bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: SV Werder Bremen – Hvem skal score målene?

Sæsonoptakt: SV Werder Bremen – Hvem skal score målene?

Sidste sæson:

Nummer 8.

Werder Bremen glippede lige akkurat Europa i sidste spillerunde, men sæsonen må alligevel betegnes som den bedste i mange år. Klubben var millimeter fra igen at være tilbage, hvor de ser sig selv høre til. Og for første gang længe var nedrykningskampen ikke et tema på noget tidspunkt af sæsonen.

Bremen indledte sæsonen sprudlende, og de lå efter en tredjedel af sæsonen med i toppen. Truppen viste sig dog for smal og kunne ikke holde trit med de øvrige tophold. I stedet blev det et ræs om de yderste Europa-pladser med Wolfsburg, Hoffenheim og Eintracht Frankfurt, hvor Werder trak det korteste strå.

Særligt skilte spillere som Max Kruse, Maximillian Eggestein og Milot Rashica sig positivt ud, mens Davy Klaasen viste sig som en toptransfer. Det blev sæsonen, hvor Eggestein fik sit helt store gennembrud, og for tredje år i træk leverede Max Kruse en suveræn sæson.

Pokalen bød også på store trumfer, hvor semifinalen blev endestationen. Et smertefuldt 2-3 nederlag til Bayern München, som scorede på et kontroversielt dømt VAR-straffe. Undervejs blev det til udesejre mod både Schalke og Dortmund for Werder Bremen.

Transfers:

Max Kruse er væk. Han havde tilbud fra nogle af de største kluber, men er noget overraskende skiftet til Fenerbahce på en fri transfer. Den tidligere AGF’er Aaron Jóhansson er også væk på en fri transfer. Han tager til Hammarby i Sverige.

Jean Manuel Mbom misede store dele af sidste sæson på grund af skader. Ham forventer de sig meget af i Bremen. I første omgang er den 19-årige defensive midtbanespiller sendt til KFC Uerdingen på lån. Det samme er Ole Käuper, som tager et år i Carl Zeiss Jena, mens Jan-Niklas Beste lejes ud til FC Emmen i Æresdivisionen.

Svenske Felix Beijmo har ikke været i nærheden af at slå igennem. Derfor er han udlejet til Malmö FF.

Ind er kommet en række defensive forstærkninger. Marco Friedl er købt fri i Bayern München for 3,5 mio. euro. Derudover er Ömer Toprak hentet ind fra Dortmund på en lejeaftale, som dog indeholder en købsoption.

Derudover er en gammel kending i form af Niclas Füllkrug er hentet hjem fra Hannover 96 til en pris på 6,5 mio. euro.

 

Styrket/svækket:

Svækket

Betinget af, at Frank Baumann ikke finder en Max Kruse-afløser, inden transfervinduet lukker, må det være konklusionen. Svækkelsen er dog ikke markant, idét forsvaret i den grad er styrket. Töprak tilføjer en tiltrængt omgang fart til bagkæden, og kan han finde formen fra Bayer Leverkusen-tiden, kan han blive en markant forstærkning. Marco Friedl er også en vigtig transfer. Han kan både dække backen og centerforsvaret. Udsigten til spilletid var ikke tilstede i Bayern, men Werder forventer meget af den unge østriger

Men tabet af Max Kruse er stort og må ikke undervurderes. I sine tre år var han ikke blot topscorer, men også lederen og spilfordeleren. Finder de ikke en måde at afløse ham på, kan det blive rigtig svært for de grønblusede.

 

Denne sæson:

Hvem skal dog score målene? Det er overskriften for denne sæson. Buddene er der mange af. Men er de også kvalificerede nok?

Milot Rashica viste sidste sæson, at han kan lave mål, men han vil oftest blive brugt i en position på kanten. Meget tyder på, at Yuya Osako kommer til at få en mere betydende rolle, men vil med al sandsynlighed også skulle indtage en position på kanten for at fylde Kruse plads i opspillet ud.

Det efterlader kampen om nier-positionen til de to talenter Johannes Eggestein og Josh Sargent, samt Martin Harnik, veteranen Claudio Pizarro og Füllkrug. Harnik synes på vej ud, mens Pizarro spiller sin sidste sæson og ikke er tiltænkt en startplads. Spørgsmålet er derfor om de to talenter er klar til at tage skridtet op eller om Füllkrug kan slå igennem i sin anden periode i Werder Bremen. Han har udviklet sig i Hannover, men skal man lytte til rygterne, så lukker han ikke hullet efter Kruse. Der har hele sommeren være snak om at hente en spiller som Michael Gregoritsch fra Augsburg.

På keeperposten er Werder sublimt besat med en af rækkens bedste målmænd i Jiri Pavlenka. Med tilgangen af Toprak er der tilført rutine til bagkæden, og sammenholdt med at en spiller som Marco Friedl har taget gevaldige ryk, ser det godt ud i det bagerste. Moisander er ny anfører.

Længere fremme på banen ser det ud til, at Kohfeldt holder fast i sin tremandsmidtbane. Klaasen og Eggestein er selvskrevne på de to ottere. Men løber de ind i skader, er midtbanen tyndt besat. Der er langt fra de to til alternativer som Kevin Möhwald. Kampen om sekserpladsen står mellem Nuri Sahin og Philipp Bargfrede, og det ser ud til, at Kohfeldt går med den mere boldspillende Sahin, hvilket også kan skyldes Bargfredes skadeshistorik.

Meget er dog endnu uafklaret på transfermarkedet, hvor en spiller som Benjamin Henrichs længe har været rygtet til fra AS Monaco. Dette ville være en markant tilgang, og får Baumann samtidigt hentet en angriber ind og solgt fra ud overskudslageret, kan sæsonen hurtigt blive en af de sjovere.

Kan Baumann lukke de sidste handler, og kan profiler som Eggestein, Klaasen og Rashica holde sig skadesfrie, går Werder Bremen ind til den nye sæson med en stærk trup, som bør kunne spille med om Europa League-pladserne.

Bud på placering:

7-10

Bud på idealopstilling:

4-3-3

Pavlenka; Gebre-Selassie, Töprak, Moisander, Augustinsson;  Klaasen, Nuri Sahin, M. Eggestein; Rashica, J. Eggestein, Osako.

Hold øje med – Maximillian Eggestein

Fik sit endegyldige gennembrud i sidste sæson. Storebror Eggestein har udviklet sig til lederen på midtbanen, og Joachim Löw kvitterede også med en landsholdsudtagelse. Debuten udeblev, men i stedet var Maximillian Eggestein en af profilerne på det tyske U/21-hold, der nåede EM-finalen i sommers.

Til stor glæde og begejstring for Werder-fansene forlængede han sin kontrakt i foråret. Han var længe rygtet til Dortmund, og forlængelsen har stor symbolsk værdi for Werder. Endelig har Bremen-klubben kunne holde på en profil, som tilmed kommer fra egne rækker.

Skal Werder Bremen ende højere i tabellen, kræver det endnu en brandsæson fra Eggestein. Moisander er ny anfører, men Eggestein er den nye spillende leder. Fortsætter han niveauet, er det også blot et spørgsmål om tid, før han får en permanent plads i Löws landsholdstrup.

 

foto: Werder.de

You may also like
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – Werder Bremen: Dortmund jagter førstepladsen 
Werder Bremen, Jens Stage, Niclas Füllkrug
Sæsonoptakt: SV Werder Bremen – med eller uden Füllkrug?
Werder Bremen, Jens Stage, Niclas Füllkrug
Højdepunkter: VfB Stuttgart – Werder Bremen 0-2: Se Jens Stage score sit første mål for Werder