bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakter > Sæsonoptakt: SC Freiburg – Et strejf af Streich, skal Freiburg overgå sidste sæson

Sæsonoptakt: SC Freiburg – Et strejf af Streich, skal Freiburg overgå sidste sæson

Meisterschale, Bundesliga, Bundesligasæson, Bundesligaen, sæsonen 2022/23, video

Sidste sæson:

Nummer 6

SC Freiburg er klar til at tage hul på sin 7. sæson i træk i Bundesligaen, og klubben, der ikke har et af Bundesligaens største budgetter, har stille og roligt via et knaldgodt akademi og en udtalt evne til at finde unge talenter, lagt på sæson for sæson.

Således også i den forgangne sæson, hvor man skulle helt hen til 11. Spillerunde, før klubben tabte for første gang, og det var endda ude mod mægtige Bayern.
Anført af Vincenzo Grifo, der er født i Tyskland af italienske forældre og har spillet seks landskampe for ”Gli Azzurri,” spillede Freiburg en rigtig god sæson, hvor man var snublende tæt på to store triumfer.

Med to spillerunder tilbage lå klubben således lunt i svinget til at snuppe den 4. plads, der giver kvalifikationskampe om deltagelse i Champions League, men da sæsonens to sidste kampe begge blev tabt, måtte Freiburg nøjes med den 6. plads, der dog giver adgang til Europa League.

For første gang i klubbens historie nåede Freiburg den tyske pokalfinale. Her var modstanderen RB Leipzig, og Freiburg førte længe finalen. Nkunku udlignede med et kvarter igen, og da der ingen mål kom i den forlængede spilletid, måtte finalen afgøres på straffespark. Da både Christian Günther og Ermedin Demirovic brændte for ”Die Breisgauer” og Leipzig scorede på sine første fire forsøg, var finalen afgjort.

Finalen vil også blive husket for, at en fan kollapsede og måtte have livsreddende førstehjælp foran Leipzigs bænk. Mens ambulancefolkene arbejdede, blev der holdt tæpper op for at skjule de uhyggelige billeder, der bragte minderne frem om Eriksens kollaps i Parken.
Alt imens holdte de 77.000 deres telefoner oppe med lommelygterne tændte, og jubelen ville ingen ende tage, da stadionspeakeren efter 20 minutter kunne fortælle, at vedkommendes tilstand var stabil.

2021/2022 var en fantastisk sæson for Freiburg, men også en, der må have givet en lidt bitter eftersmag, da klubben som nævnt var tæt på det helt store.

 

Transfers:

SC Freiburg indtil videre gjort det godt i sommerens transfervindue.
Klubben har formentlig gjort et scoop, da man har sikret sig den tidligere verdensmester Mathias Ginter fra Gladbach på en fri transfer. Ginter, der er et produkt af Freiburgs talentarbejde, skiftede i 2014 til Dortmund men er nu tilbage i sin barndomsklub.

Hos St. Pauli har klubben hentet den ghanesiske landsholdsspiller Daniel-Kofi Kyereh. Den talentfulde kantspiller var en væsentlig årsag til St. Paulis gode sæson i 2. Bundesliga, hvor han stod for 12 mål og 10 oplæg.

Hos ligakonkurrenterne Augsburg har Freiburg lavet en byttehandel, da klubben har hentet angriberen Michael Gregoritsch, der i den forgangne sæson noterede sig for ni træffere. Den anden vej gik det for en af skurkene fra pokalfinalen, da Ermedin Demirovic fremover tørner ud for Augsburg.

Endelig har klubben hentet Robert Wagner op fra ungdomsafdelingen samt købt den japanske landshholdsspiller Ritsu Doan i hollandske PSV. Doan var i sidste sæson udlejet til Bielefeld, hvor han spillede samtlige kampe og scorede fem mål.

Traditionen tro måtte Freiburg også sige farvel til en af profilerne, da den mållfarlige forsvarsspiller Nico Schlotterbeck skifter til Dortmund for ca. 20 mio. Euro. De udlejede spillere Luca Itter og Marvin Pieringer er nu på kontrakt i hhv. Greuter Fürth og Schalke 04. Endelig har Union Berlin sikret sig midtbanespilleren Janik Haberer på en fri transfer.

 

Styrket/Svækket:

Styrket

Med købene af især Gregoritsch og Kyereh har Freiburg forstærket sig massivt i offensiven, hvor man endda stadig har den gamle målræv Nils Petersen.
Nico Schlotterbeck, der vel var hjørnestenen i Freiburgs defensiv i sidste sæson, skal dog erstattes. Om træner Christian Streich har afløseren – Ginter er vel nærmere højreback end midterforsvarer – klar i truppen, eller om sportchef Joachim Saier må ud og handle vil vise sig, når Freiburg tager hul på næste sæson den 6. august ude mod Augsburg.

 

Sådan går det SC Freiburg i denne sæson:
Den gennemsympatiske Christian Streich har uden de store armbevægelser bygget på, men kan det fortsætte?
Hvis han kan erstatte Nico Schlotterbeck en til en, så er der intet i vejen for, at Freiburg kan lave en lige så god sæson, som den forrige. Også selvom man skal bruge kræfter på europæisk fodbold i efteråret.

Offensivt har klubben fået flere strenge at spille på, men de er altså ved at være der, hvor den skal udfordre klubber, der økonomisk har væsentlig flere muskler, hvis den fortsat skal forbedre sig og kravle op i top 4 og gafle en Champions League plads.

Det ligner endnu en sæson, hvor Bayern, Dortmund, Leipzig og Leverkusen vil indtage top fire. Det betyder at Freiburg, med mindre en af de fire store får en skidt sæson, skal kæmpe med klubber som Union, Gladbach m.fl. om at blive ”best of the rest.”

 

Bud på placering:

5-8

Bud på Freiburgs startopstilling:
Mark Flekken – Christian Günther – Keven Schlotterbeck – Philipp Lienhart – Matthias Ginter – Maximilian Eggestein – Nicolas Höfler – Jeong Woo-Yeong – Daniel-Kofi Kyereh – Vincenzo Grifo – Michael Gregoritsch.

 

Hold øje med – Michael Gregoritsch

Den østrigske landsholdsangriber kan blive Freiburgs store profil i den kommende sæson. Hans mål var stærkt medvirkende til, at Augsburg sled sig fri fra nedrykningskampen i sidste sæson, og han har set rigtig godt ud i Freiburgs træningskampe hidtil.
En anden profil kan blive Daniel-Kofi Kyereh. Hvis han kan klare springet op til Bundesligaen, så venter der store oplevelser af den fine ghanesiske kantspiller.

You may also like
Werder Bremen, Jens Stage, Niclas Füllkrug
Sæsonoptakt: SV Werder Bremen – med eller uden Füllkrug?
Sæsonoptakt: SC Freiburg – Champions League i Schwarzwald?
Schalke 04, maskot, Comebacks
Hvem rykker ud af Bundesligaen 2022/2023
Optakt, VfB Stuttgart
Sæsonoptakt: VfB Stuttgart – Kører elevatorholdet igen en tur i kælderen?