bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > (Midt)ugens duel – Robert Lewandowski (Bayern München) mod Wout Weghorst (VfL Wolfsburg)

(Midt)ugens duel – Robert Lewandowski (Bayern München) mod Wout Weghorst (VfL Wolfsburg)

Det er allerede blevet tid til en ny omgang af Ugens duel, hvor vi i dag har et fokus på aftenens opgør mellem Bayern München og VfL Wolfsburg. Her er det henholdsvis Robert Lewandowski og Wout Weghorst, der kan blive afgørende for kampens udfald.

Bundesligaen har i denne uge også en midtuge-kamp, og derfor er der stor mulighed for mål i aften, når Bayern München og VfL Wolfsburg mødes på Allianz Arena. På begge mandskaber har de en farlig herre, og vi vil nu se nærmere på, hvordan Robert Lewandowski og Wout Weghorst kan stoppes.

Den første er Robert Lewandowski, som vi her på Bulibold har et stort fokus på i dag, da vi også har udgivet et stort portræt af hans hårde vej til toppen af europæisk fodbold. Polakken er nærmest ustoppelig i denne sæson, hvor han allerede har scoret 13 mål.

Lewandowski har en næse for mål og står altid på det rigtige sted. Det er som regel inde i boksen, hvor han har scoret 10 af sine 13 mål i Bundesligaen. Kun to gange har han scoret udenfor feltet, og derfor behøver VfL Wolfsburgs Marin Pongracic og Maxence Lacroix ikke at følge med ham, hvis han går ned i banen.

I den fysiske duel er der ikke mange, der kan hamle op med Lewandowski, men det bliver Lacroixs opgave at forsøge i aften. Den 20-årige franskmand har imponeret indtil videre i denne sæson, hvor han har vundet 116 dueller, som er flere end Robert Lewandowskis 95 vundne. Lacroix skal dermed bruge sine 1.90 meter og 88 kg til at kommer sejrigt ud af duellen mod verdens bedste angriber, når det går løs inde i feltet.

Det kræver dog en pragtpræstation af Lacroix, da bolden er svær at vifte fra Robert Lewandowski. Han har i denne sæson mistet bolden 40 gange, men størstedelen af boldtabene er kommet efter dårlig kontrol af polakken og ikke grundet en forsvarsspillers tacklinger.

Hvis Maxence Lacroix lykkedes med at stoppe Robert Lewandowski, skal gæsterne også selv sørge for scoringer nede i den anden ende, hvis de vil have point i aften, og det skal Wout Weghorst sørge for. Hollænderen er gæsternes topscorer, da han står noteret for ni scoringer efter 11 kampe.

Weghorst er især stærk i luftrummet, hvor han både kan gøre sine medspillere og sig selv farlig. Det er her, at han kan komme til at gøre ondt på Jéröme Boateng og David Alaba, da de to midterforsvarer i gennemsnit taber flere hovedstødsdueller, end de vinder per kamp.

Wout Weghorst vinder derimod hele 3.2 dueller i luften per kamp, og det er blevet til 35 vundne dueller i luften i denne sæson. Udover hans evner i luftspillet, skal Bayern Münchens bagkæde også holde øje med, hvilken fod Weghorst har på bolden.

Den hollandske angriber er kun farlig med sit højre, og det bliver tydeliggjort, når man ser nærmere på hans stats for sæsonen. Her er det muligt at se, at han seks gange har scoret med højreskøjten, hvor hans venstre fod derimod er direkte ufarlig, da han otte gange har forsøgt sig med venstre, men aldrig scoret.

Robert Lewandowski og Wout Weghorst har fået en forrygende start på sæsonen, hvor de begge har været flittig foran kassen. Det er de to, at det skal komme fra, hvis henholdsvis Bayern München og VfL Wolfsburg skal sikre sig tre point i aftenens kamp.

De to angribere er dog til at stoppe. Bagkæden hos VfL Wolfsburg skal markere Lewandowski tæt og sørge for at vinde den fysiske duel mod polakken i feltet. Det er her, Lewandowski er farligst, og derfor skal de gå hårdt til ham gennem kampens 90. minutter.

Hvis Bayern München skal have stoppet Wout Weghorst, skal de tvinge hollænderen til at sparke med sit venstre ben. Her har Weghorst ikke været imponerende, og han er derfor meget etbenet. De skal dog være opmærksom på hans luftspil, da han kan komme til at volde Bayerns forsvar problemer i aften, hvis det bliver en duel i luften.

 

Ugens duel.

Statistik i Bundesligaen 2020/2021:

 

Robert Lewandowski:

Kampe: 10.
Mål: 13.
Skud på mål: 40 (4.0 per kamp).
Vundne dueller: 95.
Farligste “våben”: 9 mål via højre fod.

 

Wout Weghorst:

Kampe: 11.
Mål: 9.
Skud på mål: 32 (2.9 per kamp).
Vundne dueller: 124.
Farligste “våben”: 6 mål via højre fod.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til runde 2 i Bundes Manager: Dobbelt op på Bayern