bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakter > Sæsonoptakt: VfL Bochum: Kan de grå mus danse mere end en sommer?

Sæsonoptakt: VfL Bochum: Kan de grå mus danse mere end en sommer?

VfL Bochum

Sidste sæson:

Nummer 13

Da Bochum den 14. august løb på ind på Volkswagen-Arena i Wolfsburg, var det første gang i 11 sæsoner, at det ellers notoriske elevatorhold spillede i Bundesligaen. Kampen var dog lige til glemmebogen for Bochum, da Robert Tesche fik marchordre i det 4. minut, og selvom Wout Weghorst brændte det efterfølgende straffespark, så måtte Bochum rejse hjem med et 1-0-nederlag i bagagen.

Holdet rejste sig dog allerede i 2. runde, hvor Mainz blev besejret 2-0 hjemme på Vonovia-Ruhrstadion. Målet til 1-0 blev endda senere kåret til Tor des Jahres. Da de næste fem kampe kun udløste et enkelt point, undervejs blev det endda til en 7-0 lussing ude mod Bayern, lignede det en hurtig returbillet for Bochum, der tidligere gik under det lidet flatterende navn ”Die graue Maus der Bundesliga”.

Bochum rejste sig dog og slog medoprykkerne fra Fürth 1-0, og sejren udløste en stime gode resultater, der betød, at Bochum kunne gå til vinterpause på en acceptabel 12. plads.
Foråret bød på både op- og nedture. Klubben leverede bl.a. to fantastiske resultater, da både Bayern og Dortmund blev besejret med hhv. 4-2 og 4-3. Sejren ude mod lokalrivalerne fra Dortmund var endda den, der matematisk sikrede VfL en ny sæson i Bundesligaen. På negativsiden noterede man sig dog, at Bochums hjemmekamp mod Gladbach blev afbrudt, da den ene linjevogter blev ramt af et ølkrus kastet fra den lokale fanblok. Bochum blev siden af DFB dømt til at tabe kampen 2-0.

Nu venter der den svære anden sæson for træner Thomas Reis

Transfers:

Det er et tab, at VFL Bochum måtte sige farvel til topscoreren Sebastian Polter, der fremover tørner ud for lokalrivalerne Schalke 04. Størst er måske alligevel tabet af Maxim Leitsch, der nu skal tørne ud for Mainz 

Klubben har også måttet sige farvel til den unge midterforsvarer Armel Bella-Kotchap, der fortsætter i Premier League hos Southampton, men man har sikret sig en fuldgod erstatning i form den ukrainske landsholdsspiller Ivan Ordets, der kommer fra Dynamo Moskva. Klubben har også købt i det engelske, da man har hentet den engelske højreback Jordi Osei-Tutu på en fri transfer hos Arsenal. Osei-Tutu er en gammel kending, da han i 19-20 sæsonen var udlejet til netop Bochum.
Hos spanske Valladolid har klubben lejet den gambianske landsholdsspiller og højreback Saidy Janko, mens man har hentet Philip Förster og østrigske Kevin Stöger hos ligakonkurrenterne fra Stuttgart og Mainz.

Serbiske Milos Pantovic fortsætter sin karriere i hovedstaden hos Union og bliver erstattet af den erfarne angriber Philipp Hoffman, der er blevet hentet hos Karlsruhe. I kasakhstanske Kairat har man fundet den polske landsholdsspiller Jacek Góralski på en fri transfer.

Endelig er Tim Oermann hentet op fra ungdomsafdelingen, mens den fra Hoffenheim udlejede græske landsholdsspiller Konstatinos Stafylidis har fået en fast kontrakt på Castropher Strasse i Bochum.

Styrket/svækket:

Uændret

VFL Bochum har fundet gode erstatninger for Kotchap og Pantovic. At den erfarne Góralski er kommet til vil helt sikkert styrke både midtbanen samt bredden i truppen, ligesom Janko og Osei Tutu vil give Gamboa konkurrence på pladsen som højre back. Hvis Hofmann viser sig som en fuldgod erstatning for Polter, kan man måske endda slippe afsted med at påstå, at truppen er blevet styrket en smule.

 

Sådan går det VFL Bochum i denne sæson:

Meget anhænger af, om klubben kan præstere lige så fint hjemme på Ruhrstadion som i den forgangne sæson, og om Hofmann kan erstatte Polters ti mål. Hofmann har scoret 72 gange i 209 2. Bundesliga kampe, men har endnu til gode at spille på øverste niveau.

Læs også: 51 skud og en scoring – Tyskland har et angriberproblem

De to nye – Schalke og Werder – er givet stærkere end de to nedrykkere fra den forgangne sæson, så konkurrencen for at undgå nedrykning må alt andet lige blive større, da det er svært at udpege en Prügelknabe, som Greuther Fürth viste sig at være.

VfL Bochum har annonceret, at sportschef Sebastian Schindzielorz forlader klubben ved årets udgang, men at man inden vil forlænge træner Thomas Reis´ kontrakt. Reis har tidligere været rygtet til større adresser – bl.a. til Wolfsburg – men en forlængelse med den talentfulde træner, kan give Bochum den ro på bagsmækken, der udløser en sæson på samme niveau som den seneste.

 

Bud på placering:
12-16

 

Bud på idealopstilling
Manuel Riemann – Danilo Soares – Ivan Ordets – Erhan Mašović – Christian Gamboa – Kevin Stöger – Jacek Góralski – Anthony Lusilla – Takuma Asano – Gerrit Holtmann – Philipp Hofmann

 

Hold øje med – Philipp Hofmann

Angriberen der givet bliver vital for Bochums chancer for at overleve endnu engang.
Hofmann, der oprindeligt er et produkt fra Schalkes ungdomsafdeling, ser endelig ud til at være helt klar til at slå til i den øverste række. Han scorede således i godt hver anden kamp for KSC.

 

You may also like
Werder Bremen, Jens Stage, Niclas Füllkrug
Sæsonoptakt: SV Werder Bremen – med eller uden Füllkrug?
Arminia Bielefeld, rejse, fodboldsrejse, fodboldweekend
En fodboldweekend med kampe i Bielefeld, Bochum og Groningen
Optakt, VfB Stuttgart
Sæsonoptakt: VfB Stuttgart – Kører elevatorholdet igen en tur i kælderen?
Bo Svensson, Mainz 05, optakt
Sæsonoptakt – Mainz 05: Mere magi i vente for Bo Svensson og Mainz?