af de direkte konkurrenter i de sidste par runder, så klubben har skæbnen i egne hænder.

Restprogram:
Hamburger SV (Ude) Uafgjort
Bayern München (Hjemme) Nederlag
Hannover 96 (Ude) Nederlag 

Hannover 96
Placering: 17
Point: 30
Målforskel – 18
Vi spåede allerede i vores optakt til forårssæsonen, at Hannover havde overpræsteret i efteråret, og at de kunne gå et svært forår i møde. Vi skrev endda, at det kunne blive en lang sæson, hvis de først kom ind i en serie af kampe uden sejre, men vi havde alligevel ikke regnet med, at den serie skulle løbe helt frem til tredje sidste spillerunde. Klubben har først (for) sent indset, hvor alvorligt det står til, og selvom Frontzeck sikrede et flot point ude mod Wolfsburg, efter de var nede med 2-0, så røg holdet for første gang i sæsonen under stregen. Hannover var også i sidste sæson involveret i nedrykningskampen efter et skidt forår, men ligesom ved den lejlighed, tror vi på, at de igen sikrer sig overlevelse. Det kræver dog formentlig en sejr i den sidste kamp hjemme mod Freiburg.

Restprogram:
Werder Bremen (Hjemme) uafgjort
Augsburg (Ude) Nederlag
Freiburg (Hjemme) Sejr

 

Stuttgart
Placering: 18
Point: 27
Målforskel – 22
Med sejre til henholdsvis HSV og Paderborn er der nu tæt på uendeligt langt op til redning for Stuttgart. De tyske mestre anno 2007 er i overhængende fare for at rykke ud, og var det ikke for et formidabelt slutprogram, var det svært at se, hvor man skulle finde optimismen. Med en væsentlig dårligere målscore end eksempelvis Freiburg kræver det minimum fire point, hvis Die Schwaben ikke skal rykke ned for første gang siden 1975. Holdet virker ikke for alvor til at have den nødvendige balance, og defensiven lukker simpelthen for mange mål ind, til at vi tror på Stuttgart kommer over stregen, men en tredjesidsteplads og to relegationskampe mod nummer tre i Bundesligaen er inden for rækkevidde.

Restprogram:
Mainz (Hjemme) Uafgjort
Hamburger SV (Hjemme) Uafgjort
Paderborn (Ude) Sejr

Slutstilling:
14) Hannover 34 point
15) Hamburger SV 34 point
————————-
16) Stuttgart 32 point
————————
17) Freiburg 31 point
18) Paderborn 30 point

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt: RB Leipzig – Schalke: Rykker Schalke ned igen?
Schalke 04, maskot, Comebacks
Hvem rykker ud af Bundesligaen 2022/2023
2. Bundesliga, medlemmer
Optakt til 24. runde i 2. Bundesliga: Er det nu, at HSV dummer sig?
1. FC Kaiserslautern, Relegation, 2. Bundesliga 2022/23
Optakt til 2. Bundesliga 2022/2023 – Rykker HSV endelig op?