Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Sæsonoptakt: Eintracht Frankfurt – Sprudlende offensiv eller utæt bolværk? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: Eintracht Frankfurt – Sprudlende offensiv eller utæt bolværk?

Sæsonoptakt: Eintracht Frankfurt – Sprudlende offensiv eller utæt bolværk?

Sidste sæson:

9

En tanke, man gik med før sidste sæson, var, hvordan det her hold ville præstere uden Haller og de to banebrydende balkanboys Jovic og Rebic. De var de tre største stjerner på mandskabet, og sidstnævnte vandt stort set DFB-pokalen på egen hånd i 17/18. Men de tre stjerner var blevet solgt til West Ham, Real Madrid og udlejet til Milan forud sidste sæson, og det kunne ses på mandskabet. For hvad gør man, når man lader 41 mål smutte gennem døren? Det betød, at Frankfurt hentede angriberne André Silva på en lejeaftale og Bas Dost til klubben. De to scorede tilsammen godkendte 20 mål i sidste sæson, men der er stadig en god vej op til de tre målscorere fra 18/19-sæsonen. Lige lidt hjalp det i jagten på europæiske pladser, at man havde én af de målfarligste midterforsvarer i Europa i Martin Hinteregger.

Sidste sæson gik Eintracht Frankfurt lige akkurat glip af en kvalifikationsplads til de europæiske turneringer. Det er ellers en turnering, hvor Eintracht Frankfurt har gjort indtryk og både vist på- og udenfor banen, at de besidder international klasse. I sidste sæson blev det europæiske eventyr slukket i ottendedelsfinalen mod Basel efter sejre over Arsenal i gruppen og RB Salzburg i knockout kampene. Men hvad der kendetegnede Eintracht Frankfurts spil i både Bundesligaen, såvel som Europa League, var, at de scorede mål, men at de inkasserede for mange i den anden ende. I Europa League var det dem, der inkasserede flest mål mod sig, ud af holdene, der nåede ottendedelsfinalen.

Det samme gjorde sig gældende i Bundesligaen, hvor de scorede imponerende 59 mål men inkasserede 60 mål. Der var altså både nemt til jubel og tårer på Commerzbank-Arena i Frankfurt. Men med kun 51 i expected goals imod, kunne det blandt andet tyde på individuelle fejl i forsvarskæden, der har været grund til den dårlige statistik over inkasserede mål.

En anden slående kendsgerning for ”Die Adler” var, at de var et af de værste hold på udebane. De tabte 10 af deres 17 udebanekampe i sidste sæson og det mod hold som Freiburg, der var direkte konkurrent om europæiske pladser, men også mod bundholdene Augsburg og Paderborn. Kort sagt, var sæsonen en rutsjebane for Eintracht Frankfurt, der vandt 5-1 over Bayern München men så tabte 1-0 til Freiburg ugen efter. Det var et meget visende billede for klubbens sæson.

 

Transfers:

Indtil videre har man lavet en byttehandel med Hoffenheim, der sender Steven Zuber til Frankfurt og Mijat Gacinovic til Hoffenheim. Desuden har Frankfurt hentet en ung tysk-ghanesisk angriber Ragnar Ache i Sparta Rotterdam for 2 mio. € . Han er født i Frankfurt og scorede sidste sæson fem mål i 19 Eredivisie kampe. Den defensive midtbanemand Lucas Torro er sendt til Osasuna for 2 mio. €.

Overordnet set har der ikke været særlig meget aktivitet på transfermarkedet for Frankfurts side, omend Frankfurter Neue Presse giver udtryk for, at truppen skal trimmes ned, eftersom de ikke spiller Europa League længere. Det kunne blandt andet tyde på Simon Falette, der var udlejet til Fenerbahce sidste sæson, ikke fortsætter i klubben efter sommeren, mens der også har været meldinger om interesse i både Boss Dost og Hinteregger, som Frankfurt dog gerne helst vil beholde.

Gelson Fernandes, Marco Russ og målmanden Jan Zimmermann har alle hængt støvlerne på hylden, mens kontrakten med Jonathan De Guzman ikke er blevet forlænget. Desuden har de fået lånespillerne Barkok, Willems, Tuta og Joveljic tilbage, hvoraf sidstnævnte er blevet lejet ud til Wolfsberger AC. Ligesom hos mange andre Bundesligaklubber er det økonomiske råderum begrænset hos Frankfurt. De har derfor også udstyret fire ungdomsspillere med fuldtidskonktrakter.

 

Styrket/Svækket:

Uændret

Det er svært at konkludere noget ud fra de sommertransfers, de har foretaget sig. Holdet ser på papiret uændret ud, da de har byttet to meget ligeværdige spillere i Gacinovic og Zuber. Der kan dog argumenteres for, at Zuber er en anelse mere fleksibel i den defensive ende, da han også kan dække en venstre wingback, hvorimod Gacinovic hovedsageligt spiller på den offensive midtbane eller på højrekanten.

Eintracht Frankfurt har også flere gange i sæsonen benyttet sig af et tremandsforsvar med tilhørende wingbacks. Sidste sæson var det Filip Kostic, der gjorde sig bemærket på den venstre wingback, og Zuber virker positionsmæssigt som et alternativ eller back-up til Kostic, skulle han blive solgt denne sommer.

 

Denne sæson:

Man kan diskutere længe om spilfilosofi, spillermateriale og opstilling, men en udslagsgivende faktor for Eintracht Frankfurt denne sæson bliver at minimere nederlagene på udebane. På hjemmebane fik Frankfurt et gennemsnit på 1,65 point per kamp, mens de på udebane kun fik 1 point per kamp. Sidste sæson kom de alt for ofte tomhændede tilbage fra udebanekampe, og det kunne man direkte aflæse i deres fejlslagene jagt på europæiske placeringer.

Samtidig kan man argumentere for, at det kan blive en anelse lettere for Eintracht Frankfurt denne sæson, da deres kalender er blevet væsentlig mere overskuelig uden Europa League deltagelse. I sidste sæson skulle de igennem seks kvalifikationskampe, og de var dermed det tyske hold, der med afstand spillede flest kampe før vinterpausen. Det bliver vigtigt for holdet at minimere de præstationssvingninger som sidste sæson bød på, og med én mindre turnering at bekymre sig om, ser det også muligt ud.

Hvis man tager Dannebrogskasketten på og ser på Eintracht Frankfurts trup, så må man nok konstatere, at Frederik Rønnow ikke kommer forbi Kevin Trapp, der statistisk set spillede en meget lignende sæson som i 2014/15, hvor han blev solgt til PSG. Begge sæsoner endte med fire clean sheets i 22 kampe. Desuden var det Trapp, der spillede alle kampe i dette forår på nær én enkelt.

Frederik Rønnows agent, Ivan Marko Benes, har tidligere overfor Bulibold indikeret, at der skal ske noget denne sommer, men i skrivende stund ser det ud til, at den danske landsholdsmålmand fortsætter hos Frankfurt.

For denne sæson gælder det også om at holde den fornemme offensive form, som Eintracht Frankfurt har formået at præstere under træner Adi Hütter. De kreerede tredje flest skud i løbet af sidste sæson, og de var det sjette mest scorende hold i ligaen. Det er altså en rigtig fornem offensiv, der især er kendetegnet ved de offensive wingbacks Da Costa og Kostic. Udfordringen i den kommende sæson bliver altså at holde modstanderne fra at score så hyppigt, som de gjorde sidste år. Om Adi Hütter dertil har en transfer i ærmet, om én af forsvarsspillerne leverer et løft i niveau eller om forsvarskorthuset kollapser, finder vi ud af, når sæsonen fløjtes i gang igen.

Der er ingen tvivl om, at Eintracht Frankfurt gerne vil hurtigt tilbage i Europa League. Det var en stor succes for byen at se holdet præstere så godt i international sammenhæng. Deres klubsang hedder jo trods alt ”Im Herzen von Europa”, og det er i den sammenhæng, tilhængerne gerne ser sig selv. Men man kan dog godt blive en anelse nervøs, om det lykkes for klubben at kvalificere sig til Europa næste år. Med et begrænset transferbudget og flere af de andre midterhold, der har samme ambition om Europa League, bliver der kamp om det begrænsede antal pladser.

 

Bud på placering:

6-10

 

Bud på idealopstilling:

I store dele af sidste sæson spillede Adi Hütter i en 3 – 4 – 1 – 2, og det samme har han gjort i pre-season kampene i denne sæson. Derfor tages der udgangspunkt i en sådan opstilling.

Trapp – Martin Hinteregger, Evan Ndicka/Makoto Hasebe, David Abraham – Filip Kostic/Steven Zuber, Dominik Kohr, Sebastian Rode, Danny Da Costa – Daichi Kamada – André Silva – Bas Dost

 

Hold øje med:

Daichi Kamada

Den offensive japaner fik et mindre gennembrud sidste sæson. Med to mål og fire assists i Bundesligaen kan det være til at overse, men Kamada brillerede fuldstændig i Europa Leauge, hvor han i ti kampe score seks mål og lagde op til to. Da han havde scoret to mål på udebane mod Arsenal, fik man for alvor øje på den 24 årige playmaker. Hvis man ser nærmere på hans heatmap, ser man, at han primært opholder sig i rummene lige foran modstandernes forsvarskæde og bag deres midtbane. Han er dygtig til at finde de huller, der opstår, og drible sig igennem og kreere for sig selv eller holdkammeraterne, og så er han i top ti over spillere med succesfulde driblinger, der afføder et skudforsøg i Bundesligaen.

Det bliver spændende at se, om han kan vedligeholde den fornemme form, han viste i Europa League og gøre den mere kontinuerlig. Hvis han formår at gøre det, så har Eintracht en rigtig dygtig offensiv spiller, der kan være grobund for endnu en sæson med en farlig offensiv.

 

Foto:www.eintracht.de

You may also like
Werder Bremen, Jens Stage, Niclas Füllkrug
Sæsonoptakt: SV Werder Bremen – med eller uden Füllkrug?
Optakt, Bayern München, højdepunkter
Optakt: Bayern München – Eintracht Frankfurt: Kan Lindstrøm sænke de tyske mestre?
Højdepunkter, Optakt, Eintracht Frankfurt, Schalke 04
Højdepunkter og mål: Eintracht Frankfurt – Schalke 3-0. Jesper Lindstrøm scoring efter solotur
Bayern München, fans, medlemmer
Bayern München har flest medlemmer – Frankfurt i top fem