bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) mod Erling Håland (Borussia Dortmund)

Ugens duel – Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) mod Erling Håland (Borussia Dortmund)

Bundesligamanager, holdet.dk, Golden Boy 2022

Det er to af Bundesligaens farligste angribere, der står overfor hinanden, når VfL Wolfsburg og Borussia Dortmund tørner sammen i et utrolig vigtigt opgør. Wout Weghorst og Erling Håland kan derfor blive afgørende for, hvem der stikker af med sejren i topstriden.

Av av en gyser, som vi har i vente lørdag, når Wolfsburg og Dortmund tørner sammen på Volkswagen Arena. Det er kampen om de vigtige Champions League-pladser til næste sæson, hvor hjemmeholdet har den store fordel.

De ligger nemlig inden opgøret placeret på tredjepladsen med fem point ned til Dortmund på femtepladsen, og derfor kan der komme ny spænding i topstriden, hvis gæsterne vinder. Det bliver dermed afgørende, om det bliver Wout Weghorst eller Erling Håland, der får gang i målscoringen.

Læs også: Optakt: Wolfsburg – Borussia Dortmund

De to angribere har i den grad fået nettet til at blafre i denne sæson, og vi vil nu ser nærmere på, hvornår hollænderen og nordmanden er farligst i spillet. 

Weghorst har haft en stor sæson, hvor han har scoret 20 mål i 30 kampe. Her er det tydeligt, at Dortmund-defensiven skal holde et tæt øje på hollænderen, når han bevæger sig ind i feltet. 

Det er nemlig kun her, han er en trussel, da han ikke har scoret nogle mål udenfor feltet. Desuden er Weghorst meget etbenet, da det 14 gange har været højreskøjten, der har sendt bolden ind i netmaskerne.

Weghorst er dog også eminent i luftrummet, hvor han har vundet 91 dueller og scoret fem mål. Han har også fungeret godt som opspilsstation, og derfor skal Dortmunds bagkæde forsøge at neutralisere ham, inden han bliver farlig.

Han står bag 39 afgørende afleveringer i denne sæson, hvor han syv gange er blevet noteret for en assist. 28-årige Weghorst er altså en vigtig brik for Wolfsburg, men nede i den anden ende står der en anden farlig angriber. 

Erling Håland har, vanen tro, også været utrolig farlig foran mål, da han har scoret hele 23 mål i 25 kampe. Men ligesom Weghorst er det kun i feltet, Håland er farlig, da han blot en enkelt gang har formået at score fra distancen.

Dortmunds stjerneangriber er dog heller ikke bleg for selv at tage sagen i egen hånd, da han 39 gange har forsøgt at sætte sin direkte oppasser. Og på trods af sin højde på 1.94 meter har han faktisk haft succes med det 24 gange.  

I de her situationer har Hålands fart haft en stor andel i, at han er kommet forbi sin modstander. Nordmanden er nemlig vanvittig hurtig og er blevet målt til en topfart på hele 36,04 km/t, som selv cykellegenden Thor Hushovd ville være imponeret af.

Både Wout Weghorst og Erling Håland er to farlige angribere, der på deres bedste dage kan smadre alle forsvar i Europa. De kan derfor komme til at gøre meget ondt på modstanderen i lørdagens opgør mellem de to mandskaber, hvis de får for meget plads. 

Begge angribere er kun en trussel inde i feltet, men ude på banen kan de også blive afgørende i andre dele af spillet. Weghorst har været dygtig til at sætte sine medspillere i scene, hvor Håland med sin norske sprinterfart har været vigtig i Dortmunds omstillingsspil.

Ugens duel

Statistik i Bundesligaen 2020/2021:

Wout Weghorst:

Kampe: 30.
Mål: 20.
Assists: 7.
Afgørende afleveringer: 39 (1,3 i gennemsnit per kamp).


Erling Håland:

Kampe: 25.
Mål: 23.
Assists: 5.
Afgørende afleveringer: 25 (1,0 i gennemsnit per kamp).

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – Bochum: Sanchos tilbagekomst
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg? 
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – Werder Bremen: Dortmund jagter førstepladsen