bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt – VfL Wolfsburg: Mere end et subtophold?

Sæsonoptakt – VfL Wolfsburg: Mere end et subtophold?

Sidste sæson:

Nr. 7 i Bundesligaen

For lidt over et år siden tog den østrigske træner Oliver Glasner hul på sin første sæson i Volkswagen-byen, og han fik en god start. Efter ni kampe lå Wolfsburg på en 4.-plads, og de var fortsat ubesejrede.

Efter den gode start gik det lidt mere op og ned og frem og tilbage, men på intet tidspunkt i sæsonen lå “die Wölfe” under 10.-pladsen, og i Europa League gik de også videre fra gruppespillet.

Efteråret var i grove træk en succes, hvis vi da ellers ser bort fra det voldsomme 6-1-nederlag på hjemmebane mod RB Leipzig i pokalen, hvor Wolfsburg blev splittet ad.

Som foråret skred frem, kunne de ikke holde trit med den absolutte top, og Wolfsburg og Hoffenheim kæmpede i stedet en indædt kamp om at slutte på sjettepladsen og sikre sig den direkte adgang til Europa League. En kamp som Hoffenheim i sidste ende vandt, da Wolfsburg blot vandt en af sine sidste fire kampe i sæsonen.

I Bundesligaen formåede Folkevognsklubben hverken at slå hverken Bayern München, Borussia Dortmund eller RB Leipzig, hvilket også indikerede, at Glasners mandskab manglede det sidste for at kunne blande sig i kampen om top 4.

De endte sæsonen 16 point bag Gladbach på 4.-pladsen, hvilket alligevel er en del for et hold, vi ved sæsonstarten havde troet måske kunne spille med i kampen om Champions League-placeringer.

Europa League eventyret sluttede mod Shakthar Donetsk, hvor de røg ud med samlet 1-5.

Transfers:

I sommerens transfervindue har Wolfsburg været på udkig efter unge talenter. De har hentet den 18-årige polske angriber Bartosz Bialek fra den polske Ekstraklasa-klub Zaglebie Lubin, og så har de også hentet den 20-årige franske midtstopper Maxence Lacroix i den franske Ligue 2-klub FC Sochaux. Begge har kostet 5 millioner euro.

Desuden har Wolfsburg fået Yunus Malli og Jeffrey Bruma tilbage fra lejeaftaler med henholdsvis Union Berlin og Mainz.

Midterstopperen Felix Udokhai har efter et lejeophold hos Augsburg fået gjort sin aftale med den sydtyske klub permanent, mens Marcel Tisserand er blevet solgt til den tyrkiske gigant Fenerbahce.

Robin Knoche har ikke fået forlænget sin kontrakt, og efter at have tilbragt hele sin professionelle karriere i Wolfsburg fortsætter han nu hos ligarivalerne fra 1. FC Union Berlin.

Kantspilleren John Yeboah er blevet sendt til hollandske Willem ll, og målmanden Phillip Menzel er blevet sendt til Austria Klagenfurt i den næstbedste østrigske række.

Ismail Azzaoui har ikke fået forlænget sin kontrakt, og han står lige nu uden en klub til den kommende sæson. Den spanske midtbanespiller Ignacio Camacho står også uden klub, men det skyldes, at han har valgt at lægge støvlerne på hylden i en alder af 30 år grundet vedvarende skader.

 

Styrket/svækket:

Marginalt svækket

Med de handler Wolfsburg har foretaget, kan vi måske sige, at de er styrket for fremtiden, men selvom de to unge spillere, de har hentet ind kan blive spændende på den lange bane, så har de ikke styrket truppen her og nu. Lacroix er umiddelbart ikke en forstærkning med tanke på, at Wolfsburg har mistet både Knoche og Tisserand i defensiven. Jeffrey Bruma kan dog måske få sin chance nu, hvor to midtstoppere har forladt klubben.

Bialek kan godt blive spændende, men det er dog svært at se, hvordan han lige umiddelbart skulle gå ind og slå målslugeren Wout Weghorst af som spydspids.

 

Sådan går det VfL Wolfsburg i denne sæson:

Som sagt ser de ikke styrkede ud på baggrund af sommerens transfervindue, men de hentede flere spændende spillere ind i sidste transfervindue, og man kan med rette gøre sig forventninger om, at spillere som Xaver Schlager, Joao Victor og Kevin Mbabu er blevet spillet bedre ind på holdet.

Wolfsburg får dog en lidt svær start på sæsonen, da de har midtstopperen Marin Pognaric og begge højrebacks Kevin Mbabu og William ude med skader til at begynde med.

Derudover er skal det også med, at de har et hårdt program frem mod jul, da de skal igennem to kvalifikationsrunder for at kvalificere sig til Europa League. Vi så i den forgangne sæson, hvordan det tærede på kræfterne hos Frankfurt, og med stort set ingen vinterpause kan det komme til at koste dyrebare point for Wolfsburg. Der er egentlig en ganske fin bredde på holdet, så de kan kompensere for de værste skader, men går Wougt Weghorst i stykker, er de hårdt ramt.

Wolfsburg er en del af et rimelig bredt subtop-felt, og sæsonen afhænger måske derfor også lige så meget af, hvor stærke de andre hold er. Hvor står Eintracht Frankfurt, Hoffenheim, Hertha BSC til denne sæson? Hvis de hold præsterer, kan man godt forestille sig, at det bliver svært for “die Wölfe” at komme i Europa, som dog bør være ambitionen.

I deres pokalopgør mod FSV Union Fürstenwalde vandt de relativt overbevisende med 4-1, selvom de ellers kom tidligt bagud i kampen, men det mest positive fra det opgør var egentlig, at João Victor nettede to gange. Den 26-årige brasilianer fik masser af spilletid sidste år, men nåede kun to mål og to oplæg fra sin position som venstre wing, og der skal gerne komme flere mål fra hans fødder, hvis Wolfsburg vil kravle længere op i tabellen.

Også Maximilian Arnold får en vigtig rolle som indpisker og stabilisator. Den 26-årige midtbanemand havde måske sin bedste sæson for Wolfsburg siden 2014/15-sæsonen, der endte med en pokaltriumf, og han virker til at have fundet sig godt til rette med sin rolle under Glasner.

 

Bud på placering:

7-10

 

Bud på startopstilling:

4-2-3-1

Casteels-Mbabu, Brooks, Pognaric, Roussillon; Guilavogui, Arnold; Victor, Mehmedi, Klaus; Weghorst

 

Hold øje med:

Wout Weghorst

Det kan godt være lidt svært at se, hvilken spiller på Wolfsburg-holdet der skulle få det helt store gennembrud i år, så vi vælger at pege på en spiller, der altid er værd at holde øje med. Hollandske Wout Weghorst er nok blandt ligaens mest komplette angribere, og han er farlig inde i feltet.

Lige siden han tiltrådte i Wolfsburg, har han været en nøglespiller for “die Wölfe” med 38 mål og 12 oplæg i 80 kampe. Han har scoret henholdsvis 16 og 17 mål i de seneste to sæsoner, og han er Wolfsburgs bedste våben i kampen om de europæiske pladser.

Foto: vfl-wolfsburg.de

You may also like
Bundesligamanager, holdet.dk, Golden Boy 2022
Ugens duel – Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) mod Erling Håland (Borussia Dortmund)
(Midt)ugens duel – Robert Lewandowski (Bayern München) mod Wout Weghorst (VfL Wolfsburg)
Højdepunkter og mål: Wolfsburg – Eintracht Frankfurt 2-1
Sæsonoptakt: TSG Hoffenheim – Hvad kan Hoeneß præstere i danskerklubben?