bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > 1. FC Union Berlin > Sæsonoptakt 1. FC Union Berlin – Hovedstadens største klub

Sæsonoptakt 1. FC Union Berlin – Hovedstadens største klub

Union Berlin, optakt

Sidste sæson:

Nummer 5

For en klub, der er vant til at kigge nedad i tabellen – om end den faktisk efter første spillerunde i klubbens første sæson i Bundesligaen lå på en nedrykningsplads – kom Union egentlig godt fra start i sidste sæson. Man skulle således helt frem til 5. runde, før de løb ind i første nederlag. At tre af de første fire kampe endte remis, kom først til for alvor til at gøre ondt, da tabellen blev gjort op efter sidste spilledag.
I løbet af efteråret vandt klubben dog flere og flere kampe og sluttede således efterårstabellen af på en flot 7. plads.

Foråret var næsten en tro kopi. Union vandt en del flotte sejre, men smed især mod bundholdene for mange point. Således lykkedes det kun at hente seks points i de seks kampe mod Greuther Fürth, Arminia Bielefeld og VfB Stuttgart, mens de f.eks. vandt begge kampe mod bysbørnene fra Hertha samt mod RB Leipzig, hvilket bestemt betyder en del for selvforståelsen på de kanter.

Union sluttede sæsonen flot af, men manglede bare en sølle sejr for at slutte foran Leipzig, der i stedet løb med den 4. plads, der giver adgang til denne sæsons Champions League.

Nu må Union ’nøjes’ med Europa League. Det er en forbedring fra sidste års deltagelse i Conference League, og det er ikke så ringe endda, for det der efterhånden er blevet hovedstadens største hold.

 

Transfers:

Union har forstærket sig i forsvaret, da klubben har lejet Diego Leite hos FC Porto og skrevet kontrakt med hollandske Danilho Doekhi, der kommer fra Vitesse Arnheim. Samtidig har Union Berlin også forpligtet Timo Baumgartl, der kun var lejet hos PSV i sidste sæson.

På midtbanen har man forstærket sig med Tim Skarke fra Darmstadt, Janik Haberer, der kommer til fra Freiburg på en fri transfer og Paul Seguin fra Greuter Fürth foruden norske Morten Thorsby, der er hentet i Sampdoria. Vigtigste indkøb til midtbanen må dog være, at Seguins klubkammerat fra Fürth, da Jamie Jeweling ligeledes valgte Union til trods bud fra mange klubber. Jeweling er tysk ungdomslandsholdsspiller og går for at være et stort talent til pladsen som ”fesen nier.” På midtbanen må Union fremover undvære Grisha Prömel, der skifter til Hoffenheim på en fri transfer.

Det helt store spørgsmål er dog, om klubben kan erstatte Taiwo Awoniyi i angrebet. Den nigerianske landsholdsspiller, der scorede i hver anden kamp i sidste sæson, har valgt at skifte til nyrige Nottingham Forest. Han kan blive savnet, også selvom Union har hentet den meget spændende amerikaner Theoson Jordan Siebatcheu, der i daglig tale går under navnet Jordan Pefok, hos Young Boys i Bern. US-amerikaneren har egentlig fået sin fodboldmæssige opdragelse hos Stade Reims, men skiftede inden sidste sæson til Young Boys, som han vandt mesterskabet med og samtidig blev topscorer i den bedste schweiziske liga.

Siebatcheu der med tre mål i to kampe også var med til at slå Leverkusen ud af Europa League i den forgangne sæson, er en spiller, som de forventer sig meget af hos Union. Om han så når op på de 15 mål, som Awoniy scorede, vil tiden vise.

Til angrebet har Union også hentet Milos Pantovic, der kommer til på en fri transfer. Danske Marcus Invartsen er skiftet fast til Mainz, mens man har sendt målmanden Andreas Luthetil Kaiserslautern og i stedet lejet Lennart Grill hos Leverkusen. Grill skal tage kampen op mod klubbens to danske målmænd Frederik Rønnow og Jacob Busk.

 

Styrket/Svækket:

Uændret

Jeg tror, at Siebatcheu kan vise sig at være en fuldgod erstatning for Awoniyi. Klubben har i Grisha Prömel mistet en fast mand på midtbanen, men har købt fornuftigt ind og burde således være dækket.
Det bliver spændende at se den meget spillende midterforsvarer Diego Leite i næste sæson. Han er bestemt en type, der giver flere muligheder i opspillet.

 

Sådan går det Union Berlin i næste sæson:

Bundesligaen er med Werder og Schalke blevet en stærkere række i næste sæson, men måske tiden er forbi, hvor man bare per automatik skal nævne Union Berlin som en del af en potentiel nedrykningskamp.

Union Berlin skal fortsætte sin flotte statistik hjemme på Stadion an der Alten Försterei og så huske, at man også skal spille til, når man møder bundholdene.

Skulle det blive en for stor mundfuld for Siebatcheu at erstatte Awoniyi, så bliver det nok ikke til en 5. plads i den kommende sæson, men mindre kan også gøre det, for berlingerne.

Sikkert er det dog, at Urs Fischers mandskab nok skal blive en pisket frem af Unions meget trofaste fans, så måske kan Bundesligaens eneste rigtige kultklub endnu engang tage fusen på de mere etablerede hold. Og så er det med danske briller interessant, at Frederik Rønnow er udset til at være førstevalg hos Union Berlin efter farvel til Andreas Luthe.

 

Bud på placering:

6-9

 

Bud på startopstilling:

 

Frederik Rønnow – Julian Ryerson – Diego Leite – Paul Jaeckel – Dominique Heinz – Rani Khedira – Genki Haraguchi – Janik Haberer – Sheraldo becker – Theoson Siebatcheu.

 

Hold øje med – Theoson Jordan Siebatcheu

Han er en angriber, der kan spille i flere forskellige systemer og med det navn, så må han da kunne score.

Et andet spændende bud er unge Jamal Leweling. Han har dobbelt statsborgerskab – tysk og ghanesisk – og blev derfor udtaget af CK Akonnor, der er træner for ”Black Stars.” Leweling afslog dog, da han i stedet satser på det tyske landshold.

 

You may also like
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union
Werder Bremen, Jens Stage, Niclas Füllkrug
Sæsonoptakt: SV Werder Bremen – med eller uden Füllkrug?
Union Berlin, optakt
Sæsonoptakt: Union Berlin: Jerndefensiven med CL-bold på programmet
Tilskuersnit for Bundesligaen
Tilskuersnit for Bundesligaen i 2022/23