bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: Fortuna Düsseldorf – Dystre udsigter efter profilflugt

Sæsonoptakt: Fortuna Düsseldorf – Dystre udsigter efter profilflugt

Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle

Sidste sæson:
Nummer 10 i ligaen

En enkelt sejr i de første ti kampe, heriblandt en 7-1 lussing mod Frankfurt, og Fortuna Düsseldorf lignede en sikker nedrykker. Marvin Duksch, der var blevet topscorer i 2. Bundesligaen året for inden kunne intet som førsteangriber, og forsvaret havde store problemer.

Men så kom vendepunktet hjemme mod Hertha BSC, hvor det blev til en flot 4-1 sejr. Godt nok kom der ingen sejre i de næste tre kampe, men 3-3 kampen på Allianz-Arena med Dido Lukebakio som afslutter på alle tre mål viste, at der var mere substans i Düsseldorf end ventet. De sidste tre kampe inden jul blev alle vundet, og så kunne Düsseldorf gå på vinterpause over stregen.

Alt tydede på fred og fordragelighed i julen, men i januar kom det frem, at klubben ikke ville forlænge med træner Friedhelm Funkel, og det blev endda meldt ud, at han derfor stoppede i klubben med øjeblikkelig virkning. Den udmelding varede dog kun omtrent 24 timer, og så lød det i stedet, at han forlængede sin kontrakt, såfremt Fortuna Düsseldorf ville blive i ligaen. En fornuftig beslutning skulle det vise sig, da Düsseldorf i foråret kun kravlede op i tabellen. Ikke mindst takket være en meriterende 4-0 sejr på udebane mod Schalke.

Det der skulle have været en sæson med evig kamp for nedrykning blev i stedet til en sikker tiendeplads, og så gjorde det mindre, at ottendedelsfinalen og Schalke blev endestation i pokalen.

Transfers:
Måske er det sidste års gode præstationer, der har gjort, at Fortuna Düsseldorf ikke har været voldsomt aktive på transfermarkedet. I hvert fald ikke når det kommer til spillerindkøb. Blot 4 millioner euro er der brugt på nye spillere, og de er alle brugt på venstrekanten Nana Ampomah, der er hentet hos Beveren i Belgien.

Ellers har Fortuna forsøgt at supplere truppen med spillere, der enten har haft kontraktudløb eller som er kommet til på leje. I Manchester City er målmand Zack Steffen hentet til på en lejeaftale, mens Lewis Baker styrker den centrale midtbane, efter han har skiftet Chelsea ud med Düsseldorf for den kommende sæson.

Østrigske Marcus Suttnerskal hjælpe med erfaring i forsvaret, efter han er kommet til fra Brighton, ligesom Kasim Adams også bør kunne bidrage med noget til midterforsvaret, efter han er blevet lejet i Hoffenheim.

Ellers er det værd at fremhæve lejeaftalen med Bernard Tekpetey. Schalke-spilleren var sidste år lejet ud til Paderborn, for hvem han havde en stor andel i deres oprykning, og han kan være med til at give offensiven noget af den pondus, de ellers har mistet i løbet af sommeren.

Dodi Lukebakio er skiftet til Hertha, og Benito Raman er i stedet taget til Schalke, og dermed er 20 af klubbens i alt 49 mål fra sidste sæson væk. Også angriber Marvin Duksch er solgt, og selvom han ikke levede op til forventningerne, så er Düsseldorf efterhånden tyndt besat på de forreste pladser.


Styrket/svækket:

Svækket

Selvom de ikke har brugt mange penge, er det ganske fine spillere, Düsseldorf har hentet til i løbet af sommeren. Det ændrer dog ikke på, at de har mistet deres to klart største offensive profiler.

 

Denne sæson:

Vi havde travlt med at afskrive Friedhelm Funkel og Fortuna Düsseldorf forud for sidste sæson, men vores forudsigelser blev gjort alvorligt til skamme. Klog af skade skulle vi måske derfor melde mere forsigtigt ud i år, men vi vover alligevel pelsen og påstår, at det bliver en sæson, der sagtens kan ende med nedrykning.

Flosklen om den svære sæson to er kun en del af årsagen til de dystre forudsigelser, men primært handler det om, at truppen ikke er blevet styrket henover sommeren, at et par store profiler er væk, og at Düsseldorf ret beset præsterede over evne i sidste sæson.

I pokalen kom de kun videre med lodder og trisser mod Oberliga-mandskabet FC 08 Villingen i første runde, og et kig ned over truppen giver heller ikke umiddelbart indikationer af, at det kan blive til meget mere end en bundplacering.

Defensivt holder Kaan Ayhan retfærdigvis et højt niveau og Matthias Zimmerman spillede sig også gevaldigt op i løbet af sidste sæson. Baker ser også ud til at kunne styrke den centrale midtbane, men så hører roserne også op. For helt fremme er der et hul. Et kæmpe et af slagsen.

Både Lukebakio og Ramans afgang gør ondt, og det er svært at se, Rouwen Hennings score meget mere end fem mål på en sæson – og det er måske endda højt sat. I stedet skal målene findes på fløjene, hvor Ampomah og Tekpetey trods alt ligner brugbare spillere, og så skal Fortuna Düsseldorf undgå at gå i panik, skulle det blive til en pointfattig start med et svært program at begynde med.

Bud på idealopstilling:

4-2-3-1

Steffen – Zimmermann, Ayhan, Hoffmann, Giesselmann – Baker, Morales – Tekpetey, Fink, Ampomah – Hennings

Bud på placering:
13-18

Hold øje med:
Bernard Tekpetey

Den 21-årige ghaneser kan bruges på begge fløje, selvom hans foretrukne position er på venstrekanten, og han var en af profilerne hos Paderborn i sidste sæson, hvor det blev til ti scoringer og seks oplæg i 2. Bundesliga. Friedhelm Funkels 4-2-3-1 formation passer på papiret godt til Tekpetey, men han har noget mere låste opgaver hos Fortuna, end tilfældet var i Paderborn under Baumgart, og han rammer derfor heller ikke samme måltotal som i sidste sæson. Tekpetey kan også bruges helt på toppen, hvis Rouwen Hennings som ventet har svært ved at få hul på bylden, og sammen med nytilkomne Ampomah hviler et stort offensivt ansvar på Tekpeteys skuldre.

You may also like
VfL Bochum, Ruhrstadion, fodboldrejse, optakt
VfL Bochum – Was für ein Comeback
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga