bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: SC Paderborn – Elevatorhold på retur

Sæsonoptakt: SC Paderborn – Elevatorhold på retur

Sidste sæson:
Nummer 2 i 2. Bundesliga

Som oprykker til 2. Bundesliga var der ikke de store forventninger til Paderborn. Specielt ikke fordi de året inden faktisk var rykket ud af 3. Liga og kun fik lov til at blive, da 1860 München ikke fik fornyet sin licens.

Indledningsvist var der da heller ikke meget, der tydede på, at Paderborn skulle komme til at blande sig i kampen om oprykningen, da det blot blev til to sejre i de første syv kampe.

Den ultra offensive spillestil var underholdende som neutral tilskuer og gav storsejre som 5-1 ude mod Heidenheim, 5-3 ude mod Köln, 6-0 hjemme mod Fürth og 6-2 mod Darmstadt, men den gav også 4-4 i en kamp mod Kiel, som de ellers førte 3-1 med tyve minutter igen.

Paderborn blev en offensiv kæledægge, men da de i begyndelse af forårssæsonen blot lå på en niendeplads, tog ingen dem for alvor seriøst som potentiel oprykker. Det var en fejl. For mens hold som Köln og særligt HSV begyndte at smide mange point og få nerver, blev Paderborn anderledes stabile og sikrede sig fem sejre og en uafgjort fra midten af marts frem til slutningen april, og så var de pludseligt oppe på andenpladsen.

En hjemmesejr på hele 4-1 mod HSV i næstsidste spillerunde sikrede dem som minimum Relegationskampe, mens de kunne takke Bochum for, at deres uafgjorte resultat i sidste spillerunde mod Union sikrede dem den direkte oprykning.

I pokalen kom de faktisk frem til kvartfinalen, hvor HSV modsat i ligaen viste sig at være et bedre hold.

Transfers:

100.000 euro. Det er alt, som Paderborn indtil videre har brugt på transfermarkedet, og ”storindkøbet” er midtbanespilleren Rifet Kapic, der er hentet i schweiziske Grasshoppers.

Ellers er der udelukkende hentet transferfrie spillere til, og medmindre man er stærk i reserveholdsspillere fra større klubber, så er det begrænset, hvad der vækker genklang. Streli Mamba er kommet til fra Cottbus, højreback Johannes Dörfler er ny mand fra KFC Uerdingen, Luca Kilian kommer fra Dortmunds andethold, hvor han skal være med til at styrke midterforsvaret hos oprykkerne, mens Jan-Luca Rumpf , Marcel Hilßner og Cauly er hentet hos henholdsvis Siegen, Hansa Rostock og MSV Duisburg.

Mest prominente tilgang er målmand Jannik Huth, der er hentet på leje i Mainz, mens mest eksotiske nye navn er franske Laurent Jans, der ligeledes er kommet til på leje.

Selvom truppen ikke rummer store profiler, så har de alligevel måtte tage afsked med to af de største navne fra sidste sæson. Bernard Tekpeteys lejeaftale er slut, og han er via Schalke nu sendt på græs hos en direkte nedrykningskonkurrent fra Fortuna Düsseldorf, mens den offensive midt Philipp Klement har valgt at blive i 2. Bundesligaen, da han har skrevet under på en kontrakt med VfB Stuttgart.

Derudover har de valgt at lade et par kontrakter løbe ud med nogle af de spillere, der ikke var udset en rolle i år så som Olivér Schindler, Lukas Boeder og Mohammed Kamara.

Styrket/Svækket:
Svækket

To af de absolut største navne er væk på et hold, der i forvejen er blottet for profiler. Med mindre Laurent Jans, Streli Mamba eller nogle af de andre reserver, der er kommet til overrasker alt og alle, så er det et Paderborn-mandskab, der er alvorligt svækket.

 

Denne sæson:
Vi har tidligere set hold uden den store Bundesligaerfaring bide fra sig i deres første sæson såsom Ingolstadt, Darmstadt og for den sags skyld også Paderborn, sidst de var oppe. Alligevel er det svært at se, at dette mandskab i den nuværende forfatning skulle kunne opnå andet end en bundplacering. Truppen er ikke til overlevelse, og en Relegationsplads vil være at regne som en stor succes for Paderborn.

Træner Steffen Baumgart fik mange nye beundrere med sin offensive spillestil, og han har flere gange udtalt, at han ikke vil gå på kompromis med sin filosofi, blot fordi Paderborn nu er i landets bedste række. Det er beundringsværdigt og giver ham som træner også flere bejlere, når han en gang skal videre i karrieren, men det gør næppe Paderborn noget godt her og nu.

I pokalen blev det til sejr på straffespark efter 3-3 mod Rödinghausen fra Regionalliga West, og det indikerer måske meget fint, hvor store udfordringer, som Paderborn står over for i denne sæson. UweHünemeier står med 37 Bundesligakampe for cirka en tredjedel af Paderborns samlede Bundesliga-erfaring i en trup, der kun er værdisat til 24,1 millioner euro. En fjerdeldel af Jadon Sanchos værdi, for nu at sætte det i relief.

Alt det kan Paderborn og Baumgart selvfølgelig ikke bruge til alverden, og de skal i stedet håbe på, at nogle af nyindkøbene leverer, ligesom en god start kan give vinger. Jannik Huth har før leveret gode kampe for Mainz, og kan måske forbedre en defensiv, der får det svært, ligesom det skal blive spændende at følge Laurent Jans på højre back.

Offensivt er det svært at se, hvem der skal score målene, men det er trods alt værd at notere sig, at Christopher Antwi-Adjei er kommet på måltavlen de sidste par kampe. Og så kan Paderborn muligvis hente en spiller eller to endnu inden transfervinduet lukker.

Bud på idealopstilling:

4-4-2

Jannik Huth – Jans, Strohdiek, Hünemeier, Holtmann – Proger, Gjasula, Vasiliadis, Antwi-Adjej – Zolinski – Mamba

Bud på slutplacering:
14-18

Hold øje med:
Streli Mamba

Angriberen der er kommet til fra Cottbus kom på tavlen i pokalkampen mod Rödinghausen, og han er en af de spillere, der skal spille over niveau, hvis Paderborn skal have en chance for at overleve i Bundesligaen. Han er uddannet i Stuttgart, men har sidenhen været forbi et væld af mindre klubber, inden Paderborn altså hentede ham til denne sommer. Er ikke den højeste spiller, men han bidrager med fart, og så blev det trods alt til 44 mål i 110 kampe for Cottbus.

foto:www.scp07.de

Læs også: Sådan ender Bundesligaen 2019/20

You may also like
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til 25. runde i 2. Bundesliga: Er der overhovedet nogen, der vil rykke op?
1. FC Kaiserslautern
Optakt til 24 runde i 2. Bundesliga: Skæbnekamp for Kaiserslautern
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Werder Bremen, Jens Stage, Niclas Füllkrug
Sæsonoptakt: SV Werder Bremen – med eller uden Füllkrug?