bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund: Kampen om Champions League

Optakt: VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund: Kampen om Champions League

Borussia Dortmund, Wolfsburg, Højdepunkter, optakt

Kampfakta:

Spillested: Volkswagen-Arena, Wolfsburg
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
TV: Xee

 

Holdnyt:

VfL Wolfsburg:

Efter nederlag i de to foregående runder vendte Wolfsburg i onsdags tilbage på sejrssporet, da de slog Stuttgart med 1-3 på udebane, i en kamp hvor de var i kontrol fra start til slut.

Wolfsburg plads i top-4 har længe set sikker ud, men her mod slutningen af sæsonen, er der genopstået noget spænding omkring den. Lørdagens kamp mod Dortmund er derfor definitionen af en seks-pointskamp. Hvis Wolfsburg taber, så er de kun to point foran Dortmund med tre runder tilbage, og så bliver det en drabelig afslutning på sæsonen.

Men hvis Wolfsburg til gengæld vinder, så er de med tre runder tilbage kun to point fra matematisk at være sikret en plads i top-4. Det kan altså om noget blive en sæsondefinerende kamp lørdag, så der er al mulig god grund til at kigge med.

Renato Steffen er ikke med til lørdagens brag for hjemmeholdet.

 

Borussia Dortmund:

I onsdagens slog Borussia Dortmund Union Berlin på hjemmebane med 2-0 i et opgør, hvor offensiven foldede sig ud, men hvor skarpheden manglede. Bedst illustreret ved en frustreret Erling Haaland, der brændte det ene store tilbud efter det andet inklusiv et tyndt dømt straffespark.

Med ni point i de seneste tre Bundesliga-kampe ser det ud som om, at alvoren for alvor er gået op for Dortmund. Lige nu kæmper de med Wolfsburg og Eintracht Frankfurt om de sidste to pladser i top-4. Dortmund har brug for en sejr lørdag, og spørgsmålet er i virkeligheden, om Dortmund ikke har brug for at vinde deres resterende kampe, hvis de skal være at finde i Champions Leauge næste sæson? Det tror vi.

Når Dortmund er i form, kan de i princippet slå alle hold i Bundesligaen, men deres slutprogram er dog et ret svært af slagsen. Lørdag har de Wolfsburg på udebane, næste runde har de en hjemmekamp mod Leipzig, i næstsidste spillerunde møder et formstærkt Mainz-hold på udebane, og i sidste runde har Leverkusen på hjemmebane. Det er et svært slutprogram at hente at tolv point på, men det kan godt ske, at det bliver nødvendigt.

Først gælder det dog Wolfsburg, og her er det en alvorlig bet, at de må undvære Mats Hummels, efter han indkasserede et unødvendigt gult kort mod Union Berlin. Til gengæld er det positivt nyt, at Jadon Sancho måske er klar til en startplads. Englænderen var flyvende i sit comeback i midtugen.

 

Bud på startopstillinger:

VfL Wolfsburg: Casteels; Mbabu, Lacroix, Brooks, Otavio; Schlager, Arnold; Baku, Philipp, Gerhardt; Weghorst
Borussia Dortmund: Hitz; Morey, Akanji, Can Guerreiro; Bellingham, Dahoud, Delaney; Reus, Sancho; Haaland

 

Dom:

Dortmund har meget at satse i dag, mens Wolfsburg faktisk kan leve ret fint med et point. Det er en svær, næsten umulig kamp at spå om. Den kan virkelig gå alle veje. Det er meget muligt, at Wolfsburg vinder, uafgjort er meget muligt, og Dortmund kan også sagtens vinde. Lad os skyde på, at Dortmund vinder 1-2. Så har vi en drabelig sæsonafslutning i vente.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?