bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FSV Mainz 05 – FC Bayern München

Optakt: FSV Mainz 05 – FC Bayern München

Optakt, highlights, Bayern München, Mainz 05

Kampfakta:

Spillested: Opel-Arena, Mainz
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
TV: TV3 Sport

 

Holdnyt:

 

Mainz 05:

I midtugen fik Mainz en helt fantastisk 0-1-sejr på udebane over Werder Bremen. Tre vigtige point i nedrykningsstriden, og samtidig gjorde sejren også, at Werder nu igen er blevet involveret i den nederste del af tabellen.

Det er på alle måder helt utroligt, hvad Bo Svensson har formået at gøre med sit Mainz-mandskab. Man glemmer næsten helt, at da han overtog holdet i januar, lå de side om side med Schalke på de to nederste pladser i rækken med god afstand op til den anden side af stregen. På det tidspunkt havde de fleste af os nok afskrevet Mainz, og mange af os havde nok endda større tiltro til, at Schalke kunne lave comebacket end Mainz. Da Bo Svensson blev ansat, snakkede nogle om, at han skulle arbejde med holdet i den sidste del af sæsonen, så de kunne blive klar til 2. Bundesligaen.

At Mainz nu med fire runder tilbage af turneringen ligger på 13.-pladsen med fem point ned til stregen er et mirakel, og vi har al mulig god grund til at hive i klaphatten, over det arbejde, Bo Svensson har leveret. Han overtog holdet i 15. spillerunde, og de har siden kun tabt fire kampe.

Så selvom dagens modstander hedder Bayern München, så kan man bestemt ikke være sikker på, at det bliver til et nederlag for “die Nullfünfer” lørdag eftermiddag, når man tænker på hvilken form, de er i lige for tiden. De skal dog fortsat holde kæden stram de sidste par runder, for overlevelse er langt fra sikkert endnu, men hvis de fortsætter det, de har i gang i, så bliver det nok en realitet.

Lørdag mangler Mainz Luca Kilian.

 

FC Bayern München:

I tirsdags slog Bayern Bayer Leverkusen på hjemmebane med 2-0.

Det er ved at være den tid på året igen. Det er forår, og hvis Bayern vinder lørdag, er de endnu en gang tyske mestre. De står til at vinde deres niende mesterskab på stribe, så det er efterhånden ved at blive lidt af en tradition. Udover, at de har vundet titlen så mange sæsoner i træk, er det også værd at nævne, at det i denne mesterskabsstime kun er sket en gang, at Bayern ikke har vundet titlen før sidste spilledag. Det ser bestemt ikke ud som om, at der kommer til at blive spænding til det sidste i år, for selvom Mainz på ingen måde er en let modstander, så har sydtyskerne stadig et par matchbolde.

Robert Lewandowski. Målmaskinen over dem alle er tilbage, og det forventes, at han starter inde i dag. Med fire runder tilbage mangler han fem mål for at tangere Gerd Müllers rekord på 40 Bundesliga-mål i en sæson, og med seks mål overtager han rekorden. Man kan ikke lade være med at blive ked af det på hans vegne over den skade, han fik i landsholdspausen, som gjorde, at han nu har misset fire Bundesliga-kampe og Champions League-kvartfinalen. Hvis han ikke havde fået den skade, havde han måske allerede nu tangeret eller overtaget rekorden, og Bayern havde måske haft en Champions League-semifinale i næste uge. Med fire runder tilbage har Lewandowski dog stadig en god chance, hvis han kommer tilbage i den form, han var i før skaden.

Douglas Costa, Niklas Süle, Corentin Tolisso og Marc Roca sidder ude til lørdagens kamp.

 

Bud på startopstillinger:

Mainz 05: Zentner; St. Juste, Bell, Niakhate; da Costa, Barreiro, Kohr, Boetius, Mwene; Burkardt, Glatzel
FC Bayern München: Neuer; Pavard, Boateng, Alaba, Davies; Kimmich, Goretzka; Sane, Müller, Coman; Lewandowski

 

Dom:

Bayern kommer til at vinde mesterskabet, men vi tror ikke, at de gør det lørdag. De kan måske gøre det søndag, hvis Leipzig smider point til Stuttgart. Mainz er i absurd god form for tiden. De er faktisk et af ligaens mest formstærke hold for tiden, og vi tror godt, at de kan tage det ene point mod Bayern. Vi tror, at den bliver 2-2.

Få spiltips til alle kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby